Címlap Blog zoli Okostelefon - Xiaomi Hongmi - Az X-nap

2014.05.09 19:16:19
zoli


  A DHL nem sokat vacakolt, egy hét alatt leszálította a Hongmit Kínából.
Egy igazán ipari zacskóban hozta a futár, aminek minden lehetséges esztétikus tulajdonságát feláldozták a praktikusság oltárán.
De igazán a kínaiak a csomagolás nagymesterei. A Hongmit, egy borítót, egy tokot és a Mikeyt belerakták egy akkora, ütésálló műanyag csomagolásba, ami alig volt nagyobb mint a telefont tartalmazó papírdoboz. Valósággal ki kellett operálni őket. Az operáció után világossá vált, hogy ezt mégegyszer, soha, senki nem tudná visszagyömöszölni.  A telefon papírdoboza, egyszerű, minimalista de ízléses.
Ez rejti a Hongmit, mellé ragasztották oda a microSD kártyát. Alatta található két töltő fej és egy microUSB kábel, valamint a dokumentáció -Kínaiul.  A Hongmi nagyon szép vonalvezetésű.
A képernyő alatt találhatóak az érintésérzékeny gombok, felette pedig a szenzor és az előlapi kamera. A gyári képernyővédőn be vannak jelölve a jobb oldali gombok, hogy mindenkinek világos legyen hol lehet bekapcsolni és a hangerőt szabályozni. Szintén a jobb oldalon, alul található egy kis körömnyi hely, aminek a segítségével le lehet fejteni a borítót. A bal oldal teljesen üres. Felül található a jack csatlakozó, alul pedig a mikrofon és a microUSB csatlakozó.
A hátlapon a kamera, a vaku és a Xiaomi emblémája található.
  A tesztekben azt olvastam, hogy a készülék kicsit ropog és a hátlap csavarásra kissé vetemedik de ezt én nem nagyon vettem észre pedig nyomkorásztam rendesen.

  A hátlap könnyedén eltávolítható de egy kicsit ravasz, mert az oldalsó gombok nem a készülék gombjai, hanem a borítóé. Én egy darabig próbálkoztam vele, hogy kibuktassam a gombokat a borítóból, mivel pont feléjük lehet lepattintani a fedelet de aztán rájöttem, hogy ez bizony egyben van.
  Belül található egy bazi nagy narancssárga akkumulátor, felette a microSD és a két SIM kártya foglalat. A microSD foglalatot fel kell pattintani, a kártya csak egyféleképpen illik bele logikusan, majd visszapattintani. A SIM kártyánál meg van jelölve, hogy merre kell állnia a levágott saroknak, szintén nem lehet máshogy logikusan beletenni. Egyszerű mint egy faék.
Az első bekapcsolás előtt ki kell venni az aksit és levenni róla a védőfóliát, különben a készülék nem kap kakaót.  A telefon gyorsan indul, megjelenik a gyártó logója, aztán a kezdőképernyő, majd felismeri a kártyákat és kész.
  Első telefonálás előtt a Contacts fülön lehet importálni kapcsolatokat különböző forrásokból. Én első nekifutásra a SIM kártyát választottam.
  A Wi-Fit MIUI alatt is a felső legördíthető menüből érhetjük el legkönnyebben, ugyanúgy működik, mint Android alatt.
  A Google Play alapból fel van telepítve az accountunkkal gyorsan birtokba is tudjuk venni.

  Az első benyomások

  Az aksi jól bírja, direkt nyüstöltem de így is bírta másfél napig, ha egy kicsit visszavettem volna kihúzza a második napot is. Tehát napközben nem szükséges tölteni.
  A MIUI nagyon gyors, nem laggol (fagy, röccen), megy mint a golyó.
  A MIUI alkalmazások meglepően jók, minden területen verik a többi appot.
Profi felhőszolgáltatásokat, biztonsági alkalmazásokat és rengeteg beállítási lehetőséget kapunk. Külön kiemelném a Readme appot, ami végigvezet minket a telefon használatán.
  Ha nem Stock MIUI van a gépen, hanem MIUI Multilanguage ROM, akkor az különböző működési rendellenességeket eredményezhet, aminek nagyon hamar Factory reset és újratelepítés lehet a vége.
  A kijelző alján a három szoftveres gomb nem kapott háttérvilágítást, ezért sötétben nehéz őket eltalálni. Meg lehet szokni de gyakorolni kell.

  Ajánlott oldalak  DHL: http://www.dhl.com / http://www.dhl.hu

  MIUI: http://en.miui.com

  MIUI Android: http://miuiandroid.com / http://miuiandroid.hu

  Xiaomi: http://www.xiaomi.com/en  okostelefon | xiaomi | android | miui | hongmi | red rice | redmi
 

Válasz erre a bejegyzésre
Felhasználónév:

E-mail:

  Írja be a bal oldalt látható szöveget: