Címlap Blog zoli Természetes célállítás - Életmódváltás lomtalanítással - Dobd ki a székeket!

2016.04.06 20:25:10
zoli


  A szék a Sátán találmánya! A szék: "ez a világ mindent felemésztő, bűnös ellensége"!
  A széken ülés az egyik legveszélyesebb népszokás!
  A székkel tönkretesszük a magunk és mások életét! Aki széken ül az méltán nevezhető ön- és közveszélyesnek!

  Na most akkor higgadjunk le egy kicsit és kezdjük a történet elején!

  A szék az ősi kultúrában(http://wallpapercave.com)

A Trónok Harca sorozat híres vastrónja, ami kardokból lett készítve, nem lehet rajta kényelmesen ülni, mert valamelyik penge mindig megvágja az embert.


  Az ősi kultúrában minden normális ember a földön ült.
Eleve a bútorok alacsonyak voltak, ritkán voltak 30 cm-nél magasabbak. Alacsonyak voltak az asztalok, a polcok és így tovább.
Mi a helyzet a ruhásszekrénnyel? A legtöbb ruha lapruha volt, amik összehajtva lapultak egy ruhás ládában. A ruhásszekrények majd csak a bonyolult varrott ruhákkal jelennek meg.
A padok és a székek nagyon ritkák voltak főleg idős, beteg embereknek tartották őket.

  A székeket legtöbbször az arisztokrácia használta.
  Egyrészt az etikett miatt az elöljáróknak magasabban kellett ülnie.
  Másrészt a harcosok mellvértben nehezebben tudtak leülni és felállni. Ilyenkor a plusz súly mind az ízületekre nehezedett.
Az egyik legelterjedtebb és legkönnyebben bontható ülés a sarokülés volt, ezt könnyítették meg döntött paddal (seiza pad), ahol a lábak a pad alá de az ülep a padra került.
A székek ülőlapja is ezért volt egy vonalban a combcsonttal a térd magasságában, hogy páncélban ne kelljen a térd alá hajolni.

  A papi osztály a földön ült csak áldozatokhoz használtak emelt ülést, a gazdálkodók is a földön ültek csak protokolláris eseményekhez használtak székeket.

  A széken ülés elterjedése

  A közemberek viszont, mivel nem értették a kultúráját közvetlenül lemásolták az arisztokratákról ezt a szokást, ami eleinte a tehetősebbek divatja volt, aztán szép lassan mindenhová beette magát.
  A terjedését a divaton kívül két dolog különösen megkönnyítette.
  Az egyik a háború volt a másik pedig az időjárás.

  Távol-keleten egészen a nyugati gyarmatosításig (16. századtól) nem voltak elterjedtek a székek, kivéve Kínában, ahol a militáns kultúra nagyban segítette azt.
Az 1. században jelent meg a "barbár ágy" ami a magas lába miatt könnyen cipelhető volt és egyfajta hordozóként is szolgált.  Főleg vadászatokon és háborúkban használták.
Az 5. század táján jelentek meg a magas lábú székek. Ezeket eleinte a papság használta áldozatok és tanítások közben, hogy magasabban üljenek, valamint a katonák életét könnyítette meg.

  Az időjárás különösen Észak-Európában vezetett a hosszú lábú bútorok elterjedéséhez, mivel így a hideg föld kevésbé vont el hőt a bútortól, amiket még így is sokszor fűteni kellett.
  Végül a székek a 16. században kezdtek szabványosodni és terjedni. Ekkor borult sötétség az emberiségre.  

  A szék egy illúzió

  A szék egy illúzió, ami elfedi a kapcsolatunkat a szervezetünkkel és annak jelzéseivel.
  Vegyünk egy átlagosnál tudatosabb embert. Rendben van a táplálkozása, jó étrend kiegészítőket szed, jól bánik a gyógynövényekkel, rendben van az emésztése és még sportol is.   

  Most vegyük el tőle a székét, hogy a földön kelljen ülnie. Bármilyen erős és egészséges ember, ha nem gyakorolta a földön ülést, teljesen szét fog esni.
Fájni fog mindene, egy idő után végig fogja próbálni az összes lehetséges ülést, erre dől, arra dől, ide teszi a lábát, oda teszi a lábát, ráül, kinyújtja, behajlítja és már mindenhogyan fájni fog. Aztán a vázizomzat többi része is. Fájni fog a csípője. a dereka a háta, a válla és a feje is. Úgy fog aludni menni, mint akit agyonvertek és másnap izomláza lesz.

  Komolyan azt gondolja valaki, hogy egy ilyen ember valóban egészséges?
Eddig sem volt egészséges csak a széken ülés enyhítette a tüneteket. Mert kényelmes, így lett kialakítva.

  Kék vagy piros pirula?  (www.reddit.com)

"Ha a kéket veszed be, a játéknak vége. Felébredsz az ágyadban, azt hiszed amit hinni akarsz.
De ha a pirosat, maradsz Csodaországban, és én megmutatom, hogy milyen mély a nyúl ürege."
Matrix
Morpheus


  Miután valaki kipróbálta a földön ülést és megrendült azt illúziója az egészségéről kialakított hamis képet illetően, mindennél jobban szeretne visszaülni a székre.
Miért maradna mégis a földön?

  A szervezetünk egy ruha, nem csak a bőrünk, hanem az egész vázizomrendszer. Ez a rendszer folyamatosan egyensúlyoz, húzza, nyújtja, csavarja az egész testet. Amikor az egyensúly elbillen akkor a súly a különféle ízületekre, csont- és izomhártyákra összpontosul, amik bizony rohadtul tudnak fájni. Ez a ruha így tud kicsavarodni, visszanyerni az egyensúlyát. Közben pedig fáj mint az állat.
  Viszont ha kitekeredik, akkor elmúlik a fájdalom. Nem csak a földön üléstől való fájdalom, hanem a létezéssel együtt járó fájdalmak és kellemetlen testérzetek zöme is megszűnik. Ugye ezekre szokták azt mondani a széken ülő emberek (Homo Cathedra), hogy ezek a fájdalmak teljesen normálisak és ahogy idősebb lesz az ember egyre több lesz belőlük.  

  Kis kitérő futóknak(www.wallpaper4me.com)

"Sírj az edzőteremben, hogy a csatatéren ez ellenfél szemébe nevethess!"
Ősi szamuráj mondás


  A földön ülés eleinte meglehetősen fájdalmas, miután az embernek már mindene fáj, arra gondol, hogy ha ezt még edzéssel megterheli, biztosan vége van. De éppen az ellenkezője történik. Miután feláll, pár perc alatt elmúlik minden fájdalom.

  "Sírni kell a földön, hogy nevethess az edzésen!"
  Ősi földön ülő mondás

  Amikor a vázizomrendszer kitekeredik akkor jelentősen megnő a teljesítőképessége.
A tipikus futósérülések mind az ízületek és a csonthártyák mentén találhatóak.
  A talpfájdalmak zöme a túl merev vagy laza talpmozgás és a vádli izom megrövidülése miatt alakul ki. Ez az oka az alsó lábszári fájdalmaknak is amik közül a legnehezebben gyógyuló és legfájdalmasabb a csonthártya gyulladás.
  A bokaficam a túl laza izmok és inak eredménye.
  Achilles-ín bántalom az ín merevsége, gyengesége miatt alakul ki. 
  A híres futótérd a combfeszítő izmok gyengesége és a túl laza talpizmok miatt alakul ki.

  Ezek mindegyike zseniálisan megelőzhető földön üléssel.
  (Természetesen itt most nem tértem ki a felszerelés és a biodinamika okozta problémákra.)

  Nálam a leggyakrabban az alsó lábszári fájdalmak jelentkeztek.
Ezeken sokat tudtam javítani megfelelő biodinamikával (középtalpas talajfogás), keresztedzéssel (kettlebell), nyújtással (yoga, csikung) de egy bizonyos terhelés után mindig visszatértek.
De mióta kivágtam minden széket, teljesen elmúltak.

  Dobjuk ki a székeket!(www.flickr.com)

A szék egyetlen hasznos felhasználása: remek tüzelő lesz belőle!


  Sajnos itt nem működnek a félmegoldások csak a teljes absztinencia segít, mivel a széken ülés súlyosan addiktív!  Nem lehet egy picit leszállni róla, teljesen ki kell dobni az összeset.
Beleértve minden lócát, padot, pamlagot, ülő garnitúrát...
És ha rám hallgatsz levágod az összes asztal lábát is!
 
  Erre bárki mondhatja, hogy de az egy csomó pénz! Nekem nagyon drága székeim vannak!
  Hát ha nagyon drága székeid vannak, akkor az teljesen más!
Akkor szedd össze mind, vidd ki az erdőbe, keress egy tűzrakó helyet és rituálisan égesd el. Közben a barátaiddal járjátok körbe a tüzet és énekeljetek.

  Are you kitten me?

  Kidobnád az összes széket ha adnák neked egy millió forintot?
  Elképzelhető.
  Igazából milliókat fogsz hamarosan költeni olyan gyógyszerekre, kezelésekre, betegségekre amik a széken ülés miatt fognak kialakulni: lúdtalpbetét, visszérkrém és műtét, térdműtét, kompressziós alsó lábszári segédeszközök, csípőprotézis, gerinc menti porckorongműtét, mellkasi fájdalom, felső végtag- és vállfájdalom, befagyott váll szindróma, fejfájás, látáskárosodás. Valamint ficamok, gyulladások, izomszakladások, meszesedések.
Ha természetesen ezeknek valamelyike előfordult már a családodban, akkor mondanom sem kell, hogy nagy valószínűséggel te is veszélyeztetve vagy.
  Most úgy nézz a székeidre, hogy ezt fogják okozni neked, a családodnak, a gyermekeidnek. Szóval el kell döntened, hogy szeretnéd-e tönkretenni a családod egészségét a szép székekért?

  Alacsony bútor barát enteriőr

  Európában a görög-római kultúra volt az utolsó földön ücsörgős csapat.
  A közel-keleten is bőven találunk alacsony bútorokra szabott lakberendezési stílust.
  De a föld közeli bútorok Mekkája nem a közel-keleten, hanem a távol-keleten van. Lehet tobzódni az indiai, kínai, koreai, tajvani és a japán stílusban.
  Halkan jegyezném meg, hogy eleink sem azok a székes csávók voltak, mivel elég körülményes volt lóháton vinni a cuccost, így az ősmagyar enteriőr is elbírja az alacsony bútorokat.

  Itt azért eléggé ki szokott derülni, hogy ki az aki igazán buddhistásos, meg jógás, meg mély-magyar, aki valóban hajlandó megszabadulni a barbár bútoroktól.

  Jó de akkor mire és hogyan üljünk?


  A legjobb az ülőpárna, ezekből vannak teljesen kör- és félhold alakúak is. Ezeket lehet külön és kombinálva is használni.
  A japánok nagy találmánya a seiza pad, ami egy döntött felületű ülőalkalmatosság, ahol a lábak a pad alatt vannak, ami így leveszi róluk a terhelést.

  Ülőpárnát minden valamire való yoga bolt árul. De megfelelnek a teljesen kör alakú lapos, tömött és egyenletesen terülő párnák is. Az OBI-ban van virág alakú is, ha valaki a virágos lelkéhez választaná.
  Seiza padot hivatalosan nem árulnak az országban de sok szabásminta van róla a neten és egyszerű elkészíteni. A Google a barátod, a Wiki a barátnőd, ingerszó: seiza bench.

  Természetesen megfelelőek a nyugati gyógytorna talaj menti testtartásai.
  A távol-keleti stabil testhelyzetek (ászanák) kimondottan erre a probléma körre lettek kidolgozva. Legjobbak a padmászana (fél- és teljes lótuszülés), sziddhászana (tökéletes ülés), szukhászana (laza törökülés), vadzsrászana (sarokülés).

  Ugyanakkor kerüljük a hosszú távú és egyoldalú testhelyzeteket, mivel a fészkelődés lenne a földön ülés lényege. 

  Érdemes elcsattogni egy yoga, csikung vagy kiko tanfolyamra és megtanulni néhány egyszerű testtartást profi gyógytornásztól vagy oktatól.

  Tisztában vagyok a realitásokkal(http://www.anothertraveler.com)

A szék legyen inkább a macskáé!


  A legtöbb ember nem fog megszabadulni a székektől mert nagyon ragaszkodik a már kialakított Baumax-mediterrán enteriőrhöz és nem szeretné megbontani a harmóniát. Értem én, a járókeret sokkal jobban fog mutatni a szekrénysor előtt.
A legrosszabbul azok járnak, akik konformisták és a lakásuk már ki van alakítva, legjobban pedig azok akik nyitottak és lakberendezésezés vagy lakásfelújítás előtt állnak.

-Szóval mit tegyél ha nem akarod kidobálni a bútoraidat? Mindennap égess el egy széket!
 
  Bár itt a köztes megoldások nem működnek de nyilván lehet csökkenteni a széken üléstől bekövetkező sérülések és illúzió mértékét.

  • Ha tehetjük inkább álljunk mint üljünk, minden házimunkát állva végezzünk.
  • Szerezzünk be egy állatható magasságú asztalt és a számítógépet is inkább állva használjuk.
A Google a barátod, a Wiki a barátnőd, ingerszó: standing workstation.
  • Tévézzünk inkább a földről. De ami még jobb, dobjuk ki a tévét is!
  • Étkezzünk inkább a földön görög vagy római stílusban. Ez összehozza a családot, a gyerekeknek és egyéb kisemlősöknek is bejön.
  • Tartogassuk a túlélő székeket, amik megmenekültek a máglyától a vendégeknek.
  • Adjuk a székeket inkább a macskáknak.

  ~ "A kockázatokról olvasson el egy anatómia atlaszt, vagy kérdezze meg jógatanárát!".  természetes célállítás | Életmódváltás lomtalanítással | Dobd ki a székeket
 

Válasz erre a bejegyzésre
Felhasználónév:

E-mail:

  Írja be a bal oldalt látható szöveget: