Címlap Blog zoli Teák és gyógynövény főzetek - ételek - matcha méz

2013.01.07 07:34:56
zoli


  Japánban a matcha (porrá őrölt zöld tea) teát nem csak teaként fogyasztják, hanem étel adalékként is ízesítésre és színezésre. Belekerül levesekbe, édességekbe, üdítőkbe... Igazából mindenbe amibe csak bele lehet tenni.
A méz sem kivétel, ráadásul a méznek jól is áll, ugyanis hagyományosan a mézet valóban szokták gyógynövényekkel keverni, mivel a méz tartósítja őket és felerősíti a hatásukat.  A matchás méz japánban nagy divat, szokták ajánlani vízben elkeverve, joghurtba, extrudált kenyérre vagy önmagában.

  A Matcha Mézet a Brunner Méhészet készíti, nem is akármilyen minőségben. Az Év méze 2012 versenyen Ezüst Minősítésben részesült.  A méz túl azon, hogy nagyon finom, egészséges is.
Több mint 70-féle gyógy- és élettani hatással bír.
Sok ásványi anyagot tartalmaz és B-vitaminok garmadáját.
Antiszeptikus, baktériumölő, fájdalom csillapító és gyulladáscsökkentő.
Jó hatással van az emésztőrendszerre, az izomzatra, beleértve a szívizomzatot is. Serkenti a vérkeringést de csökkenti a vérnyomást, valamint tisztítja a vért. Jól nyugtatja, frissíti és táplálja az idegrendszert is. Kiválóan fűti az emésztést és ezen keresztül az egész szervezetet.

  A matcha porrá őrölt zöld tea, tehát bővelkedik alkaloida félékben (koffein, teobromin, teofillin), ásványi anyagokban, illóolajokban, polifenolokban (ezen belül katechineket és flavonolokat tartalmaz) és vitaminokban.
Jó hatással van a szájüreg ökoszisztémájára, a felső légutakra és az emésztésre, Jelentős stratégiai partner rákbetegségek és a szív-, érrendszeri betegségek megelőzésében. Kiválóan bontja az emésztőrendszerben lévő, még be nem épült zsírokat. Energiát ad a szervezetnek és az idegrendszernek.

  Különösen jó legyengülés, lábadozás, fáradtság, túlhajszoltság estén, valamint sportolóknak, különösen a téli és vízi sportok szerelmeseinek, minden esetben amikor kimerültség és hődeficit léphet fel.  A méz színét egyértelműen a macha határozza meg, jó zöld ahogy az elvárható. Az illatában és az ízében keveredik a méz édessége és a matcha fanyarsága. Ez kifejezetten jót tesz az ízének, mivel egy érdekes egyensúlyt eredményez ez a két némileg ellentétes íztartomány.

  Főbb adatok

Típus: Méz, matchás méz
Név: Matcha Méz

Lelőhely: http://www.marumoto.eu / http://www.budaimez.hu
Súly: 150 gramm (többféle kiszerelésben is kapható)
Ár: 2.500 forint  marumoto | gyógynövény főzetek | teák | kedvenc | étterem | teázó
 

Válasz erre a bejegyzésre
Felhasználónév:

E-mail:

  Írja be a bal oldalt látható szöveget: