Címlap Blog zoli Könyvajánló: Fálun Gong

2014.06.08 09:16:26
zoli


  A Fálun Gong (Törvénykerék Mozgásmeditáció) a Fálun Dáfá (Törvénykerék Tanítás) gyakorlata.  A Fálun Dáfá egy kettős művelési rendszer, egyszerre segíti a fizikai és a lelki fejlődést.
Annak ellenére, hogy hasonlít a taoizmusra és a buddhizmusra ez egy önnálló művelési iskola.
  A tanítás alapja az univerzum természetéhez való igazodás annak legalapvetőbb tulajdonságain keresztül, amit a Zhen, Shan, Ren (Igazságosság, Könyörületesség, Tolerancia) alkot.
  A tanításokat a Zhuan Fálun (Törvénykerék Forgatása) első és második kötete tömöríti. Ehhez kapcsolódnak a Fá magyarázatok és Li mester verses kötetei.

  A Fálun Gong a tanításokhoz kapcsolódó csikung gyakorlatsor, ami önállóan és elemeire bontva is alkalmazható.
  Öt könnyen megtanulható gyakorlatról van szó, amik kevés összetett mozdulatot tartalmaznak. Bár a gyakorlatok megtanulhatónak tűnnek könyvből és videóból de egyes mozdulatokat nehéz megmutatni és leírni, különösen a negyedik és az ötödik gyakorlat kézmodulatait illetően. Ezeket szinte mindenki rosszul csinálja aki nem látta élőben.
A gyakorlók rendszeresen tartanak nyílvános és ingyenes bemutatókat és gyakorlásokat, ahová bárki elmehet és bekapcsolódhat. Li mester kifejezetten tiltja a gyakorlatok pénzért való oktatását, tehát valóban minden rossz érzés nélkül meg lehet látogatni a bemutatókat.
  A gyakorlatok önmagukban a csikung gyakorlatok hatékonyságával működnek, ezt a tanítások alkalmazásával lehet tovább fejleszteni.
Ez egyben minden csikung gyakorlatra is jellemző. Pusztán a fizikiai gyakorlással a szervezet és az elme kiegyensúlyozottabb és egészséggesebb lesz. A csikung belső logikáját követve így még életerőt (csi) is gyűjthetünk. De ez csak segíti a lelki életet önmagában nem minősül annak. Tehát ne várjunk tőle olyan eredményeket amikre a taoista szentek vagy a gyakorlók szert tesznek.
  Az alapinformációkat és a gyakorlatok ismertetését a Fálun Gong könyv és a Fálun Dáfá Gyakorlati Útmutató videó tartalmazza.  Egy kellemetlen igazság, amiről tudnod kell: az üldözés.
A Fálun Dáfát Li Hongzhi mester hozta nyílvánosságra 1992-ben.
A gyakorlók száma csak Kínában nagyon gyorsan megközelítette a 100.000.000 főt, ami több volt mint a Kínai Kommunista Párt akkori tagjainak a száma. Erre a KKP betiltással és üldözéssel reagált.
  A Párt mind a mai napig koncentrációs táborokba zárja a rendszer vélt vagy valós ellenségeit, aki voltaképpen bárki lehet: buddhista szerzetesek, Fálun Dáfá gyakorlók, költők, művészek, tetszés szerint.
Itt a kínai törvényekhez képest is jogellenesen, minden nemű jogvédelem nélkül tartják őket fogva. A táborokban válogatott kínzásokkal próbálják meg átnevelni a foglyokat, amibe sokuk belerokkan vagy belehal. A politikailag reménytelen esetek szerveit a KKP a fekete piacon értékesíti.
  Ha valaki azt hiszi, hogy ez egy távoli probléma, annak van egy rossz hírem. A Kínai Párt keze korlátozottan bár de Magyarországra is elér. A buddhista szerzeteseket és a Fálun Dáfá gyakolókat rendszeresen nem hagyják tilatokozni ha kínai küldöttség érkezik az országba, pedig ez a gyakorlat megfelel a hatályos magyar törvényeknek. A KKP rendszeresen zaklatja a Magyarországon élő kínai gyakorlókat (A Magyar Fálun Dáfá Egyesület Közleménye).
  Az üldözésről rengeteg ellenőrzött beszámoló és tanulmány született. Politikusok és jogvédő szervezetek mind a mai napig tiltakozásukat fejezik ki az üldözés ellen. Ha szeretnél te is tiltakozni a DAFOH honlapján megteheted (Petition to the UN High Commissioner for Human Rights Calling for an Immediate End of Forced Organ Harvesting From Falun Gong Practitioners in China).  Cím: Fálun Gong
Író: Li Hongzhi
Kiadó: Magyar Fálun Dáfá Egyesület
Letölthető: http://hu.falundafa.org   Fálun Gong | könyvajánló
 

Válasz erre a bejegyzésre
Felhasználónév:

E-mail:

  Írja be a bal oldalt látható szöveget: