Címlap Blog zoli Teázók és gyógynövény főzetek - teázók - Levél Teaház

2015.08.17 04:38:05
zoli


  A Levél Teaház egy teázó és teaszaküzlet.

  Bár majdnem mindenféle teájuk van (zöld, fekete, wulong, puer) főleg puerre szakosodtak, amiből jelenleg 70-80 féle található náluk. Ennek nagy része shu (sötét, sütött) puer, ezen belül a legtöbb Dayi. (A shu puer a Meghai manufaktúra találmánya amit Dayi márkanév alatt forgalmaz.) 
  Mivel én főleg puereket iszom, ezért is kellett elzarándokolnom a szent puer szaküzletbe.  A berendezés modern, kellemes és letisztult.
Ehhez jönnek a kínai berendezési tárgyak különös tekintettel a teatálcákkal egybe épített asztalokra. Először ilyet a Flying Bird-ben láttam.
Ez a megoldás nagyon praktikus. A teatálcák vízelvezetése egy kis csövecske segítségével van megoldva. A tálca hasznos felülete mellett található két beépített főzőlap, az egyikhez egy kis lábaska tartozik, a másikhoz pedig egy kanna. A kettő között pedig van egy kis vízcsap, amiből fel lehet tölteni az edényeket. Az egész tálca elektronikusan vezérelhető.  A teaszaküzletben a teák mellett kaphatóak mindenféle teaeszközök: kannák, gaiwanok, teafigurák, teatálcák, átöntők, szűrők és minden más.
  Náluk is kapható a kedvenc háromlábú holdvarangyom csak nekem előbb volt... és nagyobb... és szebb... De ez természetes, minden teafigurának saját személyisége van és mindenkinek a sajátja a legszebb.Az én kis cukorfalat holdvarangyom az 1000 Teában, közvetlenül vásárlás után. 

  Számomra a kiszolgálás legfontosabb része, hogy tud-e valaki ajánlani.
Tamás azonnal levágta a témát, címszavakból is tudta, hogy mit keresek. Jól tudott ajánlani, el lehetett vele beszélgetni a témáról és tudott számomra érdekességekkel is szolgálni.
  A teázókban dolgozók két véglet között ingadoznak. Vagy kiképzett eladók de üvölt róluk, hogy nem teával kelnek és fekszenek vagy pedig nagy távol-kelet fanok és teljesen szét vannak csúszva. Nagyon ritka, hogy valaki szakértő is a témában és összeszedett is.  Főbb adatok

Név: Levél Teaház
Cím: 1074 Dohány u. 5b,
Telefon: 702-892-278
Weboldal: http://level-teahaz.hu / Levél Teaház Facebook  teázók | Teázók és gyógynövény főzetek | Levél Teaház
 

Válasz erre a bejegyzésre
Felhasználónév:

E-mail:

  Írja be a bal oldalt látható szöveget: