Címlap Blog zoli Okostelefon - Google Nexus 5 LG

2014.04.13 13:17:05
zoli


  Az Android a legtöbb gyártónak csak egy költségcsökkentő tényező, mivel ez a legelterjedtebb és legolcsóbb mobil operációs rendszer. Mivel ők közvetlenül csak a készülékek gyártásában érdekeltek, nem csiszolják össze a vasat és a szoftvert. Így sok Android rendszer nem működik megfelelően, döcög, fagyogat, nem kap megfelelő frissítéseket és támogatást. A forgalmazók eladják a telefont és utána teljesen magára hagyják az operációs rendszert. Persze előtte még felpakolják a kémszoftvereiket, aztán eladják a telefont és utána teljesen magára hagyják az operációs rendszert.
Néhány gyártó odafigyel annyira, hogy ír saját márkás alkalmazásokat és módosít valamennyit a gyári (stock) Androidon. Ez nagyon egyedivé teszi a rendszert és aki telefon vásárlás előtt kicsit olvasgat a témában annak komoly érv lehet egy-egy telefon vagy gyártó mellett.
Ugyanakkor csak nagyon kevés gyártó figyel oda komolyan arra, hogyan fog futkározni a droid a készüléken. Sok esetben a nagyobb gyártók teszik ezt meg azokon a telefonokon, amik a húzó modelljeik.
Így sok embernek negatív tapasztalata van az Androiddal.
  Ezt a helyzetet elégelte meg a Google és kidolgozott egy Nexus nevű szabványt, amiben a gyártók a vasat kimondottan az Android alá gyártják. Minden modellt egy másik gyártó készíti el bár vannak visszatérők. Az első kiadást a HTC készítette, a következő kettőt a Samsung, a negyediket és az ötödiket pedig az LG.
Szerencsétlen módon a Google Nexus tableteket nem a kiadásuk, hanem a képernyő méretük alapján számozták (Google Nexus 7 és 10). Ez majd össze fog akadni amikor a telefonok elérik a 7-es kiadást.
  A Google Nexus mutatja meg hivatalosan azt, hogy mire is képes az Android, maguk a fejlesztők is erre a szabványra fejlesztenek elsősorban. A Nexust a Google hivatalosan 18 hónapig támogatja.


  A Nexus 5-ös hagyományosan az új droiddal a KitKattal (Android 4.4) együtt jött ki. A gyártó újra az LG lett. A készülő új modellről rengeteget szivárogtattak, így mire megjelent, jóformán már mindent lehetett tudni róla.

  Google Nexus 5 LG (Fehér, Fekete, Vörös)(cnet.com)

  Akkumulátor: Li-Po 2300 mAh
  Alkalmazásbolt: Google Play
  Ár: 349, 399 USD
  Kamera: 8 MP, 3264 x 2448 px (elsődleges) és 1,3 MP (másodlagos)
  Kijelző: 4.95", 1080 x 1920 px kapacitív 10 pontos multi-touch, True HD IPS+
  Operációs rendszer: Android 4.4 KitKat
  Processzor: Quad-core 2.3 GHz Krait 400
  Ram: 2 GB
  Tárhely: 16, 32 GB, nem bővíthető

  Elsőre is kitűnik a specifikációból, hogy ebbe bizony pakoltak kakaót rendesen.
A teló lelke egy egyenként 2.3 GHz-es, négymagos Krait 400-as proci és ehhez bizony 2 GB RAM dukál.
A készülék 16 és 32 gigás tárhellyel kerül forgalomba. Sokan kritizálják, hogy a tárhely nem bővíthető, a szabadság érzésemet nekem is bántja de ha a Google hivatalos gépe ennyit kapott akkor ez az esetek túlnyomó részében nem fogja befolyásolni a hétköznapi használatot. Magyarán elég.
  A kijelző 4,7 hüvelykről majdnem 5 hüvelykre váltott és ezzel egyértelműen a nem feltétlenül szerencsés tepsifon trend felé mozdult el.
Mint azt a Nexus sorozatnál megszokhattuk ezúttal is megbonthatatlan a burkolat így sem az aksi nem cserélhető, sem a tárhely nem bővíthető. A microSIM foglalat is oldalt kapott helyet.
Az akkumulátor egy picit elmarad a csúcskategóriás kezdés mögött, aktív használat mellett egy, kicsit óvatosabb használat mellett két napig húzza.
A kamera szintén kapott egy sallert a költséghatékonyság oltárán, bár egy átlagosan jó darabról van szó de a túl kevés vagy sok fény és a sok mozgás problémákat okoz, zajossá teszi a képeket.

  A Nexus 5-ösre is elérhető az egyik leghíresebb Android változat a CyanogenMod és annak néhány kattintásos, előtudást nem igénylő telepítője.

  Ajánlott oldalak

  Google Nexus: https://www.google.com/nexus

  CyanogenMod: http://www.cyanogenmod.org / CyanogenMod Installer

  Wikipedia: Google Nexus  okostelefon | google nexus | android | stock android
 

Válasz erre a bejegyzésre
Felhasználónév:

E-mail:

  Írja be a bal oldalt látható szöveget: