Címlap Blog zoli Teák és gyógynövény főzetek - teázók - Cat Cafe (Révay)

2014.05.25 10:21:54
zoli


  Előzmény

- Teák és gyógynövény főzetek - teázók - Cafe Neko (Bécs)

- Teák és gyógynövény főzetek - teázók - CatCafe (Damjanich)

  Néhány éve jelentek meg a Távol-Keleten a macskás kávézók (Cat Cafe, Cafe Neko) és mint az megjósolható volt, hamarosan terjedni kezdtek.
  A macskás kávézók otthona Taipei (Taivan), itt nyílt meg az első 1998-ban. A fellegvár viszont Japánban van, ahol az első kávézónak Oszaka adott otthont 2004-ben.
  Japánban a nagy népsűrűség miatt nagyon drágák és kicsik a lakások. Sokan csak aludni járnak haza, a sok munka és a szűk belső terek miatt kénytelenek mellőzni a háziállatokat is. Ez nagy hatással volt a vendéglátó- és szórakoztatóipar fejlődésére. Idő kérdése volt csak, hogy mikor kezdenek el kereszteződni a vendéglátó helyek az állatsimogatókkal. A Cat Cafe ehhez adott mintát. A helyzetet súlyosbítja, hogy Japánban a macskák különösen nagy népszerűségnek örvendenek, így a koncepció sikerre volt ítélve.

  A Cafe kifejezés megtévesztő mert a Távol-Keleten a kávézó sokszor egy gyűjtőfogalom, némelyiket éppen úgy hívhatnánk akár teázónak vagy büfének is.


  Az első európai macskás kávézó Bécsben nyílt meg, megkímélve bennünket egy Japán zarándokúttól.

  Európa második macskás kávézója Budapesten nyitott meg a Damjanich utcában, ezt követte nem sokkal később egy másik a Révay utcában.

  A Cat Cafe nagyon jól alkalmazkodott az elvárásokhoz, igényekhez. Tudott változni és fejlődni. Idővel megszüntették a fix óradíjas rendszert, a vendégek ma már a tényleges fogyasztásért fizetnek. Ez sokkal lazábbá tette a hangulatot, így akkor is be tud ugrani az ember egy kávéra, ha csak egy kevés ideje van.
Sokat lazítottak a házirenden, ami természetesen továbbra is érvényben van de jól láthatóan inkább azoknak szól akik nem tudják, hogyan kell viselkedni, így a szabályok a macskákat védik és nem a vendégeket korlátozzák.

  A cicusok már az ablakból is jól láthatóak, mindig vannak néhányan akik a radiátoron vagy az ablakhoz közeli asztalokon tanyáznak. Elég barátkozósak, még az üvegen keresztül is lehet velük ismerkedni.
  Az előtérben a kötelező macskás shop fogad minket, ahol meg lehet tekinteni a sütiket és a macskás témájú csencsem-bencsemeket. Innen lehet felmenni az emeletre, ami nem üzemel mindig. Itt a berendezés a szokásos kávézós, asztalos, székes hangulat.(Itt is vagyok, ott is vagyok, mindenhol ott vagyok.)(Senkit ne tévesszen meg, hogy itt alszom, mert hamarabb lenn leszek a pincében mint te!)

  Az előtérből nyílik egy belső helység, ami az eldöglős stílus jegyében lett berendezve.
A falak fel vannak szerelve polcokkal és kosarakkal és egyéb macska szempontól értékelhető tereptárgyakkal, amit a cicusok ki is használnak.
A berendezést a raklapos-loftos stílus határozza meg, jól el lehet dőlni a cicekekkel.(Az emberek... unalmasak...)(Édes kis cica tappancsok.)(Már megint én vagyok.)

  A toilet a pincében található. Itt is össze lehet futni a macsekokkal, különösen, hogy itt van az egyik etető támaszpontjuk. Mivel a pincében van a legkevesebb tereptárgy, itt tűnik legjobban szembe, a nagyon jól eltalált a macskás art deco díszítés.
Az ajándéktárgyak is ezzel a díszítéssel rendelkeznek, én le is csaptam egy kávéskészletre.(Na mit mondtam? Már itt is vagyok!)(Kedvenc kávéskészlet, kedvenc kávéval, immáron itthon.)

  Főbb adatok

Név: Cat Cafe
Cím: 1065 Révay utca 3.
Telefon: 06/206-173-301
Weboldal: http://www.catcafebudapest.hu / Facebook oldal  macskás kávézó | kávézó | kávé | gyógynövény főzetek | teák | kedvenc | étterem | teázó | tea
 

Válasz erre a bejegyzésre
Felhasználónév:

E-mail:

  Írja be a bal oldalt látható szöveget: