Címlap Blog zoli Kedvenc éttermeim, teázóim: Hummus Bar - Kertész

2011.01.31 19:16:35
zoli


  Napjainkban gombamód szaporodnak a közel-keleti konyhára hajazó éttermek és ételbárok.
Mivel a közel-kelet kultúrája régen sokkal egységesebb volt ezért rengeteg étel nagyon hasonló a térségben. Természetesen ezeket minden ország a saját konyha kultúrájából eredezteti, így gyakran ugyanazokat a fogásokat látjuk egy török, egy perzsa vagy egy zsidó étteremben.
A közel-keleti konyhában sokkal több van, mint amit látni lehet belőle, az ételeket rendkívül változatosan lehet elkészíteni de sajnos ennek sokszor a minőség látja kárát: tahina (szezámmagkrém) aminek az íze még csak nem is ismertet a szezámmagra, porszáraz falafel (csicseriborsó fasírt vagy golyó), hogy csak egy félliter vízzel lehet lenyelni, darabosra főzött, vizes hummusz (csicseriborsókrém) és még folytathatnám.

  A Hummus Bar-t egy barátom ajánlotta nekem de elsőre nem villanyozott fel, mert volt néhány rossz tapasztalatom a csalamádés falafel szendvicsek világából. Így viszont még nagyobbat ütött az első élmény.
A fogadtatás nagyon kedves, minden vendéget meghívnak egy Arab menta teára (zöld tea mentalevelekkel keverve), igazi kis szocreál, üveg kávés pohárban, ami egyébként meglehetősen elterjedt a közel-keleti országokban. (A Török tea koncepcióját igazából nem is lehet elkülöníteni a kávétól, sűrű, fekete és zúz.)  Minden étel kolosszális!
  A képen Yemen bableves látható közvetlenül a pusztulás előtt.
Nehéz elhinni, hogy ezt ki lehet hozni egy bablevesből: forró, csípős, krémes, tökéletesen fűszerezett, annak ellenére, hogy tudtam bablevest eszek a tányér feléig nem voltam képes felfogni.  Főbb adatok

Név: Hummus Bar - Kertész
Cím: 1073 Kertész utca 39.
Telefon: 703-787-293
Weboldal: http://www.hummusbar.hu

A konyha típusa:
-ovo vegetáriánus.
-az ételek tojásmentesek, egy étel tartalmaz barna tojást.  étterem | kedvenc | hummus bar
 

Válasz erre a bejegyzésre
Felhasználónév:

E-mail:

  Írja be a bal oldalt látható szöveget: