Címlap Blog zoli Hétköznapi Áyurvéda - Penne Aglio Olio

2015.06.24 10:52:58
zoli


  Ez egy gyors, olcsó és egészséges, könnyű, nyári recept.
Ahogy a nevében is benne van a fokhagyma és az olíva olaj dominálja.
Én nem vagyok fokhagyma rajongó, ezért hinggel készítettem el.

  Penne Aglio Olio



  Hozzávalók
  (Előfőzés)

-durum penne tészta kifőzve
  (Zsiradék)
-olíva olaj
  (Fűszernövény)
-fokhagyma / hing
-bazsalikom
-oregánó
   (Zöldség)
-bébi kukorica
-koktél paradicsom
-cukkini
-bébi spenót
  (Összekeverés)
-durum penne tészta kifőzve
-só, chili, tarka bors, olíva olaj
  (Tálalás)
-parmezán sajt

  Főzzük ki a tésztát majd tegyük félre.
  Hevítsünk fel olíva olajat és óvatosan pirítsuk meg rajta a fokhagymát vagy a hinget. Tegyük hozzá a bazsalikomot és az oregánót és fonnyasszuk meg őket.
  Adjuk hozzá a zöldségeket, a nehezebben párolódóaktól a könnyebben párolódóak felé haladva. Minél több és színesebb zöldségeket adjunk hozzá, idény és igény szerint. Rottyantsuk össze őket, ne feledjük, hogy nem főzeléket készítünk az a cél, hogy a zöldségek felpuhuljanak.
A Penne Aglio Olio egy recept típus, sok fajtája van, nyugodtan brillírozhatunk.
  Keverjük hozzá a tésztát és fűszerezzük újra az egészet. Ne takarékoskodjunk az olíva olajjal, mert ennek az ételnek ez az egyik legfontosabb alkotóeleme.
  Parmezán sajttal tálaljuk.



  Penne Aglio Olio | Hétköznapi Áyurvéda
 

Válasz erre a bejegyzésre
Felhasználónév:

E-mail:

  Írja be a bal oldalt látható szöveget: