Címlap Blog zoli Teák és gyógynövény főzetek - teázók - Flying Bird

2013.06.06 07:50:15
zoli


  A Flying Bird egy régebbi teaszaküzlet ami nemrég bővült teaházzá is.
  A teaszaküzletben sok tea és kellék kapható, nagy választék van teáskannákból, csészékből, készletekből és teadíszekből, szentekből is.  A szaküzlet inkább a felfedezésre, kipróbálásra szakosodott, ahol meg lehet mindent kérdezni, nézni, szagolni, kóstolni. Ideális kezdőknek vagy speciális igényekkel rendelkezőknek. Ez a hozzáállás inkább a távol-keletet idézi ahol a vásárlás nem egy letudni, kipipálni való nyűg, hanem egy külön program, egy esemény.
  Itt rendszeresen tartanak workshopokat és kurzusokat.
Ezek erősen hiánypótlók, hiszen megtanulhat az ember nullról teázni, az alapkurzus árában pedig benne van egy teaszett is, amivel otthon máris lehet gyakorolni.

  A galérián található a teázó rész.
Az első feltűnő dolog, hogy nincsenek székek. Tradicionálisan alacsonyak az asztalok, amiket szintén alacsony padok és vánkosok vesznek körbe.
A másik szembetűnő dolog, hogy jó nagy tea, un. gong fu cha tálcák vannak. Ezeket a tradicionális, dupla fenekű tálcákat használják a tea szertartásos elkészítéséhez.
A harmadik, hogy a tálcákba be van építve a teaforraló is.
A galéria kifejezetten elpunnyadós, eldöglős hangulatot áraszt. Jól el lehet tölteni az időt.  Kimondott tealap nincs, a teaválasztás beszélgetés útján történik, illetve van napi ajánlat. Akit ez zavarna annak ajánlott előzőleg a honlapról tájékozódni.

  Főbb adatok 

Név: Flying Bird Tea House
Cím: 1075 Kazinczy utca 52
Telefon: 9-506-443
Weboldal: http://www.flyingbirdteahouse.co.hu / Facebook oldal  tea | teázó | étterem | kedvenc | teák | gyógynövény főzetek | flying bird
 

Válasz erre a bejegyzésre
Felhasználónév:

E-mail:

  Írja be a bal oldalt látható szöveget: