Címlap Blog zoli Teák és gyógynövény főzetek - menghai dayi 8592

2015.08.20 04:02:05
zoli


  Az előző részek tartalmából...

  A shu (sötét, sütött) puerek (többször erjesztett, érlelt, öregtea) közül a Menghai Tea Factory védjegyével ellátott teák képviselik az igazán archaikus kategóriát, mivel ez a gyártó alkotta meg ezt a típust.
De több üzem is dolgozik menghai alapanyagból. Ez azért is fontos, mert az eredeti Menghai teák ára egyre drágul így egyre több, kisebb gyártó kerül képbe, akik szintén kiváló minőségű puert gyártanak de kevésbé kell náluk megfizetni a márkát. Az elkövetkező években egyre nagyobb részt fognak kiharapdálni a piacból.

  Menghai Dayi 8592 (2005)  A Menghai teák számozásában az első két szám a recept évére utal, tehát ez egy 1985-ös receptúrájú tea. A harmadik szám a levelek osztályozására utal, a negyedik pedig a gyár számára.  A lepény tetejére kerültek a rügyek, az aljára pedig a nagyobb levelek, ezért célszerű felülről, nem pedig oldalról bontani. Így minden adagban ugyanolyan arányban lesznek a levelek mint a lepényben. Ha oldalról bontunk akkor az egyik adagban inkább rügyek, a másikban pedig inkább levelek lesznek.

  A levelek minden állapotukban krémes, poros illattal rendelkeznek. Lehet velük bármit csinálni, nincsenek "kilógó" részek.
Ízre tökéletesen hozzák a Menghai ízvilágot, vagyis a krémes, mély és olajos aromát.

  Főbb adatok

Típus: Puer, sötét puer
Név: Menghai Dayi 8592 (2005)

Elkészítés: ~ 4 gramm, 100°C, 30-60 mp, 4-6x
Ajánlott teáskészlet: Kung fu.

Lelőhely: Levél Teaház - http://level-teahaz.hu / Levél Teaház Facebook
Súly: 50 gramm
Ár: 4.000 forint  menghai dayi 8592 | teák és gyógynövény főzetek | puer | menghai | dayi
 

Válasz erre a bejegyzésre
Felhasználónév:

E-mail:

  Írja be a bal oldalt látható szöveget: