Címlap Blog zoli Lelki erő - Az ősi kultúrák

2010.11.23 20:30:12
zoli


  Az ősi kultúrákban együtt állt a lelki élet, a filozófia, a tudomány és a művészet.
Amikor ez felbomlott a tudomány szerezte meg a dominanciát. A történelem tudomány, ezért csak a létrejöttének a kezdetéig képes funkcionálni. Bármi ami ennél régebbi azt sommásan történelem előttinek definiálja.Mi maradt ránk a történelem előtti korokból?
Az ősi kultúrákban volt egy sajátos kombináció, a lelki élet, a filozófia, a tudomány az irodalom művészettel összefogva.
Ezeket úgy ismerjük, mint ősi írások. Ezek tudósítanak minket a történelem-tudomány előtti korokról.
Vajon ezek az ősi írások és kultúrák működhetnek napjainkban is?
A világ az évezredek alatt nagyon megváltozott de az emberi természet, a természet törvényei nem. Minden problémánk az ettől való eltérésből származik. A tudomány mániákus fejlődés mítosza létre akarja hozni azt az embertípust aki képes alkalmazkodni a változásokhoz, meg akarja változtatni a világot, hogy hozzá formálja az emberiség kibillent egyensúlyához. Ez az elképzelés mindmáig mítosz maradt, míg üres ígéretekkel szemben a másik megoldás legalább valaha működött és ha a kibillent egyensúlyt nem tudjuk visszanyerni úgy, hogy ehhez a természetellenes állapothoz igazítjuk a világot, akkor mi lenne, ha visszaállítanánk a helyes egyensúlyt?
Lehet, hogy ez valakinek tudománytalanul hangzik de nem éppen a tudomány álláspontja az, hogy minden felmerülő lehetőséget vizsgáljunk meg?  az ősi kultúrák | lelki erő
 

Válasz erre a bejegyzésre
Felhasználónév:

E-mail:

  Írja be a bal oldalt látható szöveget: