Címlap Blog zoli Teák és gyógynövény főzetek - teázók - CatCafe (Damjanich)

2014.04.06 09:44:51
zoli


  Előzmény

- Teák és gyógynövény főzetek - teázók - Cafe Neko (Bécs)

  Néhány éve jelentek meg a Távol-Keleten a macskás kávézók (Cat Cafe, Cafe Neko) és mint az megjósolható volt, hamarosan terjedni kezdtek.
  A macskás kávézók otthona Taipei (Taivan), itt nyílt meg az első 1998-ban. A fellegvár viszont Japánban van, ahol az első kávézónak Oszaka adott otthont 2004-ben.
  Japánban a nagy népsűrűség miatt nagyon drágák és kicsik a lakások. Sokan csak aludni járnak haza, a sok munka és a szűk belső terek miatt kénytelenek mellőzni a háziállatokat is. Ez nagy hatással volt a vendéglátó- és szórakoztatóipar fejlődésére. Idő kérdése volt csak, hogy mikor kezdenek el kereszteződni a vendéglátó helyek az állatsimogatókkal. A Cat Cafe ehhez adott mintát. A helyzetet súlyosbítja, hogy Japánban a macskák különösen nagy népszerűségnek örvendenek, így a koncepció sikerre volt ítélve.

  A Cafe kifejezés megtévesztő mert a Távol-Keleten a kávézó sokszor egy gyűjtőfogalom, némelyiket éppen úgy hívhatnánk akár teázónak vagy büfének is.


  Az első európai macskás kávézó Bécsben nyílt meg, megkímélve bennünket egy Japán zarándokúttól.

  Európa második macskás kávézója Budapesten nyitott meg a Damjanich utcában.
Itt nem zsiliprendszerű ajtók biztosítják a bejutást, mint a bécsi kávézóban, hanem csengetni kell.
Az ajtóval rögtön szembe van a shop, ahol értelemszerűen mindenféle macskás okosságokat lehet kapni.
Két helység fogadja a nagyérdeműt, a külső helységben székekre lehet ülni, a belsőben viszont el lehet dögleni egy kanapén, illetve puffokon. Három cicc praktizál, egy cirmos maine coon testvérpár (Bridget és Birichino) és egy fehér ragdoll (Danny).

  A macskás kávézókat nem a kifinomult kávékultúráért szeretjük. A CatCafe is egy átlagos kávézó felhozatalával és minőségével rendelkezik, semmi extra.
Azonban a fogyasztás rendszere eltér a hagyományostól. Egy óra cicázás 1.390.- forint, ebben korlátlan ital és süti fogyasztás van. Egy óra alatt nagyjából kétszer lehet kényelmesen rendelni, nekem ez bőven elég is volt.
A bécsi kávézóban a cicák be vannak idomítva, hogy ne ugráljanak fel az asztalra, cserébe egy kissé túl nyugodtak, itt sokkal érdeklődőbbek, aktívabbak, viszont az asztalra is felugrálnak. Valamit valamiért.


  A macskák miatt itt is gyenge a fény, nehéz fotózni. A cicusok vagy beülnek az ablakba és akkor lehet őket ellenfényben fotózni vagy marad a gyengébb megvilágítás. A cicák valahogyan ki tudják számítani az exponálás pillanatát és ha addig amúgy mozdulatlanul ülnek csak egy másodpercre bemozdulnak, hogy véletlenül se sikerüljön a kép.

  Csak nagy nehezen sikerült jobb fotókat készítenem a delikvensekről.

Bridgetnek ütögettem egy darabig az asztalt mire méltóztatott a kamerába nézni:

Danny volt a legnyugodtabb:

  Érdemes elzarándokolni a CatCafe-ba, most már nem kell Bécsig menni, hogy macskákkal tudjunk együtt kávézni.

  Főbb adatok

Név: CatCafe
Cím: 1071 Damjanich u. 38.
Telefon: 06/209-229-195
Weboldal: http://www.catcafe.hu / Facebook oldal

  Frissítés 1.: Bezár a CatCafe

  A CatCafe sajnos hamarosan bezár.
A boltot nem viszi tovább senki. A cicák pedig elajándékozásra kerülnek.
Remélem a Facebookon lehet majd követni a macsekok sorsát.

  "Kedves Vendégeink, Barátaink, Cicások!

Sajnos nem tudjuk tovább üzemeltetni a Cat Cafe-t, mert közbejött egy olyan nagy lehetőség, egy olyan komoly munka, ami sok utazással is jár.
Nagyon sokat gondolkodtunk, hogyan tovább, felmerült az is hogy átadnánk valakinek teljesen ingyen (mi ebből nem szeretnénk pénzt csinálni, nem ez volt a fő amiért megnyitottuk), de igazából úgy érezzük, hogy a cicáknak is jobb lesz ha nyugodt helyen élnek tovább.
Jól bírták, le a kalappal előttük, de érezzük rajtuk, hogy sok volt nekik, főleg Bridget-en kezdett ez kijönni az utóbbi időkben.

Bridget-nek és Birichinonak keresünk olyan gazdit, aki nagyon jól bánna velük és igazi otthont tudna nekik teremteni.
Kizárólag olyan embernek adnánk oda őket, aki tapasztalt cicás és mindennél jobban imádja a macskákat.
Email-ben keressetek minket: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Aki szeretne még ellátogatni a Cat Cafe-ba, április 7-ig várunk Titeket!
Sokan vannak akik jeleztétek, hogy jönnétek, sok visszajáró vendég is van, nekik szeretnénk még egy lehetőset teremteni, hogy ellátogasson hozzánk és a cicákhoz.

Kérünk benneteket, hogy osszátok meg, hogy mindenki értesüljön róla! Köszönjük!" - (https://www.facebook.com/Catcafe.hu)

  Frissítés 2.: Lehet, hogy átveszik a CatCafe-t?

  Felröppent a hír, hogy esetleg átveszik a
CatCafe-t!
Valamint megerősítették, hogy lesz hír a cicák további sorsáról is.

  "Képzeljétek!!!! Lehet hogy lesz még Cat Cafe a Damjanich u. 38-ban?!

Bár mi valóban bezárunk, ma este 20 órakor és a cicák új helyekre költöznek, Birichino, Bridget és Danny megtalálta a számukra legtökéletesebb gazdit és otthont, olyat ami az egyéniségükhöz legjobban illik.
(Hamarosan írunk erről bővebben is és az új gazdikkal is lesz egy kis mini interjú, figyeljetek minket!)

Mi már valóban nem tudunk részt venni a kávézó életében, de Van egy család aki nagyon szeretné megtartani a helyet és egy új cica kávézót kialakítani, új cicákkal.

Nagyon kedves, lelkes, csupa szív cicás emberek gyűltek itt össze ezen az oldalon az elmúlt bő egy évben.
Segítsetek majd nekik megalkotni egy olyan helyet ami nektek is tökéletes, a cicáknak is és nekik is!

Mit szóltok, tetszik Nektek?" - (https://www.facebook.com/Catcafe.hu)

  (Utolsó frissítés: 2014. 04. 06.)  1000 tea | tea | teázó | étterem | kedvenc | teák | gyógynövény főzetek | kávé | kávézó | macskás kávézó
 

Válasz erre a bejegyzésre
Felhasználónév:

E-mail:

  Írja be a bal oldalt látható szöveget: