Címlap Blog zoli Védikus időtervezés - Részlet - Sziddha és Mrityu yogák

2015.06.25 15:03:10
zoli

 
  A védikus naptár minden nap öt fontos információt ad (páncsángam).
Milyen nap van a héten (1. Vára), milyen hold napon járunk (2. Tithi), milyen csillagképben (3-4. Naksatra, Yoga) és egy napon belül milyen fél hold napok vannak (5. Karana).
  Ezeknek a kombinációiból származik egy hatodik érték, amit szintén Yogának hívnak de nem azonos az eddig említettel. A Yogák itt égitestek kombinációit jelentik és 127 csoportjuk van. A Sziddha és a Mrityu csoport egy ezek közül. Mindkettőnek több fajtája létezik.
  Ezt nem tartalmazzák a védikus naptárok, mert több értéket is össze kell vetni hozzá. Mivel a Páncsángam minden részét meg kell tanulni hozzá ezért én sem ismertetem.(Távol-keleti szerencsehozó macskák - http://laughingsquid.com)

  Aki részt vesz a Védikus időtervezés képzésen, az a képzésen, a jegyzeteken és egy hírlevél sorozaton túl megkapja minden héten, napokra lebontva a védikus naptár egy általam szerkesztett változatát, ami az öt alapinformáción túl tartalmazza a Sziddha és a Mrityu yoga napokat is.

  Nagy vonalakban amikor az adott nap különféle tulajdonságai támogatják egymást akkor Sziddha yogáról, ha pedig nem akkor Mrityu yogáról beszélünk.

  A Sziddha yoga (Tökéletes kapcsolat, kombináció) napok a kezdetről és a növekedésről szólnak. Ilyenkor jó olyan dolgokat elkezdeni, amitől hosszú távú eredményeket várunk.
Az ezeken a napokon elkezdett tevékenységek inkább sikerrel járnak mint nem.
  Természetesen fontos, hogy az adott tevékenységnek mekkora a létjogosultsága, mennyire felel meg az öt tanításnak (pancsa-tattva): mennyire veszi figyelembe a Legfelsőbb Személyt (1. Bhagaván - Felső lélek), mennyire illik hozzánk (2. Átma - Egyéni lélek), mennyire illik a sorsunkba (3. Karma - Tettek és következmények), mennyire tanultuk meg hogyan működik (4. Prakriti - Anyagi természet) és eljött-e az ideje (5. Kála - Az örök idő).
Ezért ha valami hiányzik az adott cél eléréséhez de meg kell csinálni, akkor a Sziddha yoga segít jobb eredményt adni, ha pedig minden megvan hozzá akkor az idő faktor még mindig akadályozhatja. Ezért ha valamiből hosszútávú és jó eredményt akarunk akkor a Sziddha yoga napokkal mindig számolnunk kell.(Lóherék a szerencse szimbólumai - audreyreille.com)

  A Mrityu yoga (Halálos, gyilkos kapcsolat, kombináció) napok a befejezésről és a hanyatlásról szólnak. Ilyenkor nem jó olyan dolgokat elkezdeni amikből hosszútávú és jó eredményt akarunk.
  Az ezeken a napokon elkezdett tevékenységek inkább nem járnak sikerrel.
Fontos, hogy ez csak az újonnan elkezdett dolgokra vonatkozik. Tehát Mrityu napokon nem kell lemennünk a pincébe hideg élelemmel és elbarikádoznunk magunkat. A napi rutinfeladatokat nyugodtan fenntarthatjuk, elvégezhetjük csak ne kezdjünk új dolgokba. 
Ezeken a napokon nagyon hangsúlyt kaphat a lelki, szellemi élet, kicsit nyugodtabbra vehetjük a figurát és elmerenghetünk az élet értelmén.

  Én sokat kísérleteztem ezekkel a napokkal.
  Ha egy adott tevékenység kezdetét és minden mérföldkövét, amennyire lehetett persze, Sziddha yogára raktam, az mindig sikerült!
Nem minden esetben ütöttem meg a főnyereményt de feltűnően jól ment.
Persze nem csak azért sikerült mert jól időzítettem, hanem mert volt realitása is. Jobban mentek a dolgok de a pillanatnyi lelki kvalitás, egyéni beállítottság, sors, szakértelem pozitívumai vagy negatívumai továbbra is kiütköztek. Továbbra is azt éreztem, hogy ugyanazon az úton versenyzek csak simább lett az út, megvoltak a kátyúk és a döccenők de kevésbé érzetem őket.
  Ha egy adott tevékenységet véletlenül Mrityu yogán kezdtem el, az egy éven belül, minden esetben elfüstölt!
Nem feltétlenül történt katasztrófa csak nem jött össze a dolog.

  További részletek a Védikus időtervezés képzésen!

  További bejegyzések Védikus időtervezés témában

  Névjegy

  Árak és kedvezmények
  Mrityu yoga | Sziddha yoga | részlet | Védikus időtervezés
 

Válasz erre a bejegyzésre
Felhasználónév:

E-mail:

  Írja be a bal oldalt látható szöveget: