Címlap Blog zoli Kedvenc e-könyvtárak - fehér

2010.09.19 20:21:54
zoli


  A számítógépek és az internet létrehozta a külső valóság egy részének elektromos megfelelőjét:
-a levelek mellett megjelentek az e-levelek,
-a képzés mellett az e-képzés,
-a könyvek mellett az e-könyvek.
Volt ahol az e-kultúra elkezdte kiszorítani a külső megfelelőjét, ha ma azt halljuk, hogy valaki elolvassa a levelét, már egyre kevésbé gondolkodunk postai levélben.
De volt ahol új dolgokat hozott.
Ilyen a könyvek világa is.
Lehetségessé vált minimális erőforrásokból könyvet készíteni, kezdő írók könyvei könnyebben jelenhetnek meg és juthatnak el az olvasókhoz, felhívva a figyelmét a könyvkiadóknak.
Sok könyv ami valami oknál fogva nem tud megjelenni máshogy fennmarad az internet segítségével, elektromos formában. Rengeteg réteg könyv van, aminek a kiadása nem lenne gazdaságos de elektromos formában sok embernek örömet okoz.
Nekem is sok olyan érdeklődési területem van, amin valóságos gazdasági öngyilkosság lenne könyvet megjelentetni, így az elektromos verzió az egyetlen lehetőség.
Összegyűjtöttem a kedvenc e-könyvtár oldalaimat.
Ezeket folyamatosan frissíteni fogom, mivel elég nagy a változás ezen a területen, új oldalak jelennek meg és tűnnek el. 

  Ebookz - dokumentum-megosztó oldal: http://ebookz.hu
Az oldal saját jegyzetek, tanulmányok, dolgozatok megosztására szakosodott, melyek ingyenes regisztráció után letölthetőek.

  Issuu - pdf megosztó oldal: http://issuu.com
A tartalom magazinokból, újságokból, különböző kiadványokból és e-könyvekből áll. Vannak közöttük hivatalos kiadványok és írói kiadások is, itt is feltétel, hogy rendelkezzünk a megosztandó mű szerzői jogával. Az oldal nagyon szépen jeleníti meg még a nagyobb méretű újságokat, magazinokat is, szépen lehet kezelni, mozgatni, nagyítani őket. Van lehetőség letöltésre is.

  Magyar Elektronikus Könyvtár: http://mek.oszk.hu

  Scribd - dokumentum-megosztó oldal: http://www.scribd.com
Valószínűleg ez a legnagyobb dokumentum-megosztó és e-könyv oldal az interneten, amit nem véletlenül az írás youtube-jának hívnak.
Ingyenes regisztráció után lehetővé válik a jogtiszta tartalmak feltöltése, ezeket az oldal üzemeltetői rendszeresen ellenőrzik, ha nem jogtiszta a tartalom, akkor eltávolítják, a felhasználó fiókját pedig felfüggesztik. A feltöltött tartalmakat iPaper formátumba kerülnek, amik így egységesen kezelhetőek és letölthetőek. A megosztók eldönthetik, hogy tartalmaik ingyenesen letölthetőek vagy fizetősek lesznek.

  (Utolsó frissítés: 2010. 10. 15.)  e-könyvtár | e-könyv
 

Válasz erre a bejegyzésre
Felhasználónév:

E-mail:

  Írja be a bal oldalt látható szöveget: