Címlap Blog zoli Okostelefon - Xiaomi Hongmi - Alkalmazások: beépített felhő szolgáltatások

2014.05.11 16:21:27
zoli


  A Xiaomi telefonjai négy saját márkás alkalmazást tartalmaznak.
Ezek a Feedback, a Kuaipan, az Mi Cloud és az Mi Credit.
Mindegyiknek ugyanaz az azonosítója.
Regisztrálhatunk rá mail címmel és magával a telefonnal, mint azonosítóval. Mindkét esetben kapunk egy User ID-t és a jelszót természetesen mi adjuk meg hozzá.

  A Feedback visszajelzésre szolgál a gyártó számára, jelentéseket küldhetünk nekik az alábbi menüpontokban: System reboots, Power consumption, Call issues, Network issues, Force closes, Data loss, Other, Suggestions.
 
  A Mi Cloud a központ, innen el lehet érni a Feedback-et és a Mi Credit-et is.
Itt be lehet kapcsolni a szinkronizációt és onnantól mentésre kerülnek: Contacts, SMS, Gallery, Call log, Notes, Wi-Fi settings.
  Van egy Find Device szolgáltatás, ami beméri a telefont és rávetíti Baidu-ra vagy Google Maps-re. Meg lehet csengetni a telefont, le lehet tiltani és le lehet törölni róla az adatokat (wipe).
Ha ellopják a telefont, nagy valószínűséggel nem kapcsolják ki a MiCloud-ot. Ahogy felmennek vele a netre, a telefon elkezd szinkronizálni. Meg fogjuk kapni a kapcsolatokat, az üzeneteket, a kamera által készített képeket, a jegyzeteket és a cellainformációkat.
A többit pedig szoktuk olvasni a hírekben amikor a tolvaj vagy az új gazdi elkezdi feltenni magáról a sztár fotókat és az üzeneteket telefonszámokkal, nevekkel, amivel csak el kell battyogni a rendőrségre.
  A tárhelyet a https://i.xiaomi.com címről lehet elérni.
A Mi Cloud 5 GB tárhelyből gazdálkodik.  A Mi Credit egy virtuális pénztárca, a segítségével lehet vásárolni alkalmazásokat és témákat a Xiaomi boltjában. A témákat el lehet érni a telefonról is az azonos nevű alkalmazásból.
 
  A Kuaipan 1TB háttértárat nyújt.
Ha regisztráltunk akkor a telefonról indítás után automatikusan belép.
Az első két oszlopa fájlkezelő (kategóriák és az SD kártya), a harmadik pedig a tárhely. Ide tudjuk bekopizni a fájlkezelőből a fájlokat.
  A tárhelyet a http://www.kuaipan.cn címről lehet elérni és az Mi logóra kell kattintani a bejelentkezéshez.  Ezekből a Mi Cloud és a Kuaipan nagyon hasznos kis alkalmazásoknak tűnnek. A Feedback visszajelzésekre jó ha valaki hibát talál, a Mi Credit pedig vásárlásra a Xiaomi boltjában, ami kalandos dolog, mivel a felület teljesen kínai, a szó szoros és átvitt értelmében is.

  Ajánlott oldalak

  Kuaipan: http://www.kuaipan.cn

  Mi Cloud: https://i.xiaomi.com

  MIUI: http://en.miui.com

  MIUI Android: http://miuiandroid.com / http://miuiandroid.hu

  Xiaomi: http://www.mi.com/en  okostelefon | xiaomi | android | miui | hongmi | red rice | redmi
 

Válasz erre a bejegyzésre
Felhasználónév:

E-mail:

  Írja be a bal oldalt látható szöveget: