Címlap Blog zoli Hétköznapi Áyurvéda - Gyors receptek - Kínai pirított tészta

2015.02.23 07:39:37
zoli


  A kínai pirított tészta egy ikonikus étel, megállja a helyét főételként és köretként is, rengeteg recept épül rá.
Fontos, hogy itt nem a tésztát, hanem a zöldségeket pirítjuk. Tehát az étel neve logikusan pirított zöldségek tésztával lenne.

  Hozzávalók
  (Zsiradék)

-olíva olaj
  (Tészta)
-durum spagetti vagy rizstészta
  (Fűszernövény)
-gyömbér gyufaszálra vágva
-hegyes, erős paprika jól felaprítva  
  (Zöldség)

-káposzta felaprítva
-sárgarépa csíkokra vágva
  (porFűszerek)
-fekete vagy tarka bors
+só, cukor
  (Szósz)
-szójaszósz



  Főzzük meg vagy forrázzuk le a tésztát, amit szeretnénk használni. Szinte bármilyen tésztát használhatunk. A kínai büfékben -autentikusan- durum spagetti tésztát is használnak.
  Óvatosan pirítsuk meg a fűszernövényeket az olajban.
Majd adjuk hozzá a zöldségeket és pároljuk meg őket ízlés szerint a megfelelő halmazállapotúra.
Forgassuk össze a porfűszerekkel. Akkor jó amikor lehet érezni, hogy az aromák elkezdenek kioldódni -de a fűszer még nem ég meg.
Tegyük bele a már kifőtt tésztát és a szójaszószt és rottyantsuk össze.
A rizstésztát bele lehet tenni a wokba szárazon is, ebben az esetben vizet kell hozzáadni és azt elfőzni.
  Ez egy jól variálható étel. Tehetünk bele különféle káposztákat (fehér, lila, kínai kel) és egyéb zöldségeket is. Használhatunk hozzá sokféle tésztát, természetesen a legjobbak a kimondottan wokozáshoz készített rizstészták. Ha kraftosabbra szeretnénk akkor piríthatunk bele tofut is. A tofut a fűszernövények után tegyük a wokba.



  Hétköznapi Áyurvéda | Gyors receptek | Kínai pirított tészta
 

Válasz erre a bejegyzésre
Felhasználónév:

E-mail:

  Írja be a bal oldalt látható szöveget: