Címlap Blog zoli Teák és gyógynövény főzetek - menghai dayi 7552

2012.05.19 05:28:33
zoli


  A puerek közül a Menghai Tea Factory védjegyével ellátott teák képviselik az igazán archaikus kategóriát, mivel ez a gyártó terjesztette el a préselt puert. De több üzem is dolgozik menghai alapanyagból. Ez azért is fontos, mert az eredeti Menghai teák ára egyre drágul így egyre több, kisebb gyártó kerül képbe, akik szintén kiváló minőségű puert gyártanak de kevésbé kell náluk megfizetni a márkát. Az elkövetkező években egyre nagyobb részt fognak kiharapdálni a piacból.


  Menghai Dayi 7552 - 2009(Menghai Tea Factory: valószínűleg ez a legtöbb klónnal rendelkező és legtöbbet hamisított puer fajta.)

  A préselt tea szárazon nagyon finom plüss maci illattal rendelkezik, míg nedvesen kissé száraz, enyhén dohos hatása van, némi főtt mogyoró felhanggal.
A lepény könnyen törhető és morzsolható szabad kézzel, nem szükséges hozzá semmilyen segédeszköz.(A leveleken jól látható a szövet lenyomata, amiben préselték.)

  A leöntés illata hozza a tipikus, transzparens, krémes menghai illat tartományt és ugyanilyen íze is van, némi olajos utózöngével.

Főbb adatok

Típus: Puer, sötét puer, lepény forma
Név: Menghai Dayi 7552 - 2009

Ajánlott elkészítés: 100°C, 10-30 mp, 3-4x
Ajánlott teáskészlet: Kung fu.

Lelőhely: Hanami - http://www.hanami-teahaz.hu
Súly: 357 gramm
Ár: 6.800 forint  hanami | teázó | étterem | kedvenc | teák | gyógynövény főzetek | puer
 

Válasz erre a bejegyzésre
Felhasználónév:

E-mail:

  Írja be a bal oldalt látható szöveget: