Címlap Blog zoli Teák és gyógynövény főzetek - eszközök - porcelán kiöntő

2012.03.04 11:24:26
zoli


  A kiöntő a teakészítés egyik leglényegtelenebbnek tűnő eszköze.
Azt gondolhatnánk, hogy a kannából, gaiwanból azonnal lehetne önteni a teát  a csészékbe.
Ez több okból sem praktikus.

  Sok teánál fontos a gyors leöntés, amit a csészékbe való átöntözgetés lelassít. Ha a leöntés túl sokáig húzódik, előfordulhat, hogy a tea keserű lesz.
  A csészék űrmértékének az összege nem mindig fedezi a kannáét, így előfordulhat, hogy a kannából egyszerűen nem tudjuk hová kiönteni a teát.
Ebbe előbb-utóbb mindenki belefut aki rendszeresen teázik. Nagyon mókás amikor áll az ember a kezében a kannával és keresi, hogy mibe lehetne még tölteni, miközben mindenki pánik szerűen issza a teát, hogy legyen neki hely. Ez akkor is előfordulhat ha a kanna nagyobb mint a kiöntő.
  A víz nem egyenletesen áztatja ki a teát, a kanna alján az oldat sűrűbb lesz, a tetején pedig hígabb, ez a kiöntőben keveredik össze.
  A kiöntő lehetővé teszi, hogy a résztvevők teaivó kapacitásától függetlenül készüljön tea. Előfordulhat, hogy valaki gyorsabban vagy lassabban issza a teát, így a gyorsabbaknak várnia kell a lassabbakra. A kiöntő megoldja ezt a problémát.
Az autentikus teaszertartás során a résztvevők egyszerre fogyasztják a teát, udvariatlanság addig teát készíteni a többieknek, míg valaki nem itta meg. De ez ugyanakkor egy laza baráti körben nem jelent problémát.

  A kiöntő készülhet kerámiából, ezen belül porcelánból is és üvegből. Én most egy porcelán kiöntőt szereztem be.
Nagyon kellemes fogása van, pont kézre esik.
Meg lehet fogni az oldalánál de felülről meg lehet fogni a pereménél is. A perem pont akkora, hogy még oldalról is meg lehet csippenteni de úgy már nem kényelmes.

(a doboz nem a kiöntőhöz tartozik)

  Főbb adatok

Eszköz: Kiöntő
Funkció: keverő, kiöntő

Díszítés: festés

Méretek
Átmérő, magasság, szélesség: ~ 7 cm

Űrmérték: 200 ml

Lelőhely: http://1000tea.hu
Ár: 1.350 forint  gyógynövény főzetek | teák | kedvenc | étterem | teázó | eszközök | gong fu cha | tálca | 1000 tea
 

Válasz erre a bejegyzésre
Felhasználónév:

E-mail:

  Írja be a bal oldalt látható szöveget: