Címlap Blog zoli Firefox kiterjesztések: AdBlock

2014.02.28 08:30:33
zoli


  Nehéz eldönteni, hogy böngészés közben a flash animációk vagy a reklámok idegesítőbbek-e. Addig is amíg ezt valaki eldönti itt a megoldás a reklámok kiiktatására.
  A blokkoló alkalmazásokat sokan bírálják, különösen azok akik az internetes reklámbevételből finanszírozzák az oldalukat vagy abból élnek.
Ez egyrészt érthető, másrészt viszont gátat kell szabni az online reklámoknak, hiszen nagyban károsítják a felhasználói élményt netezés közben. Nehéz megtalálni az egyensúlyt de a blokkoló programok a beállításaikon keresztül erre is lehetőséget adnak, kedvenc oldalainkat kivehetjük a korlátozás alól.

  AdBlock Plus

  Az Adblock Plus eltünteti vagy defaultra állítja a reklámpaneleket. Nagyon jól konfigurálható, lehet vele blokkolni:
-reklámokat.
-az AdBlock által elfogadható reklámokat.
-a követést (tracking).
-malware (malware = malicious software: rosszindulatú szoftver) címeket és oldalakat.
-közösségi oldalak beépülő gombjait (amik követik a felhasználók böngészési szokásait).
-a hibás elütésekre épülő oldalakat.

  AdBlock Plus Firefox kiterjesztés: https://addons.mozilla.org/hu/firefox/addon/adblock-plus
  Hivatalos honlap: https://adblockplus.org  A Facebook reklámok nélkül.
A macskák természetesen maradnak.
A reklámok a görgetősáv lehúzása után nem jelennek meg a szokásos helyükön.
Persze az egész Face egy nagy reklám, a fizetett hirdetések ugyanúgy megjelennek a hírek között de a legneccesebbek oldalról eltűnnek.


  A telepítés után nincs szükség újraindításra, befejeztével egy egyszerűsített webes beállító felület köszönt minket. Természetesen az eredeti beállításokat ez után is elérhetjük a Menü / Kiegészítők / Kiterjesztések útvonalon.
Amennyiben egy linkre kattintunk, az AdBlock Plus tiltás funkciója megjelenik a jobb egérgomb menüben is.

  Az AdBlock Plus sok kritikát kapott.
  Kiderült, hogy az alapbeállítás átengedi a jól fizető ügyfeleket bár ez a funkció végül is kikapcsolható.
A fejlesztők természetesen azzal védekeztek, hogy az ingyenes program fejlesztését csak úgy tudják fenntartani, hogy a közösség által elfogadhatónak tartott, nagy előfizetők bizonyos tartalmait átengedik a szűrőkön.
Az alapbeállítás bírálói pedig természetesen erre úgy reagáltak, hogy a közösség eladta a lelkét az olyan cégeknek mint a Google.
  Az AdBlock Plus rengeteg memóriát eszik. A hibát a fejlesztők is elismerték.
A kiterjesztés minden egyes iframe elemhez hozzácsatol egy stíluslapot, ami aztán duplikálásra kerül a memóriában. Egy ilyen duplikálás Firefox alatt 4 MB-ot eszik meg a memóriából.
  Ezzel együtt az AdBlock Plus még mindig az egyik legjobb reklám blokkoló alkalmazás. Mindenki eldöntheti, hogy számára az előnyök vagy a hátrányok nyomnak-e többet a latban.

  AdBlock Edge

  Az AdBlock Edge a Plus leágaztatása és nyílt változata.
A fejlesztők kijavították a Plus két legtöbbet bírált részét.
Egyrészt eltüntették a fehér listát, tehát az Edge nem enged át szándékosan reklámokat a szűrőin.
Másrészt orvosolták a memóriaszivárgást, így az alkalmazás jóval kevesebb memóriát eszik, mint a Plus.

  AdBlock Edge Firefox kiterjesztés: https://addons.mozilla.org/hu/firefox/addon/adblock-edge

  A telepítés után itt sincs újraindítás.
Az alkalmazást beállíthatjuk webes felületről is és a beállításokból is, a Menü / Kiegészítők / Kiterjesztések útvonalon.
Mivel gyakorlatilag ugyanarról az alkalmazásról van szó, a beállítások és az eredmény szinte ugyanaz. Az Edge valóban több reklámot szűr ki és érezhetően kevesebb memóriát eszik.  nyílt forráskód | kiterjesztés | firefox | ingyenes
 

2014.06.12 21:39:16

Az Adblock Edge kiegészítőt kell használni! Ez a tökéletes megoldás. Ezt kéne a cikkben ajánlotok! Ez egy módosított verziója az eredeti Adblock Plus-nak. Ez NEM enged át semmilyen reklámot.

https://addons.mozilla.org/hu/firefox/addon/adblock-edge/

Hazugság van a cikkbe írva. A hazugság ott van, hogy csak úgy tudják fenntartani a fejlesztést, ha a reklámozó cégek reklámjait átengedik pénzért cserébe. --> Érdekes, más kiegészítők fejlesztői korrupció nélkül is, ingyen tudják fejleszteni a programjukat (hobbiból). Eredetileg az Adblock is hobbi tevékenységként indult.

 
 
2014.06.12 21:41:49

Egyébként szerintem itt nem egészen a cikkíró hazudik, mert ő csak azt írta le, amit az Adblock Plus fejlesztői írtak a hivatalos oldalukon. Valójában a fejlesztők hazudnak álszent módon, amikor írják, hogy "a fejlesztéshez kell a pénz"...

 
 
Válasz erre a bejegyzésre
Felhasználónév:

E-mail:

  Írja be a bal oldalt látható szöveget: