Címlap Blog zoli Könyvajánló: Dead Doctors Don't Lie (Halott Orvosok Nem Hazudnak)

2014.03.25 12:45:22
zoli


  Dr. Joel D. Wallach állatorvosként kezdte a pályafutását.
Rájött arra, hogy a háziállatok többek között azért betegednek meg ritkábban, mert jobban vannak táplálva mint az emberek. Az állattartás terén nem lehet megoldani az emberi gyógyászatot, mert iszonyú drága lenne, ezért el kellett érni, hogy az állatok ne betegedjenek meg. Az emberi táplálkozás gyakorlata évtizedekkel le van maradva az állatok takarmányozása mögött, többek között ezért vagyunk sűrűbben betegek, mint az állatok. Felmerül a kérdés, akkor miért nem táplálkozunk úgy mint az állatok?
Elkezdte az állattartásból ismert extrudált ételekkel etetni az embereket, hogy azok ne tudják kiválogatni az összetevőket, mindent meg kellet enniük. És láss csodát! Az így táplált emberek egészségügyi állapota viharos gyorsasággal javulni kezdett.
Természetesen ez nem azt jelenti, hogy nekünk is extrudált ételt kell enni, hanem azt, hogy szükségünk van bizonyos tápanyagokra és ha ezt az étkezésünkkel nem tudjuk bevinni, akkor kiegészítők útján kell megszereznünk őket.

  A Halott Orvosok Nem Hazudnak óriási siker lett, kiadták papír és elektronikus könyvben, megjelent hanganyag formájában is.
Mind a könyvből, mind a hanganyagból több részlet is kering a neten különböző címeken.
(91 Esszenciális Tápanyag Titka, Halott Orvosok Nem Hazudnak, Miért nem élünk 140 évig?)
Az audio cd megjelent magyarul is és ennek az átirata szintén fellelhető a neten.

  Viszonylag kevesen vették a fáradságot, hogy elolvassák a könyvet és meghallgassák a teljes hanganyagot, a legtöbben megelégedtek a szenzációs részletekkel. És viszonylag kevesen néztek utána, hogyan lehet olyan táplálék kiegészítőkhöz jutni, amik organikus és kolloid formában tartalmazzák a felsorolt tápanyagok teljes spektrumát.
  Ez kicsit hasonlóan sült el, mint amikor megjelent Dr. Lenkei Gábor, Cenzúrázott Egészség című könyve amiből sok embernek lesett miért kell táplálék kiegészítőt szedni. De aztán mintha az emberek nem olvasták volna végig a könyvet vagy nem értették volna meg, elrohantak a gyógyszertárba és vettek 60 mg-os c-vitamint és ezzel letudták az egészet. Gyakorlatilag majdnem pontosan az ellenkezőjét csinálták annak, mint amit olvastak.
  A Halott Orvosok Nem Hazudnak részleteire is sokan hivatkoznak és aztán -mintha szövegértési problémáik lennének- boldogan ajánlgatják a szintetikus multivitaminjaikat vagy néhány gyógynövényből álló organikus kiegészítőiket.
  Múltkor kaptam egy hideg hívást egy fickótól, aki táplálék kiegészítőt akart eladni. Mondtam neki, hogy én éppen szeretem a táplálék kiegészítőket de csak ritkán találkozok igazán jóval.  Nagyjából kilencven létfontosságú mikrotápanyag van, amiket növények által biotranszformált kolloid formátumban kell megkapnunk. A legtöbb kiegészítő 10-20 mikrotápanyagot tartalmaz összesen. És ez is szintetikus vagy organikus ugyan de nem kolloid.
A fickó boldogan elkezdte felolvasni, hogy mi minden van a termékében de ő is elakadt 16 körül. Mondtam neki, hogy csak ásványi anyagból 60-70 szükséges. Ezeknek a hiánya egyesével is betegséget okozhat.
Neki megmondták, hogy az ő terméke a legjobb, ezért nem tudott mit kezdeni ezzel a helyzettel, így elköszöntünk egymástól.

  Én megvettem mind a könyvet, mind a hanganyagot és annak is utána jártam milyen táplálékkiegészítők felelnek meg az itt elmondottaknak.  (SpectraMaxx: 74 ásványi anyag és 40 antioxidáns...)

  Az alábbiakban az audio cd magyar fordításából szemezgetek, mivel angolul még csak-csak olvasok de a fordításaimmal nem sokkolnám a nagyérdeműt.

  "Szóval, a halál okainak feltárásához 17500 boncolást végeztem el, és a következő eredményre jutottam. Minden állat és ember, amely természetes halált hal, a tápanyag hiánya miatt halt meg".

  "Most a legfontosabbat szeretném elmondani. Az ember élettartamának genetikai potenciálja 120-140 év.  Napjainkban mindössze öt olyan népcsoport van, amelyek képviselői 120-140 évig élnek. ezek keleten, Tibetben és Nyugat-Kínában élnek."

  "Napjainkban az amerikaiak átlagéletkora 75,5 év, az orvosoké pedig 58 év. Ha igényt tartanak a statisztikai 20 évre, ne menjenek orvosnak. Van két alapvető dolog, amihez ragaszkodnunk kell, ha hosszú életűek közé akarunk sorolni magunkat. Ha 120-140 évig akarnak élni, akkor...
Először is, kerüljék a veszélyeket, például, ne lépjenek taposó aknára. Kerülni kell tehát az értelmetlen és szükségtelen veszélyeket. Ha orosz rulettet játszunk, dohányzunk, iszunk, csúcsforgalomban rohangálunk az út közepén, akkor nem hiszem, hogy megéljük a 120. életévünket. Ez humorosan hangzik, de képzeljék el, hogy évente emberek ezrei halnak meg, mert hasonló hülyeségeket művelnek. Én azt szeretném, hogy lehetőség szerint védjék meg magukat. Ha van lehetőségük megelőzni valamilyen betegséget, különösen gyógyíthatatlan betegséget, akkor ezt a lehetőséget meg kell ragadni.
Másodszor, csak azt kell tenni, ami hasznos. Szükségünk van 90 táplálék-kiegészítőre, ebből 60 ásvány, 16 vitamin, 12 alapvető aminosav és 3 alapvető zsírsav. Összesen 90 kiegészítő a mindennapi étrendünkhöz, amelyek hiánya különböző betegségeket okozhat."

  "Én azt mondom, hogy ha a mezőgazdaságban bevezetnénk az emberi típusú orvosi rendszert, akkor fél kiló hús 275 dollárba kerülne. De ha a mezőgazdasági rendszert alkalmazzuk az emberek egészségügyi ellátására, akkor egy öttagú család egészségbiztosítása 10 dollár lesz havonta. Lehet választani!"

  "Emlékeznek, mondtam Önöknek, hogy az orvosok 58 évet élnek, mi pedig 75-öt? Nos, egy csoport profi, akik megmondják nekünk, hogy kell élni, bizonygatják nekünk, hogy tilos a só, a koffein, a vaj, inkább a margarint kell ennünk, és nem csinálni semmiféle hülyeséget, 58 évesen meghalnak, eközben azok, akik 120-140 évig élnek, egy csésze teába beletesznek egy darabka sót is. Márpedig ők naponta 40 csészével is megisznak, vajjal főznek és 120 évig élnek.  Akkor most kinek higgyünk? Azoknak, akik 120 évet élnek, vagy akik 58-at? Önökön áll a döntés."

  "Egy másik történet, az ásványok. Ez egy tragikus történet, mert a növények már nem tartalmaznak ásványokat semmilyen formában. Ezek már hiányoznak a talajból, így nincsenek meg a növényekben sem. Készítettem egy másolatot az Egyesült Államok Szenátusi üléséről. 74. kongresszus, második ülés, 2.64. dokumentum. Az áll benne, hogy az ásványtartalom a farmjaink talajában teljesen lecsökkent, ezért a learatott termés, akár gabona, akár zöldség, akár gyümölcs, nem tartalmaz ásványokat. Az emberek, akik ezekkel az élelmiszerekkel táplálkoznak, megbetegszenek az ásványok hiánya miatt. Az egyetlen módszer ennek a megelőzésére és gyógyítására a táplálék-kiegészítők alkalmazása. Ez áll a dokumentumban, amelyet 1936-ban írták alá a Kongresszusban. Azóta jobbra fordult a dolog? Nem, nem lett jobb. Sajnos, még rosszabb is lett a helyzet. Ennek az az oka, hogy a farmerek nátriummal, foszforral és káliummal javítják a talajt. Három komponenssel különböző kombinációban, és senki sem kényszerítheti rá a farmert, hogy még 60 elemet adagoljon a földbe, mert attól nem függ a termés mennyisége. Ezért minden egyes termés kivonja a földből az összes lehetséges ásványt. És ha a 60 helyett csak 3 ásványt pótolunk vissza, akkor a dolog úgy néz ki, mint amikor havonta 3 dollárt teszünk a számlánkra, de 60-at veszünk ki. El tudják képzelni, mi lesz a számlánkkal. Megszűnik.
Elmondom Önöknek, hogy az egészségünk is a katasztrófa szélén van, mert a talajban már nincsenek ásványok, és emiatt mi együtt és külön-külön teljes felelősséget viselünk az egészségünkért, a tudatos kiegészítő ásványpótlásért. Gyakran megkérdeznek: "És 1000 évvel ezelőtt mit csináltak az emberek, amikor nem is voltak műtrágyák, pedig sokan éltek hosszú életet. Mit gondolsz az egyiptomiakról, indiaiakról, kínaiakról?" Ők hatalmas folyók mentén éltek: Nílus, Gangesz, Sárga folyó, amelyek évente megáradtak, és mindent elárasztottak.
Találják ki, mi történt ilyenkor? A víz iszapot és hegyi homokot hozott ezermérföldnyi távolságra. És az emberek imádkoztak minden istenhez, és köszönték az áradást. Mi azért imádkozunk, hogy ne legyen áradás. Pedig az áradás gazdagítja a talajt termékeny iszappal és ásványokkal, ezzel gazdagítja a learatott termést is."

  "Háromféle ásványi anyag van, amelyekre külön figyelmet kell fordítanunk...

...fém formájú ásványok. Ezeket általában kövekből nyerik ki. Felszívódásuk 8-12%. Ha elérjük a 25-40 éves kort, a felszívódásuk 3-5%-ra csökken...

...A 60-as években a mezőgazdaságban elkezdték alkalmazni "Cal added" (kalcium hozzáadásával készült) ásványokat. Ezek olyan fém-ásványok, amelyekben a fématom be van burkolva aminosavakkal, proteinekkel és enzimekkel. Ez a forma 40%-ig növeli a felszívódást. Éppen ezért vetette rá magát az ötletre az élelmiszeripar.

A harmadik csoport a kolloid-ásványok. Ezek rendelkeznek a legnagyobb abszorpciós képességgel, márpedig az abszorpció, a felszívódás érdekel minket elsősorban.
A kolloid-ásványok 98%-ig felszívódnak, ami 2,5-szer több, mint a "Cal added" ásványok, és tízszer több, mint a fém-ásványok felszívódása. A kolloid-ásványok csak folyadék formában léteznek, és csak nagyon apró részecskékben, 7000-szer kisebbek a vörösvérsejtnél. Minden részecske negatív töltést hordoz, a vékonybél fala pedig pozitívat, elektromágneses mező keletkezik, amely a bélfal felé koncentrálja a fémrészecskéket. Mindez együttvéve 98%-os felszívódást eredményez."

  Cím: Dead Doctors Don't Lie (Halott Orvosok Nem Hazudnak) - papír és elektronikus könyv (angol),  audio cd (angol, magyar)
Író: Dr. Joel D. Wallach
Kiadó: Wellness Publications
Megrendelhető: http://www.drjwallach.com  91 esszenciális tápanyag titka | halott orvosok nem hazudnak | dr. joel wallach | kolloid | táplálkozás kiegészítők | könyvajánló
 

Válasz erre a bejegyzésre
Felhasználónév:

E-mail:

  Írja be a bal oldalt látható szöveget: