Címlap Blog zoli Tabletek - Smartphone & tablet Plusz 2011

2011.04.29 09:49:55
zoli


  A HVG nagyon jó különszámokat jelentet meg.
A "nyugdíjreform" kapcsán az egyik különkiadásukat (Társadalombiztosítás 2011) már ajánlottam.
Több tematikus, szakmai weblap is tartozik hozzá, melyekkel kapcsolatban megjelentet Szakmai Kiadványokat is.
  Én nem is tudtam erről a sorozatról. Egy kirakatban láttam meg a Smartphone & tablet Plusz 2011 számukat. Elég sok mindenről írnak, akit érdekel lapozzon bele a tartalomjegyzékbe a fenti linken. Én most csak az engem jobban érdeklő témákat emelném ki.  A Ringbe szállva (8. oldal) a legjelentősebb okostelefon és tablet operációs rendszereket veszi sorra. (Google Andoid, Apple iOs, Nokia Symbian, Blackberry OS, Windows Mobile/Windows Phone.)
  Az Újabb frontok (14. oldal) a legelterjedtebb mobilböngészőket mutatja meg.
(Safari, Android, Symbian, Opera Mini és Opera Mobile, Skyfire, Dolphin -Dolphin HD, Dolphin Mini-, Firefox Mobile.)
  A Simogasd a kijelzőt! (18. oldal) a három fő érintőkijelző technológiát veszi górcső alá.
(Rezisztív, kapacitív, felületi hullám technológia.)
  A Tabletek első körben (30. oldal) bemutatja a hazai legelterjedtebb, legismertebb táblagépeket. Mivel itt a hazai piacról van szó, a felhozatalba erőteljesen bezavar, hogy mi az ami egyáltalán kapható.
(Az első nem túl meglepő módon az Apple iPad, utána következik a Samsung Galaxy Tab, aztán: Toshiba Folio 100, Dell Streak 5, Alcor e-Pad, ViewSonic View Pad 7.)
  Az Ami kell a galaxisban (116. oldal) összefoglalja milyen szolgáltatásokkal van felszerelve a Galaxy tab, főleg irodai szempontból.  A kiadványban a legtöbb cikk az okostelefonokkal és alkalmazásaival foglalkozott, jól megmutatva, hogy ez egy régebbi piac mint a tableteké, ami nálunk különösen lassan indul be. A hazai piac miatt ebből is csak egy rendkívül kis keresztmetszetet láthattunk, főleg azokat, amik mögött szolgáltatók állnak. Ez az okostelefonok szempontjából érthető, hiszen szükségük van a hazai szolgáltatókra de a tabletek szempontjából már kevésbé.
Magyarországon hátráltatja a tabletek terjedését, hogy mobiltelefon szolgáltatók értékesítik őket, így azok a táblagépek tudnak megjelenni, amik közös halmazt képeznek a telefonokkal.
Jól érezhetően nem akarták megkerülni a szolgáltatókat és hivatalos viszonteladókat a külföldi piac bemutatásával, amit nem tudok felróni, hiszen számukra a reklám és a hirdetés az első számú bevételi forrás. A további posztjaimban ettől az irányvonaltól fogok jócskán elszakadni.

  Mindenkinek ajánlom a kiadványt akik szeretnének képbe kerülni a hazai tablet piacot illetően de igazán az okostelefon tulajdonosoknak fog tetszeni.  tabletek
 

Válasz erre a bejegyzésre
Felhasználónév:

E-mail:

  Írja be a bal oldalt látható szöveget: