Címlap Blog zoli Hétköznapi Áyurvéda - Még gyorsabb receptek - Zöldség és gyümölcs spirálozó

2016.12.12 18:11:05
zoli


  A zöldség és gyümölcs spirálozó egy fiatal és kivételesen értelmes konyhai eszköz.

  A spirálozó kiváló nyers ételekhez, salátákhoz, köretekhez, szénhidrát csökkentéshez, tészta helyettesítéshez és így tovább.
  Én kimondottan szénhidrát csökkentéshez vettem, tészta helyettesítőnek.

  Bár spirálozó gépek régóta léteznek az etalont a HEMSLEY & HEMSLEY állította fel az azonos nevű eszközével.
  A LURCH spirálozó konyhai gépei voltaképpen a német változatai ennek a témakörnek, a megszokott német precizitással de nagyobb választékban.
  Az új divatot sok gyártó meglovagolta de a legtöbb spirálozó pengéje nem megfelelő minőségű és ezért a zöldség spagettiért bizony meg kell dolgozni, ami egyrészt elveszi a motivációt, másrészt előbb-utóbb tönkreteszi az eszközt is.

  LURCH - Turning Slicer "Spirali" green  Én egy népszerűsítő cikkben olvastam először a spirálozókról, egy barátom pedig Thaiföldön kóstolta meg a végterméket. Felváltva elkezdtünk keresgélni idehaza kapható eszközöket de egyik sem volt meggyőző. Thaiföldön is LURCH gépeket látott, így maradtunk a már megbízható gyártónál. Több oldalról is megrendelhető, mi az Amazon Németországot választottuk erre a célra.   A cucc németes ipari dizájnelemekkel megszórt de amúgy kifogástalan minőségű dobozban jött. Mellékeltek hozzá egy kis füzetecskét, amiben leírják a gép amúgy roppant bonyolult működését: penge betesz, zöldség befog, teker, eszik. A füzet kedvesen tartalmaz néhány receptet is, ami erős napsütésben vagy nagyítóval elég jól olvasható.  A csomag három pengét tartalmaz, egy szalag és két spagetti vágót.  Az eszköz meggyőző, erős felépítésű, nem vetemedik. A penge tényleg pengén működik, könnyen le lehet vele nyomni a kaját, nem kell hozzá kifejteni erőt, megy mintha húznák. Voltaképpen ez is történik, miután a penge belekapott a zöldségbe olyan mintha egy csavart csavarnánk, a penge húzza magafelé az anyagot. 

  Zöldség spirál köret

  A zöldség spagetti ideális köret.
El lehet hozzá készíteni bármit, amit tésztával ennénk csak tészta nélkül.
  Mivel a szószok, feltétek a tésztákhoz vannak igazítva, érdemes óvatosabban fűszerezni, olajozni, mivel itt nem lesz semmilyen nagy sikértartalmú gabona, ami megfogja, felszívja a feltétet.

  Mit lehet a legjobban spirálozni?

  Bármit ami eléri egy közepes sárgarépa vastagságát és hosszúkás alakú.
  Salátába mehet gyakorlatilag bármi, amit bele lehet fogni a gépbe -a penge mindent elvisz.
  Köretnek a legjobbak:
-cukkini.
-répafélék (sárgarépa, fehérrépa).
-burgonyafélék (burgonya, édesburgonya).

  Az Áyurvédikus kapcsolat

  Több böjt is kötődik a holdnapokhoz (tithi), a leghíresebb a tizenegyedik holdnap (Ékádasi tithi) amikor nem ajánlott a gabona fogyasztása. A böjt maximuma ha semmit nem eszünk a minimum feltétele pedig a gabona elhagyása. Sokszor nem lehet megoldani a teljes böjtöt, így jönnek a gabona mentes ételek. Erre nagyon praktikus a spirálozó, mivel minden olyan ételét el lehet vele készíteni, amit tésztával ennénk.

  Ajánlott oldalak

  LURCH: https://www.lurch.de

  HEMSLEY & HEMSLEY: http://www.hemsleyandhemsley.com

  Amazon Deutchlandhttps://www.amazon.deTurning Slicer "Spirali" green

  (Utolsó frissítés: 2017. 02. 20.)  Hétköznapi Áyurvéda | Még gyorsabb receptek | Zöldség és gyümölcs spirálozó
 

Válasz erre a bejegyzésre
Felhasználónév:

E-mail:

  Írja be a bal oldalt látható szöveget: