Címlap Blog zoli Teák és gyógynövény főzetek - eszközök - gaiwan (2012. 02.)

2012.02.16 08:42:16
zoli


  Bár teát készíteni kezdetben vagy szükség esetén akármiben lehet, azért megvannak erre az évezredes bevált eszközök. Ezeket előbb vagy utóbb érdemes beszerezni, aztán igény és lehetőség szerint tovább bővíteni.
A teakészítés menetében az első komolyabb eszköz arra szolgál, hogy a tealevelek el tudjanak keveredni a forró vízzel, ezek közül az egyik legelterjedtebb a gaiwan.

  A gaiwan egy háromrészes kínai teáscsésze, amiben el lehet készíteni a teát, de lehet belőle inni is.
Nagy előnye, hogy jobban lehet látni, hogy mi történik benne, mint egy kannában és általánosan jobban lehet kontrollálni a teakészítés menetét is. Legjelentősebb tulajdonsága, hogy a tetejét elcsúsztatva mi állítjuk be milyen gyorsan lehessen kiönteni belőle a teát. Ez különösen azoknál a teáknál fontos, amiknek rövid az áztatási idejük és mire kiszüttyögtetjük a kannából addigra túl is áztattuk.


  Legújabb szerzeményem ez a kedves kis gaiwan készlet, amit kedvenc teázómban az 1000 Teában lőttem.
A készlet egy egyszerű díszdoboz csomagolást kapott, ebben található a gaiwan és két kis csésze. A csomagolása erősen hajlamosító tényező az ajándékozásra.
Többféle mintával (színben) is kapható. Én egy szolidabb világoskék hátterű, virágmintásat választottam. A túl élénk színektől általában elmegy az étvágyam, ezért sok távol-keleti design nálam azonnal kiesik. De szerencsére a legtöbb tradicionális eszköz konzervatív színvilággal rendelkezik.
Az anyaga egyszerű, vékony, fehér porcelán.
A minta matricázással, tehát nem az örökkévalóságnak készült.
  Ideális lehet ajándéknak, a dobozából adódóan -egy darabig- könnyen és biztonságosan hordozható.
Kedvező ára miatt jó lehet azoknak is akik most ismerkednek a gaiwan rejtelmeivel. Ha valakinek nem válik be, akkor sem ruházott be komolyan és ez egy mutatós készlet, amit bármikor elő lehet venni. Ugyanezen okból jó munkahelyre, ahol ha eltörik nem fogjuk felvágni az ereinket. Különösen ajánlott azoknak akik előszeretettel tördelik el a porcelán eszközöket. Egyébként én is ebbe a klubba tartozom.
Szépen darabja lehet egy már meglévő arzenálnak is.
Én egyszerűen csak azért csaptam le rá, mert megtetszett.

  Főbb adatok

Eszköz: Gaiwan teáskészlet díszdobozban, két kis csészével
Funkció: leöntés, csésze.

Díszítés: matricázott minta

Űrmérték
Gaiwan: 100 ml
Kis csésze 20 ml

Lelőhely: http://1000tea.hu
Ár: 2.500 forint  gyógynövény főzetek | teák | kedvenc | étterem | teázó | eszközök | gaiwan | 1000 tea
 

Válasz erre a bejegyzésre
Felhasználónév:

E-mail:

  Írja be a bal oldalt látható szöveget: