Címlap Blog zoli Táplálkozás kiegészítők - kolloid - sisel: spectramaxx

2013.05.16 05:14:34
zoli


  SpectraMaxx: 74 ásványi anyag és 40 antioxidáns...

  A hiedelmekkel ellentétben a táplálék kiegészítők nem új keletű dolgok, mindig is használtuk őket csak nem mindig így hívtuk.

  A legrégebbi táplálékkiegészítő az emberiség írásos történelmében a Chyawanprash, aminek névadója egy Csyavana nevű indiai szent. Az Indiában fennmaradt ősi irodalom több helyen is megemlékezik az úriemberről és a gyógynövénylekvárjáról. Azért nem tudjuk pontosan datálni a keletkezését, mert csakhamar kifutunk a nyugati történelemtudomány keretei közül. Az Áyurvédikus orvoslással kezdett el terjedni 3.500 évvel ezelőtt.
Az emberiség két legrégebbi megszakítatlan orvoslási hagyománya a kínai Öt Elem tan és az indiai Áyurvéda évezredek óta használ kiegészítőket, olyan környezetben is ahol tökéletes az éghajlat és egész évben van friss zöldség és gyümölcs.

  Mivel folyamatosan csökken az élelmiszereink mikrotápanyag tartalma, a mesterséges adalékoké viszont ezzel ellentétben emelkedik, a kiegészítőkre nagyobb szükség van mint valaha.
A kiegészítők eleinte kis dózisú, egy összetevős, szintetikus készítmények voltak, később váltak nagy dózisú, komplexebb, szintetikus készítményekké. Sajnos hamar kiderült mi a hosszútávú ár amit fizetni kellett érte. A szintetikus készítményeket nem tudja megfelelően értelmezni a szervezet ezért irreális mértékben rakódnak le és halmozódnak fel a szervezetben, sokszor több kárt mint hasznot okozva ezzel.
Így a figyelem egyre inkább az organikus készítmények felé fordult, amiről viszont jóval kevesebb kutatási anyag állt rendelkezésre. Míg a szintetikus kiegészítőkről tudni lehetett mennyi az ajánlott mennyiség, az organikusakról már nem. Nagyon hamar kiderült, hogy egy hatóanyag mennyisége milligrammban megadva valójában nem ad semmilyen használható információt, pusztán egy mennyiséget jelöl. Ezért teljesen más kritérium rendszer kezdett kifejlődni.

• Komplexitás. Nyugaton a táplálékkiegészítők története egyes elemek pótlásával indult. Mindig volt egy összetevő, ami éppen sztárolva volt. A legújabb kutatások a legősibb elképzelések irányába húznak, miszerint a tápanyagok függőségben vannak egymástól ezért megfelelő számban és arányban kell együtt állniuk.
• Kolloid formátum. Az emberi szervezet legjobban a növények által átalakított, un. kolloid formátumot tudja a leghatékonyabban megemészteni.
• ORAC érték (Oxygen Radical Absorbance Capacity - Oxigén Gyök (szabad gyök) Elnyelő Képesség). A különféle termékek között valóságos ORAC érték háború robbant ki és hihetetlen számok kezdtek el repkedni. Értelemszerűen mindenki a létező legnagyobb számmal akart kitűnni. De jó ha tudjuk, hogy az emberi vér legfeljebb 8600 ORAC értéket tud felvenni. Ezért az ORAC is csak egy tulajdonsága az ideális táplálék kiegészítőnek. Egy a sok közül.
• Organikus összetétel. A táplálkozás kiegészítőket kis mennyiségben vesszük magunkhoz, nagy felszívódású formában ezért fontos, hogy a lehető legtermészetesebb forrásból származzanak.


  Így az ideális táplálék kiegészítő komplex felépítésű, organikus, kolloid formátumú.

  Vannak kutatások az ionizált kolloid formátum általános felszívódására, amik mindenképpen biztatóak: Táplálkozás kiegészítők - kolloid


  A SISEL egy mozaikszó (tudomány, innováció, siker, energia, hosszú élettartam).

  SISEL SpectraMaxx

1 üveg 750 ml
1 adag 22,5 ml

Regisztrált vásárlói ár
33 napi adag 22.128 HUF
30 napi adag 20.116 HUF


Külső vásárlói ár
33 napi adag 24.140 HUF
30 napi adag 21.945 HUF  A SpectraMaxx egy klasszikus táplálék kiegészítő, tartalmaz minden napi szinten szükséges tápanyagot:
-74-féle ásványi elemet, kolloid formában.
-40 antioxidánst organikus formában, amik tartalmazzák a vitaminok teljes spektrumát.
-Fulvolsavat. A fulvolsav egy természetes növényi sav, egyben a legkisebb, természetes vízben oldódó anyag. Egyrészt elnyeli és lebontja a káros anyagokat, másrészt képes átalakítani a tápanyagokat kolloiddá, vagyis a szervezet számára a legkönnyebben értelmezhető, legkisebb egységgé.

  "Ha a teremtő... szükségét látta egy olyan anyag megalkotásának, amely számos különböző problémára jelent megoldást, ugyanakkor... le is akart nyűgözni minket, a fulvolsavval kiváló munkát végzett!" - Dr. William R. Jackson, PhD.


  Mi a helyzet a fehérjékkel és a vitaminokkal?
  Egyre több tanulmány feszegeti, hogy a tudomány durván túlbecsülte a fehérje szükségletünket, így a határértékek egyre lejjebb kerülnek, amit már az étkezés is képes bevinni a szervezetünkbe. Ma már sok kutató kérdőjelezi meg az esszenciális aminosavak szükségességét is -amit a szervezetünk nem tud előállítani. Úgy tűnik a szervezet bármilyen fehérjéből fel tudja magát építeni.
  Az étel alapanyagainknak drámaian lecsökkent a vitamin tartalma és ez sok betegségek okoz. Erre nem a kemikália gyógyszerek jelentik a megoldást, hanem a szükséges tápanyagok pótlása. Mivel anatómiailag nem tudunk annyi zöldséget és gyümölcsöt megenni amennyi fedezné a lecsökkent vitamin szükségletet, a leglogikusabb lépés ha ebből az óriási mennyiségből kivonjuk a természetes összetevőket. Ez tartalmazni fogja a szükséges vitaminokat is. Itt a legfontosabb a megfelelő kombináció. A SpectraMaxx 40 antioxidáns segítségével látja el a szervezetet vitaminokkal és segíti a felszívódásukat, beépülésüket. Mivel ezek kivonatok nem lehet a vitamintartalmukat milligrammban megadni.
-Hozzáadott B- és D-vitamin komplexet.

  A nedű színe mély, matt barnás vörös, jó sűrű hatást kelt -az is.
  Az illata kifejezetten gyümölcsös, meggyes. Az íze is ezt a hatást hozza de már citrusosabban, egyszerre édeskés és fanyar. Mivel az oldat teljesen telített, elérték a maximális tápanyagfelvételt, különösen az ásványi anyagok miatt, fanyar, lúgos utóízt hagy.
  Lehet tisztán és keverve is fogyasztani. Az ízének a komplexitása miatt nagyon jól áll neki mindenféle gyümölcslé. Én kipróbáltam meggylével és kolosszális volt.
A keverés felerősítette a gyümölcsös, meggyes ízt, miközben megmaradt a SpectraMaxx aromája is.  Engem az édes-fanyar-fűszeres összhatás emlékeztet az Áyurvéda (az Indiában fennmaradt ősi orvoslás) egyik receptjére, mely őrölt fekete bors, őrölt gyömbér, citromlé és méz bármilyen arányú keveréke, ízlés szerint. Ez nagyon jó minden felső légúti megbetegedés ellen és egyben emésztési zavarokra is. Ha valaki nem szeretné töményen inni, akkor fel lehet húzni vízzel fűszeres limonádénak.
A fanyar íztartományt nagyon kedveli az Áyurvéda, mivel a hasznos tápanyagok így szívódnak fel a legkönnyebben.

  A SISEL egy hálózatos piacszervező cég, amitől sokan idegenkednek de a hálózatos cégek kezdettől fogva komoly szerepet játszottak a táplálékkiegészítők világában.

  Az egyik első hálózatos cég a Nutrilite volt, táplálékkiegészítőket forgalmazott. Ők voltak az egyik első cég, amelyik nem szintetikus összetevőket alkalmazott, hanem növényeket dolgoztak fel és koncentráltak táplálékkiegészítővé. Az Amway alapítói is Nutrilite termékforgalmazóként próbáltak szerencsét. Ma a Nutrilite az Amway tulajdonában van.
  A Forever Living Product dobta be igazán a köztudatba és terjesztette el az Aloe Vera gélt. Ez nem csak hazánkban történt így de világviszonylatban is, aminek az egyik oka, hogy az FLP birtokában vannak a legnagyobb Aloe mezők.

  A Tom Mower által alapított Neways terjesztette el az ionizált kolloid formátumú, folyékony táplálékkiegészítőket. Az alapító válása után a céget el kellett adni, ami így befektetők kezébe került, azóta sajnos a minősége egyre romlik mert egyre több szintetikus összetevő jelenik meg bennük.
Tom Mower folytatta a Neways által elkezdett hagyományokat és megalapította a SISEL-t és továbbfejlesztette a folyékony táplálék kiegészítők koncepcióját.


  A regisztráció ingyenes de a termékeket nem lehet közvetlenül a cégtől megrendelni, hanem csak egy adott termékforgalmazó aloldaláról. Regisztrációkor meg lehet választani, hogy
valaki vásárló vagy termékforgalmazó szeretne lenni. Ez utóbbi nem kötelez semmire de nyitva hagyja egy későbbi üzletépítés lehetőségét.
  A rendelés menete innentől ugyanúgy történik, mint bárhol máshol.
Az adók a számlán külön szerepelnek de a termékek árai már tartalmazzák azokat.
A házhoz szállítást csomagküldő szolgálat végzi, nagyon korrekt, néhány ezer forintos áron, ami a SISEL-el való flottaszerződés miatt van. Levélben megadják a követési adatokat, így mindig lehet látni, hogy merre jár a csomag.

  Felbontás után hűtőben tárolandó.
Terhesség, szoptatás, vényköteles gyógyszer vagy meglévő betegség kezelése esetén orvos vagy gyógyszerész tanácsa szükséges.
A termék nem tartalmaz szintetikus vagy káros összetevőket vagy adalékanyagokat.
Vegán: nem tartalmaz állati összetevőket.
A termék a jógában radzsasztikusnak minősülő gyógynövényeket tartalmaz: csokoládé, vöröshagyma, kávé, zöld- és fehér tea.
  spectramaxx | táplálkozás kiegészítők | kolloid
 

Válasz erre a bejegyzésre
Felhasználónév:

E-mail:

  Írja be a bal oldalt látható szöveget: