Címlap Blog zoli Hétköznapi Áyurvéda - Gyors receptek - Kínai vegyes zöldség

2015.06.17 09:05:27
zoli


  Ez egy nagyon gyors, egyszerű és finom recept lesz.
Jól variálható, szinte bármilyen zöldséggel elkészíthető.
Az elkészítés technikájával otthon, mi is kereskedelmi minőségű, kínai gyors ételt tudunk készíteni. Az egyedüli dolog ami hiányozhat otthonról az a nagy teljesítményű gázrózsa, amit az ipari konyhákon használnak. Ezért nekünk lehet, hogy kevésbé lesz ropogós a zöldség és jobban megpárolódik majd. De minden más szempontból tökéletes lesz.

  Kínai vegyes zöldség



  Hozzávalók
  (Előfőzés)

-fafül és shitake gomba
(vagy bármilyen gomba ízlés szerint)
-brokkoli
  (Elősütés)
-olaj
-tofu
  (Zöldség)
-olaj
-bambuszrügy felszeletelve
-kínai kel felszeletelve
(külön a szára és a levele)
-bébi kukorica
-sárgarépa felszeletelve
  (Szósz)
-gomba (shitake) főzőlé
-burgonya vagy kukorica keményítő
-szójaszósz



  Áztassuk be a gombákat külön, forró vízbe, amíg meg nem szívják magukat. Majd vegyük ki őket a vízből és vágjuk fel őket csíkokra. A shitake vizét ne öntsük ki.
Elvileg használhatunk bármilyen gombát de a fafül állaga és a shitake íze nehezen helyettesíthető, szerencsére ma már egyre több helyen lehet kapni őket -pl. Tesco.

  Keverjük el a keményítőt vízzel, fele-fele arányban és hagyjuk állni.
Bármilyen keményítőt használhatunk, mert az ízét úgy is el fogják nyomni a zöldségek és a szósz többi része.

  Egy kevés vízben pároljuk meg a brokkolit roppanós állagúra.

  A tofut vágjuk csíkokra, majd olajban süssük aranybarnára.
Tofuból két fő fajta van a lágy és a kemény. Ehhez a recepthez inkább a lágy illik. Ebben az esetben hagyjuk, hogy a vizes savó kifolyjon belőle, mert különben pattogni fog az olajban. Legjobb ha becsomagoljuk egy konyharuhába, tészta szűrőbe tesszük és nehezéket rakunk rá de vigyázzunk, hogy ne törjük össze. Lágy tofut kínai boltokban és az Ázsia Bt.-nél láttam eddig.

  Tegyünk egy kis olajat a wokba és amikor forró tegyük bele a zöldségeket, egy perc rátartással a következő sorrendben: kínai kel szár, sárgarépa, bébi kukorica, előfőzött brokkoli. Majd jöhet egyben a bambuszrügy, gomba, kínai kel levél. Adjuk hozzá a tofut is.
Bambuszrügyet legnagyobb valószínűséggel kínai boltban vagy a CBA-ban kapunk.

  Az utolsó részben áll össze a szósz. Minden mozzanatra tartsunk rá egy percet. Jöhet a szójaszósz. Aztán a keményítő. Öntsünk a zöldségekre a gomba főzőlevéből. Adjunk hozzá egy kis olajat ízlés szerint.

  A vegyes zöldséget fogyaszthatjuk önmagában de tálalhatjuk rizzsel vagy rizstésztával is.

  Akik jobban nyomják

- The Art Of Cooking YouTube főzőcsatorna

- How to Make Buddha's Delight



  Hétköznapi Áyurvéda | Gyors receptek | Kínai vegyes zöldség
 

Válasz erre a bejegyzésre
Felhasználónév:

E-mail:

  Írja be a bal oldalt látható szöveget: