Címlap Blog zoli Hétköznapi Áyurvéda - Háború A Tél Ellen - Tofurántotta

2015.02.24 12:50:12
zoli


  Alapból vegetáriánusként nem nagyon vagyok oda a hús- és egyéb állati alkatrészpótló ételekért de egyrészt a tofurántotta elég messze van a tojásrántottától, másrészt finom.
  Télen, változó évszakban, sportolóknak, lábadozáskor vagy hővesztéssel járó de nem akut betegség esetén kifejezetten jól jönnek azok az ételek, amik fűtik a szervezetet.
Természetesen ezekkel csínján kell bánni, mivel meglehetősen kraftosak, a tofurántotta még a tojásrántottánál is cuccosabb. Érdemes kisebb adagokban kísérletezni vele, mert különben azt veszi észre az ember, hogy egész nap nem éhes. Szóval csak ésszel.

Tofurántotta
  Hozzávalók

-olíva olaj
-gyömbér gyufaszálra vágva
-hegyes erős paprika
-tofu finoman összetörve
-só, bors, hing
-paradicsom kockára vágva
-paprika krém (Édes Anna, Erős Pista ízlés szerint.)
-szójaszósz

  Óvatosan pirítsuk meg olajon a fűszernövényeket és a finoman összetört tofut. Ha túlságosan összetörjük akkor hamar megpirul és kiszárad.
  Keverjük hozzá a porfűszereket, amikor érezzük az aromájukat, mehet bele a paradicsom.
  Ezután mehet bele a paprikarém és a szójaszósz. A színét a szójaszósz fogja adni, a tofut nem kell megpirítani -ennél az ételnél.
  Csak annyira kell sütni, hogy a paradicsom megpárolódjon és az egész összerottyanjon. Mivel nem szeretnénk megölni a fehérjét célszerű koktél parit használni vagy jó apróra vágni.
  Lehet enni önmagában, archaikusan és szigorúan fehér kenyérrel de bele lehet tölteni péksüteménybe is.  Tofu rántotta | Háború A Tél Ellen | Hétköznapi Áyurvéda
 

Válasz erre a bejegyzésre
Felhasználónév:

E-mail:

  Írja be a bal oldalt látható szöveget: