Címlap Blog zoli Kedvenc éttermeim, teázóim: Vapiano - Bécsi

2010.10.04 20:16:04
zoli


  A Vapiano egy olasz tészta és pizza bár.
Olasz konyha, német precizitással.  Belépéskor a kedves versenyző kap egy mágnes-kártyát a kasszánál, erre lehet vásárolni, távozáskor pedig ez alapján fizetni.

  Egy hosszú pultnál lehet válogatni ahol bepillantást kapunk az olasz konyhába, az ételek zömét a vendég orra alatt készítik el vagy rakják össze.

  Mindig megfogadom, hogy mást is eszem mint pizzát de valahányszor itt járok nem akarok mást enni. Rendelés és kártya lehúzás után kapunk egy kis mobiltelefonra emlékeztető kütyüt, ami simán elmenne bármelyik régebbi Star Trek sorozatban. Helyet foglalunk, majd amikor elkészül a pizza a kütyü elkezd villogni és rezegni, jelezve, hogy átvehetjük a cuccot. Jelen esetben egy pestos pizzát. Sajnos az adott fényviszonyok mellett nem sikerült igazán jó képet készítenem, legközelebb nappal megyek és megkérem, hogy kivihessem a pizzát a napfényre lefotózni :-)  Az az igazság, hogy életem legjobb pizzáit a Vapiánóban ettem.
Szenzációs a tészta, precízen eltalálják, hogy miként és meddig kell azt sütni. Zseniális a fűszerezés.

  A tápolás elött, alatt és után lehetőség van kényelmes fotelekben elterpeszkedni, fenn az emeleten van egy kis társalgós, ücsörgős rész.

  Sajnos az elmúlt időszakban kicsit megkopott a berendezés, a festés, kevésbé kelt exkluzív hangulatot a környezet (valahogy Magyarországon sok étterem lánc hajlamos elhagyni magát) de a pizza még mindíg kolosszális.

Főbb adatok

Név: Vapiano - Bécsi
Cím: 1052 Bécsi u. 5
Telefon: 4-110-864
Weboldal: http://www.vapiano.hu

A konyha típusa:
-nem vegetáriánus.
-vannak vegetáriánus ételek (saláták, tészták és pizzák).  vapiano | pizza | kedvenc | étterem
 

Válasz erre a bejegyzésre
Felhasználónév:

E-mail:

  Írja be a bal oldalt látható szöveget: