Címlap Blog zoli Hétköznapi Áyurvéda - Gyors receptek - Vietnámi palacsinta

2015.06.11 14:35:57
zoli


  A vietnámi palacsinta igazi kézműves street food. Ennek megfelelően divatba is jött.
Ráadásul gyors, olcsó és egészséges. Persze sok múlik a felhasznált anyagokon is.



  Hozzávalók
  Tészta

-rizsliszt
-tojás / joghurt
-kurkuma, só
-kókusztej
  Töltelék
  (Zsiradék)
-szezámolaj
  (Fűszernövény)
-chili, gyömbér és fokhagyma (hing / elhagyható) aprítva
  (Zöldség)
-gomba, sárgarépa
-mungóbab csíra
  (porFűszer)
-bors, cukor, só és friss koriander levél
  (Szósz)
-lime
-szójaszósz



  A tészta por alapanyagait keverjük össze.
Ha akarunk hozzáadni valamilyen összetartó adalékot akkor azt most megtehetjük.
Majd adagonként keverjük hozzá a kókusztejet. Klasszikus palacsinta sűrűségű tésztát kell kapnunk. Az állagot víz és liszt hozzáadásával szabályozhatjuk.
  Szezámmag olajon óvatosan pirítsuk meg a fűszernövényeket, aztán pároljuk meg a zöldségeket.
Majd adjuk hozzá a porfűszereket, amíg nem érezzük, hogy kaparják a torkunkat a srácok. Végül jöjjenek a szószok.
  Az elkészült töltelékből tegyünk igény szerint a palacsintába, ha száraznak találjuk megküldhetjük még egy kis olajjal és mindenképpen tegyünk hozzá még friss koriandert, majd hajtsuk ketté és zúzzuk be az arcunkba.



  Én pár helyen beavatkoztam a recibe.
  Vegaként kihagytam belőle a tojást és nem is helyettesítettem semmivel, nem is nagyon hiányzott. Éjszaka sem riadtam fel sikoltozva, hogy kihagytam belőle.
  Chilit és gyömbért nem minden recept írt de a chili nagyon jól illik a friss zöld levelekhez és a lime léhez, a gyömbit meg ugye nem hagyom ki semmiből.
  Én nem vagyok egy nagy gomba rajongó, igazából bármilyen puhára párolható zöldség jó, a vietnámiak -is- sok leveles zöldséget használnak a palacsintába (kínai kel, pakcsoj) de még nem kísérleteztem ki az optimális keveréket.

  A palesz nagyon finom, elsőre könnyű nyári csemegének tűnik de meglehetősen tömős cucc.



  Hétköznapi Áyurvéda | Gyors receptek | Vietnámi palacsinta
 

Válasz erre a bejegyzésre
Felhasználónév:

E-mail:

  Írja be a bal oldalt látható szöveget: