Címlap Blog zoli Teák és gyógynövény főzetek - koucha

2013.12.01 17:46:49
zoli


  Japánban a teanövények és az éghajlat miatt szinte csak zöld tea készül de különösen az utóbbi időben egyre többet kísérleteznek fermentáltabb teákkal.
Nekem eddig egy ilyen próbálkozással sikerült találkoznom a Rosecha-val, ami egy japán, kísérleti puer. Míg a Rosecha nem igazán hasonlít a kínai puerekre, bár nagyon finom, addig a Koucha teljesen jól felismerhetően hozza a vörös tea klasszikus ízét, azon belül is engem a ceyloni vonulatra emlékeztetett.



  A tealeveleknek szárazon finom, aromás illata van, ami nedvesen azonnal sóskás, ceyloni aromára vált.
A forrázat színe aranybarna, illata a frissen kaszált fűé.
Az íze engem teljesen a ceyloni vörös teákra emlékeztet de annál erősebb és kiadósabb az utóíze pedig érdekes módon olajos hatást kelt. Ez valószínűleg a tea természetes illóolajai miatt van, lehet is látni a csészében a víz tetején az apró kis olajfoltokat.
  Meglepően sokszor fel lehet önteni, nekem sikerült eltapsolnom hozzá egy liter vizet.

  Hasonlóan a Rosecha-hoz ez is egy kiváló őszi-téli tea.

  Főbb adatok

Típus: Japán vörös tea
Név: Koucha

Elkészítés: ~ 5 gramm, 100°C, 20-40 mp, 8-10x
Ajánlott teáskészlet: Kyusu

Lelőhely: Marumoto - http://www.marumoto.eu

Teázó
Adag: 1 személyes (5 gr tea, 1 liter víz)
Ár: 950 forint

Teabolt
Súly: 50 gramm
Ár: 2.900 forint



  marumoto | teázó | étterem | kedvenc | teák | gyógynövény főzetek
 

Válasz erre a bejegyzésre
Felhasználónév:

E-mail:

  Írja be a bal oldalt látható szöveget: