Címlap Blog zoli Teák és gyógynövény főzetek - menghai dayi yue chen yue xiang

2012.09.05 10:16:13
zoli


  Ennek a puernek a neve magáért beszél: "az idősebb még ízesebb".
És valóban, ez egy a megszokottnál hosszabb érlelésű puer, ezért a megszokottnál kicsit erősebb, teltebb ízvilággal rendelkezik.
  A természete miatt egyaránt ajánlják a puer háza tájékán kezdő versenyzőknek és haladóknak is.



   A lepény keményebbre van préselve, még nem kell hozzá feltétlenül balta puer kés, el lehet törni kézzel is de már helyenként rá kell feszülni. 
  A tealeveleknek szárazon enyhén krémes, poros illatuk van, még nem adják ki az aromájukat.
Leöntve már elkezdenek nyiladozni és érződik rajtuk a semmihez sem hasonlítható földes, diós illat.



  Az első leöntés diszkrét, egy Menghai puerhez képest szinte még száraz.
A második leöntéssel elkezd lágyulni az íze és harmadik leöntésnél kezd el kúszni a vörösboros fantomíz felé, ami aztán a negyediknél elkezd erősödni és egyre jobban melengeti az embert.



  Frissítés

  Először 2012-ben vettem ilyen puert és jó emlékeket őriztem róla. Most megint találkoztam vele és elhatároztam, hogy újra kipróbálom. Az eltelt két év nem túl meglepő módon jót tett neki.
  Sajnos van egy szomorú aktualitása a mostani alkalomnak, a fő Menghai puer beszerző helyem, a Hanami bezár.
A Facebook oldal és a közösség megmarad, talán valamilyen formában, egyszer lesz folytatás is.
Ezt a korongot a Hanami emlékére fogom elfogyasztani. Köszönjük srácok az elmúlt 5 évet!

Főbb adatok

Típus: Puer, sötét puer, lepény forma
Név: Menghai dayi - yue chen yue xiang - 2008

Elkészítés: ~ 5 gramm, 90-95°C, felöntés a végtelenségig.
Ajánlott teáskészlet: Kung fu.

Lelőhely: Hanami - http://www.hanami-teahaz.hu / Facebook oldal
Súly: 357 gramm
Ár: 13.400 forint



  hanami | teázó | étterem | kedvenc | teák | gyógynövény főzetek | puer
 

Válasz erre a bejegyzésre
Felhasználónév:

E-mail:

  Írja be a bal oldalt látható szöveget: