Címlap Blog zoli Természetes célállítás - Feladatkezelő, feladatlista alkalmazások

2016.12.26 16:31:53
zoli


  Az öt legjobb feladatkezelő, feladatlista alkalmazás


  Ahhoz, hogy a céljainkat át tudjuk vezetni a napi időbeosztásunkba, elengedhetetlenül szükséges egy jó naptár, illetve egy feladatkezelő vagy feladatlista alkalmazás.
  Míg a papír naptárak kezdenek a háttérbe szorulni a naptár alkalmazások előretörésével, addig a feladatkezelők most már elterjedtebbek elektronikusan, mint papír alapon valaha.
A feladatlistákról már a múlt század elején is írtak de ezeket mindig saját maguknak készítették a felhasználók vagy naptárba nyomtatták bele. Igazából számítógépen és mobilon kezdtek szélesebb körben terjedni. Ami jó, mert a feladatkezelés az időbeosztás gerince.
  Most összeszedtem a legjobb alkalmazásokat és rövid jellemzőiket.
Bármikor jól fog jönni de akkor lesznek a legjobbak, amikor változik az életünk vagy ami még jobb, amikor változtatunk az életünkön. Üzleti tevékenység elkezdése, újévi fogadalmak és így tovább.  Tasks (Google Play 4.2 / 4.5 értékelés)

  Navigáció: A bal felső menüvel választhatunk és válthatunk a profilok között. Illetve megtekinthetjük az összes éppen aktuális feladat listát. Mellette van egy frissítő gomb, az elmaradhatatlan + jel új feladat hozzáadásához, valamint egy jobb oldali menü.
  A jobb oldali menüben kezelhetünk több feladatot is, megnézhetjük és törölhetjük az elvégzett feladatokat, szűrhetjük, kezelhetjük és megoszthatjuk a listákat, valamint itt vannak a beállítások is.
  A beállításokban választhatunk a témák között, megválaszthatjuk melyik nappal induljon a hét. Kijelölhetjük az emlékeztetők időpontját, hangját, választhatunk vibrációt és kijelző led színt is. valamint az emlékeztető ismétlődését is beállíthatjuk.
Ugyanitt válthatunk a profilok között, adományozhatunk és megnézhetjük az alkalmazás névjegyét is.
A beállításokat elérhetjük a telefon menü gombjával is.      

  A létrehozott lista elemeket mozgathatjuk, beleléphetünk ahol beállíthatjuk, egy hosszú nyomással pedig lehetőség van mozgatni őket gombokkal, illetve megosztani vagy törölni őket.

  Szinkronizáció: Bár az alkalmazás kezeli a Google acc-ot nem találtam még meg a szinkron felületet.

  Widget: Matricából egyet kapunk, ami egy listát helyez el a képernyőn, amit többféleképpen tudunk beállítani. A matrica az alkalmazás kezdő képernyőjét mutatja, érintésre megnyitja az alkalmazást vagy az adott feladatot lehet szerkeszteni vagy megjelölni elvégzettnek. 

  Összegzés:   A Tasks azon ritka alkalmazások egyike aminek megvettem a fizetős változatát. Egyszerű mint a faék de mindent tud amit kell.

  Letöltés: Google Play /
  Weboldal: http://tasks.hitzdev.ch - jelenleg nem elérhető

  Google Keep (Google Play 4.4)

  Navigáció: A bal felső sarokban lévő menüre kattintva ismerős felület fogad, a Keep azonnal beolvassa a Google profilunkat. Lehet itt jegyzetelni, emlékeztetőt hozzáadni, új címkét hozzáadni, megtekinteni az archívumot és a kukát, valamint itt találhatóak a beállítások is.
  A jobb felső sarokban van a kereső és a nézetváltó.
  Az alsó sávon jegyzetelhetünk, új listát készíthetünk és hozzáadhatunk hangfelvételt és képeket is.  

  Szinkronizáció: Meglepő módon nem találtam szinkronizációt pedig biztosan van, mivel a Google pont ebben erős.

  Widget: Matricákból kettőt kapunk, az elsővel adhatunk hozzá jegyzeteket és emlékeztetőket a kezdőképernyőhöz, a másik pedig egy bart ad hozzá.

  Összegzés. Alapvetően jó kis alkalmazás de a Google-től ezen a téren többet vártam.
Hihetetlen paraszt módon pont a Google, ami kötelezővé tette a weboldal feltüntetését a Play-en, képtelen volt összeizzadni egy saját oldalt, helyette a szolgáltatás Google support oldalára jutunk.

  Letöltés: Google Play / App Store
  Weboldal: Google Support

  Todoist 
(Google Play 4.4 értékelés és Editor's Choice ajánlás)

  Az alkalmazáshoz regisztrálni kell ami nálam rossz pont. Be lehet jelentkezni Google+ profillal is, ami némileg érthetővé teszi, miért ajánlják ezt az alkalmazást a Google Play szerkesztői.

  Navigáció: A szokásos bal felső menüt kapjuk. A hozzáadott feladatokat többféleképpen is megnézhetjük: inbox, mai, következő hét nap, projektek, címkék és filterek szerint.
A heti bontás nagyon jó, ezt sok alkalmazásnál össze kell hackelni.
  A jobb felső sarokban láthatjuk az aktivitást de csak a fizetős változatban és itt kezelhetjük az értesítéseket.
  A jobb alsó sarokban a + jel segítségével új feladatokat tudunk gyorsan a listához adni.
  
  Szinkronizáció: 
Az alap alkalmazásban nem találtam szinkronizációs lehetőséget, erős a gyanúm, hogy ez a fizetős változatban van.

  Widget: Matricából látszólag csak egyet kapunk de ezen belül bármilyen bontást ami a menüben van, a kezdőképernyőhöz adhatunk.

  Összegzés: Az alkalmazás nagyon profi, főleg azoknak jó, akiknek sok, különféle programja van, amiket szűrni kell, különben az alkalmazás indokolatlanul bonyolultnak fog tűnni.
A honlapja kimerítő részletességgel ismertei a program működését és a különféle szolgáltatásokat, amik kifejezetten jók üzleti célra, vállalkozóknak és cégeknek.

  Letöltés: Google Play / App Store
  Weboldal: https://todoist.com

  Wunderlist (Google Play 4.5 értékelés)

  A csodalista szintén csak regisztrációval működik aaarghhh...

  Navigáció: A bal felső menü itt inkább a beállításokat teszi elérhetővé: három nagy hasáb van, az első a profil adatoké, a második az általános beállításokat tartalmazza, a harmadik pedig az extrákat.
  Ez alatt érhetjük el az inboxot és készíthetünk listát.
  Természetesen a jobb alsó sarokba megkapjuk a kötelező + jelet is.
Ha új bejegyzést hozunk létre ez az inboxba kerül, ahol rendezni tudjuk őket és innen is elérhetőek a beállítások, mivel innen lesz igazán értelmük. Itt készíthetünk okos listát különféle szűrők szerint, megváltoztathatjuk a hátteret, hozzáadhatunk a listákhoz, szűrhetjük őket, ébresztőt és emlékeztethetőt rendelhetünk hozzájuk, figyelhetjük a dátumok esedékességét, hozzáadhatunk hangokat, hozzárendelhetjük az alkalmazást valamilyen viselhető okoseszközhöz és visszaállíthatjuk a törölt listákat.    

  Szinkronizáció: 
Az alap alkalmazásban nem találtam, szinkronizációs lehetőséget, erős a gyanúm, hogy ez a fizetős változatban van. Már csak azért is, mert a bal felső menü első opciója rögtön ez.

  Widget: Három matricát kapunk, az első egy alternatív ikon, a másik egy bar, a harmadik pedig egy lista.

  Összegzés: Nekem egy kicsit kaotikus a navigáció, valahogy nagyon nem áll kézre, ugyanakkor az alkalmazást sokan szeretik, így valószínűleg ez tényleg ízlés dolga.
  Az alkalmazás mögött profi weboldal van, üzleti szolgáltatásokkal, támogatással és bloggal. 

  Letöltés: Google Play / App Store
  Weboldal: https://www.wunderlist.com

  To Do List
 (Google Play 4.7 értékelés)

  Navigáció: A navigáció a bal felső menüvel történik, itt lehet általános, személyi, vásárlással kapcsolatos és kívánságlistát hozzáadni, valamint van munka opció is. Meg lehet nézni az elvégzett feladatokat és lehet új listát mint kategóriát is hozzáadni.
  A bal felső sarokban is van egy menü, itt lehet feladatokat kötegelve kezelni. Itt el lehet távolítani az alkalmazást. Ilyet is ritkán látni, hogy van egy eltávolítás opció az alkalmazásba van építve. Alatta lehet a gyártótól, a Splend Apps-tól különféle alkalmazásokat telepíteni. 
  Középen egyszerűen egy + jel segítségével is adhatunk hozzá feladatot, illetve készíthetünk hangfelvételt is. Ez a modul az első feladat hozzáadás után alulra kerül.
  Az alkalmazás elérhető a telefon status bar-jából is.

  Szinkronizáció: Az alkalmazás együttműködik a Google szolgáltatásokkal, 

  Widget: Két widgetet kapunk egy alternatív ikont és egy feladatlistát.

  Összegzés: 
Az alkalmazásnak szép, tiszta, kék, flat dizájnja van. A felépítése praktikus, könnyen kezelhető, egyszerű mint a faék, nem bonyolították túl a szolgáltatásokat, ez az előny azonban a hátránya is ha valakinek bonyolultabb app kell.

  Letöltés: Google Play /
  Weboldal: http://splendapps.com

  (Utolsó frissítés: 2016. 12. 26.)  természetes célállítás | Feladatkezelő | feladatlista | alkalmazások
 

Válasz erre a bejegyzésre
Felhasználónév:

E-mail:

  Írja be a bal oldalt látható szöveget: