Címlap Blog zoli Könyvajánló: Cenzúrázott Egészség

2014.03.26 08:36:32
zoli


  Annak idején egy barátom ajánlotta nekem Lenkei doki honlapját és könyvét.
Elsőre nálam is bekapcsolt az amit a médiából hallottam, hogy nincs igazán szükség táplálkozás kiegészítőkre és a nagy dózis többet árt mint használ.
De a barátom kedvező tapasztalatai miatt kíváncsi lettem a könyvre és elolvastam. Ez indított el a táplálkozás kiegészítők világába. Ma már organikus kiegészítőket használok de ez jelentette az első lépést számomra.  Cenzúrázott Egészség

  A Cenzúrázott Egészség egy nagyon egyszerű de sokszor nem eléggé figyelembe vett ténnyel indít. Az élelmiszereinkben horrorisztikus mértékben csökkentek a mikrotápanyagok. A hiányt egyszerűen képtelenség megfelelő étkezéssel pótolni, mivel anatómiailag lehetetlen ekkora mértékben megnövelni a mennyiségüket. Ezért szükséges ezt koncentrált élelmiszerekkel vagyis táplálék kiegészítőkkel pótolni.
  Miközben az élelmiszerekben csökken a tápanyag tartalom, nő az indokolatlan adalékanyag tartalmuk. Ezek nehezen vagy egyáltalán nem emészthetőek, előszeretettel rakódnak le a szervezetben, méreg- vagy ballasztanyaggá válva. Ezeket legjobban a tápanyagok tudják megkötni és kiüríteni a szervezetből. Tehát nem csak a csökkenő tápanyag tartalmat kell pótolnunk, hanem a salakanyagok megkötéséhez felhasznált tápanyagokat is.
  Az RDA (Ajánlott Napi Bevitel) ezt nem fedezi. Ha az RDA valaha is érvényes volt, mára bizonyosan elavult.
  Rengeteg betegség így nem valamiért, hanem valami hiányában alakul ki, ezek a hiánybetegségek, amiknek a köre sokkal nagyobb mint azt korábban gondolták. Voltaképpen minden betegség hiánybetegség, vagy közvetlenül mikrotápanyag hiány okozza vagy közvetett módon vesz részt a betegség kialakulásában.
  Természetesen nem lehet minden betegséget kiegészítőkkel megelőzni vagy meggyógyítani de bizonyos esetekben az alkalmazásuk indokoltabb mint a gyógyszereké. A gyógyszerek mellékhatásai a vezető betegség és halálokok közé tartoznak. Ehhez képest a gyógyszereket bizonyos esetekben helyettesítő kiegészítők és gyógynövények indokolatlanul a háttérbe szorultak.
  Míg a gyógyszereknek komoly mellékhatásaik vannak, addig a kiegészítőknek jóvalta kevesebb. Meghatároztak egy UL (Upper Level) szintet, ami bizonyos tápanyagok esetében a bevihető legmagasabb szint, ami még bizonyítottan nem károsítja az egészséget. Ezt a UL szintet még a kifejezetten nagy dózisú kiegészítők sem érik el.

  Cenzúrázatlan Egészség


  A Cenzúrázatlan Egészség voltaképpen a tapasztalatokkal bővített folytatás.
Be lehetett számolni a nagy dózisú vitaminok egészségügyi hatásairól Dr. Lenkei Gábor honlapján, ezekből a tapasztalatokból -is- íródott a könyv nagy része.
Én magam is írtam egy rövid köszönetet, ami bele is került a könyvbe.

  "Üdv!
  Egy barátom ajánlotta a Cenzúrázott Egészséget. Utánanéztem a könyvben megadott forrásoknak, és azt tapasztaltam, hogy valóban egy új egészségkultúra kezd kibontakozni mindenhol a világban. Ezt a forradalmat ön tette széles körben elérhetővé Magyarországon. Ezért biztosan sokan szeretik, és biztosan sokan gyűlölik önt, ám végül mindkét tábor az ön által elkezdett változás malmára fogja hajtani a vizet. Önnek is és minden olvasónak csak drukkolni tudok ebben a harcban. Csak így tovább. Speciális táplálkozási szokásaim miatt én egy másik cég termékeit használom, akik nincsenek az országban. Az ön könyvében megadott értékeknek megfelelő vitaminkészítményeket használok két hónapja. Két hónap leforgása alatt javult a teljesítőképességem (hosszútávfutó vagyok), az immunrendszerem (régebben nagyon könnyen megfáztam, és mindig egyrétegnyi ruhával többet kellett hordanom, ha egy kicsit hűvösebb volt, vagy ha fújt a szél, ami elég kellemetlen volt, ma ezt életemben először következmények nélkül elhagyhatom, és ugyanúgy öltözhetek, mint a többi ember), a látásom is látványos javulásnak indult, és még csak két hónap telt el. Köszönet a korrekt adatokért, fura belegondolni, hogy az én életemben ön volt az egyetlen orvos, aki tejesítette az esküjét."

  Az utolsó félmondat pedig a hátsó borítóra is felkerült.

  "...furcsa belegondolni, hogy az én életemben ön volt az egyetlen orvos, aki tejesítette az esküjét."

  Érdekes reakciók

  Miután én nagyon jó eredményeket értem el a nagy dózisú vitaminokkal elkezdtem boldog-boldogtalannak ajánlani Lenkei doki honlapját, könyvét és vitaminkészítményeit. Ezek más gyártók átcsomagolt készítményei. Én magam lakto-vegetáriánus vagyok és nem elégszem meg az összetétellel, nekem fontos a gyártó cég pontos ismerete és tanúsítványai. Ezért más forrás után néztem, végül a Puritan's Pride és a Swanson termékei jöttek be a legjobban.

  Sok barátom az én hatásomra vagy tőlem függetlenül elolvasta Lenkei doki könyvét. De aztán mintha nem olvasták volna végig a könyvet vagy nem értették volna meg, elrohantak a gyógyszertárba és vettek 60 mg-os c-vitamint és ezzel letudták az egészet. Gyakorlatilag majdnem pontosan az ellenkezőjét csinálták annak, mint amit olvastak. Kis dózisú és egy összetevős kiegészítőt vettek, nem multivitamint és az ásványi anyagokról teljesen megfeledkeztek.

  Voltak aki elutasították a Lenkei dokitól származó információkat azzal az indoklással, hogy a fickó szcientológus. Engem is taszít a szcientológia, viszont a könyv mentes mindenféle ideológiától, tisztán orvosi munka. Ezt támasztja alá a könyv végében található referencia irodalom is, aminek érdemes utána olvasni.
Lehet kritizálni az írót is és a könyvét is de ha valakinek nem tetszik, lehet jobbat írni! Először és a legátfogóbban Lenkei doki magyarázta el az embereknek, miért fontosak a táplálék kiegészítők. Kritizálás helyett ezt a szintet kéne inkább megugrani. Van még bőven tennivaló.

  A nagy dózisú, szintetikus táplálék kiegészítők kritikája


  Engem Lenkei doki könyve indított el táplálkozás kiegészítők világába, ezért mindig hálás leszek neki. Ugyanakkor egy idő után elkezdett nyomasztani a táplálkozás kiegészítőim szintetikus formátuma.
A szintetikus formát nem tudja igazán felismerni a szervezet ezért megemészteni, beépíteni sem tudja megfelelően.
Ezért van, hogy a szintetikus vitaminokból és kőásványokból annyit kell szedni, mert csak elenyésző százalékukat képes feldolgozni a szervezet.
A felesleg pedig lerakódik. A lerakódás több helyen is tapasztalható de leginkább az ízületekben észlelhető, mivel azok nem részei az érhálózatnak, diffúzióval táplálkoznak, nehezebben vesznek fel tápanyagot és a salakanyagokat is nehezebben tudják eltávolítani.
Így a figyelmem egyre inkább az organikus formátum felé fordult.
Hamar rájöttem, hogy a legtöbb gyártó számára az "organikus" kifejezés pusztán a marketing része, mert az organikus összetevők mellé, biztos ami biztos, bőven adagol szintetikus tápanyagokat is.

  Kedvenc táplálék kiegészítőim(Limu moui: Ázsia válasza a hosszú életre...)

  Az első kiegészítő ami kiállta a próbát a SpectraMaxx volt. 74 esszenciális ásványi anyagot tartalmaz kolloid formában és 40 antioxidáns biztosítja a szükséges vitaminokat, a természetes ökoszisztémájukban, nem pedig egyenként izolálva.
Ez volt az első kiegészítő, ahol nem kellett gondolkoznom, hogy vajon működik-e. Annyira telített oldatot hoztak létre, hogy ha véletlenül éhgyomorra ittam, bizony le kellett ülnöm, úgy fejbe nyomott.
A SpectraMaxx terápiás készítmény nem kell heteket vagy hónapokat várni, a hatása azonnal érezhető.

  A következő nagy kedvenc a FuCoyDon lett.
A körmeink egyedülálló diagnosztikai eszközök. Az egyik legszembetűnőbb rendellenesség ha zárványok jelennek meg a körmökön. Mindegyik köröm egy-egy szerv állapotát mutatja, a zárványok pedig anyagcsere zavarokra utalnak. A körmök, így a zárványok is nagyjából hat hónap alatt nőnek le. A FuCoyDon azonban nem hagyott a zárványoknak ennyi időt az eltűnésre. Nemhogy nem jöttek újak de a meglévők is felszívódtak egyetlen hónap leforgása alatt.
A FuCoyDon egyébként egy mélytengeri alga kivonata, szintén tartalmazza az összes szükséges mikrotápanyagot kolloid formában.

  Cím: Cenzúrázott Egészség, Cenzúrázatlan Egészség
Író: Dr. Lenkei Gábor
Kiadó: Free Choice Books
Megrendelhető: http://www.drlenkei.hu  könyvajánló | táplálkozás kiegészítők | szintetikus | multi | organikus | kolloid
 

2014.04.02 08:15:21

I would be your daily reader if you posted in english seriously.

 
 
2014.04.02 21:32:14

Thank you. Unfortunately, my English is very poor

 
 
Válasz erre a bejegyzésre
Felhasználónév:

E-mail:

  Írja be a bal oldalt látható szöveget: