Címlap Blog zoli Firefox kiterjesztések: Speed dial

2010.11.15 16:57:58
zoli


  Speed dial
  A böngésző kezdőoldalán alapértelmezetten kilenc kis ablakocskát helyez el, melyekben beállíthatjuk kedvenc honlapjainkat, amiket aztán kattintható bélyegképként jelenít meg.
https://addons.mozilla.org/hu/firefox/addon/4810

  Telepítés után a Tűzrókánk engedélyt kér az újraindulásra.
Utána szokás szerint megnyitja az újonnan telepített kiterjesztés honlapját.
Bonyolultabb programoknál, így ennél is, bedob egy konfigurációs ablakot.  Én rögtön bepipáltam a 4. és az 5. opciót, ellenben kivettem a pipát a 6.-at opció elöl.
A 4. opció egy gyorslap gombot helyez az url-sávval és a kereső-sávval egy vonalban. Ezzel akkor is elérhetjük a gyorslapot egy kattintással ha most vagy később nem azt állítjuk be kezdőlapnak. (Egy kilenc kockából álló, lila kis ikon a lenti képen.)  Az 5. opció automatikusan a gyorslapot indítja kezdőlapként.
A gyorslapra ráhúzhatunk bármilyen linket a könyvjelzők közül, vagy rákattintva megadhatunk bármilyen címet. Az ablakokat húzással mozgatni is tudjuk, ha valamilyen sorrendbe szeretnénk tenni.
A 6. opció az időjárás lap automatikus hozzáadása, erre nekem nem volt szükségem ezért ezt visszajelöltem.

  Ha nem elég a kilenc kocka, akkor csinálhatunk belőle többet is vagy több csoportot hozhatunk létre, ami azt jelenti, hogy több ilyen gyorlapunk lesz, amik között fülekkel válthatunk.
Jobb katt a Csoport fülre: csoport hozzáadása vagy szerkesztése. Ugyanazt a párbeszéd panel fogjuk kapni.  Ha valaki szeretne mélyebben elmerülni a Speed dial rejtelmeiben, akkor a gyorslap gombra kattintva (jobb kattal vagy mellette a kis nyilacskára bal kattal) talál egy talicskára való beállítási lehetőséget.  speed dial | ingyenes | firefox | kiterjesztés | nyílt forráskód
 

2014.11.16 22:41:18

az ingyenes laptop osztásnál a kezdőlapon kb 20 bélyegkép volt-már megtanultam kicserélni azokat saját igényem szerint,amikor egy frissítés után a fent felsorolt 9 kép jelent meg,amit a firefox változtatgat-hogyan tudom visszavarázsolni az eredetit-ami sokkal jobb volt?

 
 
2014.11.16 23:05:20

A kilenc az alapértelmezett. Valószínűleg valaki előkonfigurálta és a frissítés ezt törölte. A kiterjesztés beállításaiban továbbra is át lehet állítani a sorok és az oszlopok számát.

 
 
2015.01.16 18:14:27


 
 
Válasz erre a bejegyzésre
Felhasználónév:

E-mail:

  Írja be a bal oldalt látható szöveget: