Címlap Blog zoli Teák és gyógynövény főzetek - eszközök - gong fu cha tálca (2015. 07.)

2015.07.17 04:40:36
zoli


  Régóta nem vettem gong fu cha tálcát, így már érett egy ideje.
Viszont most a szokásomtól eltérően nem februárban szereztem be mint az eddigieket -gong fu cha tálca 1, gong fu cha alátét, gong fu cha tálca 2. Ebben valószínűleg az is közre játszott, hogy most láttam olyat ami tetszett.

  A tálca fő motívuma a Göncölszekér, kínaiul Beidou, ami Északi-merítőkanalat jelent, a tájolót is így hívják mivel a Göncöl szolgált a tájékozódás alapjául. A Göncölszekér szanszkrit neve Szaptarsi, ami azt jelenti, hogy Hét-bölcs.
A hét csillag mindegyike egy személy, akik helyet kapnak a taoista oltárokon.
Az emberi test is a csillagok mintájára épül fel, a Göncöl hét csillaga a szív hét nyílására utal.  A Göncölszekér a magyar kultúrában is ikonikus szerepet tölt be. Göncöl a szekerén vágtat a Hadak Útján ami a Tejútra utal. Nem teljesen világos, hogy kit értettek Göncöl alatt de biztosan egy személyt ("Olyan nehéz mint a Dönczöl szekere." ). Néha táltosként, néha az ég kapuőreként említik és néha a Magyarok Isteneként utalnak rá.  A tálca jó minőségű, világos, rétegelt bambuszlapokból készült. Van benne anyag rendesen. A felesleges vizet egy süllyesztett csatorna vezeti el, ami a hét csillag jelképezte lyukakat köti össze, amiken keresztül le is tud lefolyni.
Pont elfér rajta egy egyszemélyes teáskészlet. Lehet még kisakkozni némi helyet egy másik csészének vagy egy teaszentnek.  Főbb adatok

Eszköz: Gong fu cha tálca
Funkció: tálca

Méretek: 30 x 12 x 4 cm

Lelőhely: http://1000tea.hu
Ár: 5.500 forint  teák és gyógynövény főzetek | eszközök | gong fu cha tálca
 

Válasz erre a bejegyzésre
Felhasználónév:

E-mail:

  Írja be a bal oldalt látható szöveget: