Címlap Blog zoli Rendelj Kínából - Hírfigyelő - Az első hazai kínai telefon szerviz

2015.09.09 17:30:48
zoli


  A külföldi kütyü rendelésnél folyamatos problémát jelent a garanciaérvényesítés.
  • Van-e worldwide garancia?
  • Hová kell küldeni a kütyüt?
  • Ki fizeti a szállítást?(www.digitaltrends.com)

  Ez sok esetben még nyugati cégeknél sem megoldott akik pedig hozzászoktak ahhoz, hogy ezen a féltekén a vásárlók magas szintű támogatást várnak el.

  A kínai rendelések úttörőkorszakában nem nagyon létezett sem hatékony vevőszolgálat, sem garancia a minőségre. De a cégek hamar rájöttek, hogy ezen a két területen keresztül lehet a leghatékonyabban megfogni a piacot.

  Néhány kínai cég olyan minőségű kütyüket kezdett gyártani, ahol nem igazán volt szükség nagy számú garanciaérvényesítésre, mert egyszerűen kiküszöbölték a komolyabb gyártási hibákat.
Ezzel párhuzamosan pedig angol nyelvű vevőszolgálatot hoztak létre és garanciaérvényesítés esetén lehetővé tették a kütyü visszaküldését.
Ez annyira sikeres lett, hogy nem csak a gyártó cégek és a saját márkás webshopok, hanem a viszonteladók is átvették.
Itt példaként talán érdemes megemlíteni az AliExpresst és az iBuyGout. Ez utóbbi nem mellesleg a legsikeresebb kínai mobileszköz gyártónak, a Xiaominak a hivatalos viszonteladója.

  De így is előfordulhat, hogy nem éri meg a postai utaztatás.
Nem minden cég vállalja át a posta költséget és míg ők flotta árban küldik a csomagokat addig mi piaci áron.
Egy negyvenezer forintos telefonnál már nem éri meg bevállalni a nagyjából húszezres postaköltséget.

  Ez egy kiaknázatlan piaci rést hozott létre amit sokan felfedeztek.
Ráadásul a gyártó cégek közül jó néhány ad el alkatrészeket is, jellemzően olyanokat amikkel a legtöbb probléma szokott lenni mint pl. az érintőképernyő.

  Magyarországon az első, kifejezetten kínai mobilokra szakosodott szerviz a kinaitelefonjavitas.hu oldalon található.

  Vállalnak szoftverfrissítést, kijelzőcserét és egyéb hardveres javítást, 180 napos garanciára. Fontos, hogy ők nem hivatalos márkaszerviz, ezért ők is a hivatalos garanciaérvényesítést javasolják első körben, mivel ha felnyitják a készüléket akkor a hivatalos garancia elvész rá.

  Jelenleg az alábbi gyártók telefonjait fogadják:
- Acer
- ASUS
- DOOGEE
- iNEW
- HUAWEI / honor
- JIAYU
- lenovo
- thl
- Xiaomi / MI
- zopo
- ZTE

  Van lehetőség fix áras bevizsgálásra (3.990.- HUF), fix áras hardveres javításra (12.990.-). Ha a szokásosnál bonyolultabb a probléma akkor van alkatrész szervízdíj de ezt még a műtét előtt megküldik egyedi árajánlatban.
A már említett példa esetében egy negyven ropis telót mégiscsak jobb megjavíttatni egy tízesért, mint visszaküldeni húszasért. Szerintem ezek nagyon jól pozicionált árak.
A szoftveres javítás tűnik egyedül kockázatosnak, mert annak óradíja van (8.990.-) és minden megkezdett óra felszámolásra kerül.
  Mindehhez az oldalon rendelkezésünkre áll egy kalkulátor, amivel előre meg tudjuk becsültetni a szervizelési költségeket.

  Az oldalnak egyébként nagyon jó a felépítése egyetlen landing page-ről van szó, ahol a különböző horizontális menüpontok is az egyes szekciókhoz vezetnek.

  Ha valamiért nem megy a hivatalos szervizelés akkor ez lehet az utolsó mentsvár.  Az első hazai kínai telefon szerviz | Hírfigyelő | Rendelj Kínából
 

Válasz erre a bejegyzésre
Felhasználónév:

E-mail:

  Írja be a bal oldalt látható szöveget: