Címlap Blog zoli Természetes célállítás - Naptár alkalmazások

2016.12.06 16:52:24
zoli


  Az 5 legjobb naptár alkalmazás

  Ahhoz, hogy a céljainkat át tudjuk vezetni a napi időbeosztásunkba, elengedhetetlenül szükséges egy jó naptár. A papír naptárak még mindig verik az elektromos megfelelőiket főleg használhatóság és navigáció terén de a naptár alkalmazások akár csak egy tulajdonságukkal is nyerők lehetnek: Mindig velünk vannak, mert mindig velünk van a telefonunk. Én is minden hátrányuk ellenére ezért tértem át az alkalmazásokra.
  A cél a legjobb alkalmazások megtalálása és a hátrányos, elektromos kivitelükből adódó tulajdonságaik háttérbe szorítása.
  Most összeszedtem a legjobb alkalmazásokat és rövid jellemzőiket.
Bármikor jól fog jönni de mint tudjuk az igazi naptár vásárlás/letöltés szezon az óév vége és az újév eleje. Ugyanezen apropóból egy jó naptár nagy segítség az újévi fogadalmakhoz is.  Google Calendar (Google Play 4.1 értékelés)

  Navigáció: Az idősíkok között a bal felső menüvel válthatunk. 

  Widget: Két widgetet kapunk az egyik a napot, a másik pedig a hónapot mutatja.

  Szinkronizáció: A Google azonosítónkkal ez az alkalmazás is tud szinkronizálni a Google ökoszisztémával, megnyithatjuk böngészőben, illetve Chrome böngészőben kiterjesztésként és alkalmazásként is.

  Összegzés: A Google Calendar nagy erőssége a szinkronizáció, ez sok esetben kiválthatatlanná teszi. Hiányosságai közé tartozik a gyenge navigáció, a kényelmi és speciális szolgáltatások hiánya és a kevés widget. Ugyanakkor ez a program etalon lett,
Hihetetlen paraszt módon pont a Google, ami kötelezővé tette a weboldal feltüntetését a Play-en, képtelen volt összeizzadni egy saját oldalt, helyette a szolgáltatás Google support oldalára jutunk.

  Letöltés: Google Play
  Weboldal: Google Support

  Wave Calendar (Google Play 4.1 értékelés)

  Navigáció: Az alkalmazásnak szép letisztult flat dizájnja van.
  A bal felső menüvel a funkciók között válthatunk. Az idősíkok váltására egy leugró menü van mellette. A szokásos nézetek mellett van 3 napos változat és lista is amiben adhatunk hozzá új feladatot és eseményt, sőt eseményt lehet duplikálni is.

  Widget: Három matricát kapunk. Az első egy alternatív indítóikon, ami mutatja a dátumot is. E mellett pedig van napi és heti bontás is. 

  Szinkronizáció: Az alap alkalmazásban nem találtam, szinkronizációs lehetőséget de a fizetős változatában van felhőszolgáltatás amiben talán lehet. E mellett a fizetősben van útvonaltervező és dokumentum csatolási lehetőség is. A beállításokban van időjárás jelző is ami alapból szintén zárolva van.

  Összegzés: A navigációba nem szerettem bele bár a felület szép. Nekem nehézkes volt a menüje és a beállítások is. Aki ezen felül tud emelkedni az kap egy kiváló mindenest, ami ráadásul van iOS-re is. Akik olyan munkakörnyezetben dolgoznak ahol robotos és almás telefonok is vannak, azoknak ez jó választás lehet.

  Letöltés: Google Play / App Store
  Weboldal: http://www.wavecalendarapp.com

  aCalendar (Google Play 4.4 értékelés)  Navigáció: Az alkalmazás az aktuális hetünket mutatja.
Ha a kívánt napra bökünk és eggyel jobbra húzzuk akkor megtekinthetjük az részletesen. Ha még egyszer jobbra húzzuk akkor pedig a havi bontásba jutunk. Ha még egyszer, akkor visszajutunk az aktuális héthez.
Ha balra húzzuk akkor a havi bontást látjuk, ha megint balra akkor a napit és megint balra visszaérkezünk az aktuális héthez.
Természetesen húzás helyett kattintással is meg tudjuk nyitni a különböző idősíkokat.
  Ez egy nagyon egyszerű és hatékony navigáció, talán az egyik legjobb amit láttam.

  Widget: Az alkalmazás négy különféle widgettel is rendelkezik.
  Az első egy alternatív ikon amivel elindíthatjuk az alkalmazást. 
  A második egy bar, amiben láthatjuk a programjainkat.
  A harmadik és a negyedik pedig az adott napot emeli ki részletesen illetve általánosan.

  Szinkronizáció: A naptár együttműködik más alkalmazásokkal de saját szinkronizációs felülete (böngésző, pc) nincsen.

  Összegzés: Szerintem ez a legjobb naptár alkalmazás, zseniális a navigációja, jól lehet használni és praktikusak a widgetek is. Az alkalmazás honlapja kimerítő használati útmutatót nyújt.
Talán az egyetlen hibája az önálló kiterjesztés hiánya.
  Az alkalmazásnak van egy fizetős változata is, ami 3 tizeddel magasabb értékelést kapott mint az ingyenes változata, ami elég jó. Ebben fel vannak tüntetve az ünnepnapok, rendelkezik üzleti szolgáltatásokkal, van benne feladatkezelő (task manager) és a Tapir Apps a bevétel 10%-át állatvédelemre, konkréten tapír védelemre fordítja, ami egy kedves dolog.

  Letöltés: Google Play /
  Weboldal: http://www.tapirapps.de

  DigiCal Calendar Agenda (Google Play 4.4 értékelés)

  Navigáció: Az idősíkok között a bal felső menüvel válthatunk. 

  Widget: Hát widgetből nincs hiány. Hat widgetnek kapjuk a különféle méretű változatait. Van általános nézet, napi, napi lista és két havi nézet is.

  Szinkronizáció: A naptár együttműködik más alkalmazásokkal de saját szinkronizációs felülete (böngésző, pc) nincsen.

  Összegzés: Ennek az alkalmazásnak is a navigáció a gyenge pontja de ezen túl eléggé jól fel van szerelve. Választhatunk különféle nézeteket a naptárhoz valamint témákat az alkalmazáshoz és a widgetekhez. Illetve ha bejelöljük, akkor a naptár mutatja az időjárást, ami elég frankó.
  Nekem a naptár túlzsúfoltnak és nehezen kezelhetőnek tűnt, pedig a fejlesztők nagyon igyekeztek de nem éreztem úgy, hogy ezekre a megoldásokra nekem szükségem lenne.

  Letöltés: Google Play /
  Weboldal: http://digibites.nl

  SolCalendar (Google Play 4.5 értékelés)

  Navigáció: A nyitóképernyő tetején az időjárásjelző sáv fogad minket, ami nagyon praktikus.
Alatta található egy horizontális sáv, aminek a segítségével a különféle funkciók között lehet váltani: naptár havi sík, naptár napi sík, feladatok és beállítások. Ezek között húzással is lehet váltani. Ha nagy képernyőre ugrik a tartalom, akkor a bal felső gombbal vissza lehet kapni a horizontális sávokat. 

  Widget: Bár az alkalmazásban heti idősík nincs, widgetben van, ezen belül is különféle témák közül lehet választani. Ugyanígy van havi bontás, többféle méretben és formátumban. Van napi bontás többféle formátumban és feladatlista is. Valamint léteznek mindezek összesítve egy mindenes naptárban is. Kapunk egy nagyon szimpatikus horizontális bart ami jelzi az időjárást és rá lehet kattintani az adott hónapra, napra és feladatlistára. Végül pedig van visszaszámláló egy adott programhoz. 

  Szinkronizáció: A naptár együttműködik más alkalmazásokkal de saját szinkronizációs felülete (böngésző, pc) nincsen.

  Összegzés: Talán ez az egyik legjobb mindenes amit naptár köré építették fel. Nekem nem áll kézre a navigáció és túl intuitív a felület is de nagyon szimpatikus az alkalmazás és a widgetek is nagyon jól átgondoltak, praktikusak. ha valaki meg tud barátkozni a felülettel, akkor valószínűleg ez az app az egyik legprofibb a műfajban.
  A fejlesztők egyébként készítettek még a naptár mellé levelező alkalmazást is. Van külön YouTube csatornájuk is, ahol bemutatják az alkalmazásokat.

  Letöltés: Google Play /
  Weboldal: http://calendar.sol.daum.net/sol

  (Utolsó frissítés: 2016. 12. 09.)
     Naptár alkalmazások | természetes célállítás
 

Válasz erre a bejegyzésre
Felhasználónév:

E-mail:

  Írja be a bal oldalt látható szöveget: