Címlap Blog Címke: természetes célállítás


Címke: természetes célállítás

2016.12.26 16:31:53
zoli


  Az öt legjobb feladatkezelő, feladatlista alkalmazás


  Ahhoz, hogy a céljainkat át tudjuk vezetni a napi időbeosztásunkba, elengedhetetlenül szükséges egy jó naptár, illetve egy feladatkezelő vagy feladatlista alkalmazás.
  Míg a papír naptárak kezdenek a háttérbe szorulni a naptár alkalmazások előretörésével, addig a feladatkezelők most már elterjedtebbek elektronikusan, mint papír alapon valaha.
A feladatlistákról már a múlt század elején is írtak de ezeket mindig saját maguknak készítették a felhasználók vagy naptárba nyomtatták bele. Igazából számítógépen és mobilon kezdtek szélesebb körben terjedni. Ami jó, mert a feladatkezelés az időbeosztás gerince.
  Most összeszedtem a legjobb alkalmazásokat és rövid jellemzőiket.
Bármikor jól fog jönni de akkor lesznek a legjobbak, amikor változik az életünk vagy ami még jobb, amikor változtatunk az életünkön. Üzleti tevékenység elkezdése, újévi fogadalmak és így tovább.  Tasks (Google Play 4.2 / 4.5 értékelés)

  Navigáció: A bal felső menüvel választhatunk és válthatunk a profilok között. Illetve megtekinthetjük az összes éppen aktuális feladat listát. Mellette van egy frissítő gomb, az elmaradhatatlan + jel új feladat hozzáadásához, valamint egy jobb oldali menü.
  A jobb oldali menüben kezelhetünk több feladatot is, megnézhetjük és törölhetjük az elvégzett feladatokat, szűrhetjük, kezelhetjük és megoszthatjuk a listákat, valamint itt vannak a beállítások is.
  A beállításokban választhatunk a témák között, megválaszthatjuk melyik nappal induljon a hét. Kijelölhetjük az emlékeztetők időpontját, hangját, választhatunk vibrációt és kijelző led színt is. valamint az emlékeztető ismétlődését is beállíthatjuk.
Ugyanitt válthatunk a profilok között, adományozhatunk és megnézhetjük az alkalmazás névjegyét is.
A beállításokat elérhetjük a telefon menü gombjával is.      

  A létrehozott lista elemeket mozgathatjuk, beleléphetünk ahol beállíthatjuk, egy hosszú nyomással pedig lehetőség van mozgatni őket gombokkal, illetve megosztani vagy törölni őket.

  Szinkronizáció: Bár az alkalmazás kezeli a Google acc-ot nem találtam még meg a szinkron felületet.

  Widget: Matricából egyet kapunk, ami egy listát helyez el a képernyőn, amit többféleképpen tudunk beállítani. A matrica az alkalmazás kezdő képernyőjét mutatja, érintésre megnyitja az alkalmazást vagy az adott feladatot lehet szerkeszteni vagy megjelölni elvégzettnek. 

  Összegzés:   A Tasks azon ritka alkalmazások egyike aminek megvettem a fizetős változatát. Egyszerű mint a faék de mindent tud amit kell.

  Letöltés: Google Play /
  Weboldal: http://tasks.hitzdev.ch - jelenleg nem elérhető

  Google Keep (Google Play 4.4)

  Navigáció: A bal felső sarokban lévő menüre kattintva ismerős felület fogad, a Keep azonnal beolvassa a Google profilunkat. Lehet itt jegyzetelni, emlékeztetőt hozzáadni, új címkét hozzáadni, megtekinteni az archívumot és a kukát, valamint itt találhatóak a beállítások is.
  A jobb felső sarokban van a kereső és a nézetváltó.
  Az alsó sávon jegyzetelhetünk, új listát készíthetünk és hozzáadhatunk hangfelvételt és képeket is.  

  Szinkronizáció: Meglepő módon nem találtam szinkronizációt pedig biztosan van, mivel a Google pont ebben erős.

  Widget: Matricákból kettőt kapunk, az elsővel adhatunk hozzá jegyzeteket és emlékeztetőket a kezdőképernyőhöz, a másik pedig egy bart ad hozzá.

  Összegzés. Alapvetően jó kis alkalmazás de a Google-től ezen a téren többet vártam.
Hihetetlen paraszt módon pont a Google, ami kötelezővé tette a weboldal feltüntetését a Play-en, képtelen volt összeizzadni egy saját oldalt, helyette a szolgáltatás Google support oldalára jutunk.

  Letöltés: Google Play / App Store
  Weboldal: Google Support

  Todoist 
(Google Play 4.4 értékelés és Editor's Choice ajánlás)

  Az alkalmazáshoz regisztrálni kell ami nálam rossz pont. Be lehet jelentkezni Google+ profillal is, ami némileg érthetővé teszi, miért ajánlják ezt az alkalmazást a Google Play szerkesztői.

  Navigáció: A szokásos bal felső menüt kapjuk. A hozzáadott feladatokat többféleképpen is megnézhetjük: inbox, mai, következő hét nap, projektek, címkék és filterek szerint.
A heti bontás nagyon jó, ezt sok alkalmazásnál össze kell hackelni.
  A jobb felső sarokban láthatjuk az aktivitást de csak a fizetős változatban és itt kezelhetjük az értesítéseket.
  A jobb alsó sarokban a + jel segítségével új feladatokat tudunk gyorsan a listához adni.
  
  Szinkronizáció: 
Az alap alkalmazásban nem találtam szinkronizációs lehetőséget, erős a gyanúm, hogy ez a fizetős változatban van.

  Widget: Matricából látszólag csak egyet kapunk de ezen belül bármilyen bontást ami a menüben van, a kezdőképernyőhöz adhatunk.

  Összegzés: Az alkalmazás nagyon profi, főleg azoknak jó, akiknek sok, különféle programja van, amiket szűrni kell, különben az alkalmazás indokolatlanul bonyolultnak fog tűnni.
A honlapja kimerítő részletességgel ismertei a program működését és a különféle szolgáltatásokat, amik kifejezetten jók üzleti célra, vállalkozóknak és cégeknek.

  Letöltés: Google Play / App Store
  Weboldal: https://todoist.com

  Wunderlist (Google Play 4.5 értékelés)

  A csodalista szintén csak regisztrációval működik aaarghhh...

  Navigáció: A bal felső menü itt inkább a beállításokat teszi elérhetővé: három nagy hasáb van, az első a profil adatoké, a második az általános beállításokat tartalmazza, a harmadik pedig az extrákat.
  Ez alatt érhetjük el az inboxot és készíthetünk listát.
  Természetesen a jobb alsó sarokba megkapjuk a kötelező + jelet is.
Ha új bejegyzést hozunk létre ez az inboxba kerül, ahol rendezni tudjuk őket és innen is elérhetőek a beállítások, mivel innen lesz igazán értelmük. Itt készíthetünk okos listát különféle szűrők szerint, megváltoztathatjuk a hátteret, hozzáadhatunk a listákhoz, szűrhetjük őket, ébresztőt és emlékeztethetőt rendelhetünk hozzájuk, figyelhetjük a dátumok esedékességét, hozzáadhatunk hangokat, hozzárendelhetjük az alkalmazást valamilyen viselhető okoseszközhöz és visszaállíthatjuk a törölt listákat.    

  Szinkronizáció: 
Az alap alkalmazásban nem találtam, szinkronizációs lehetőséget, erős a gyanúm, hogy ez a fizetős változatban van. Már csak azért is, mert a bal felső menü első opciója rögtön ez.

  Widget: Három matricát kapunk, az első egy alternatív ikon, a másik egy bar, a harmadik pedig egy lista.

  Összegzés: Nekem egy kicsit kaotikus a navigáció, valahogy nagyon nem áll kézre, ugyanakkor az alkalmazást sokan szeretik, így valószínűleg ez tényleg ízlés dolga.
  Az alkalmazás mögött profi weboldal van, üzleti szolgáltatásokkal, támogatással és bloggal. 

  Letöltés: Google Play / App Store
  Weboldal: https://www.wunderlist.com

  To Do List
 (Google Play 4.7 értékelés)

  Navigáció: A navigáció a bal felső menüvel történik, itt lehet általános, személyi, vásárlással kapcsolatos és kívánságlistát hozzáadni, valamint van munka opció is. Meg lehet nézni az elvégzett feladatokat és lehet új listát mint kategóriát is hozzáadni.
  A bal felső sarokban is van egy menü, itt lehet feladatokat kötegelve kezelni. Itt el lehet távolítani az alkalmazást. Ilyet is ritkán látni, hogy van egy eltávolítás opció az alkalmazásba van építve. Alatta lehet a gyártótól, a Splend Apps-tól különféle alkalmazásokat telepíteni. 
  Középen egyszerűen egy + jel segítségével is adhatunk hozzá feladatot, illetve készíthetünk hangfelvételt is. Ez a modul az első feladat hozzáadás után alulra kerül.
  Az alkalmazás elérhető a telefon status bar-jából is.

  Szinkronizáció: Az alkalmazás együttműködik a Google szolgáltatásokkal, 

  Widget: Két widgetet kapunk egy alternatív ikont és egy feladatlistát.

  Összegzés: 
Az alkalmazásnak szép, tiszta, kék, flat dizájnja van. A felépítése praktikus, könnyen kezelhető, egyszerű mint a faék, nem bonyolították túl a szolgáltatásokat, ez az előny azonban a hátránya is ha valakinek bonyolultabb app kell.

  Letöltés: Google Play /
  Weboldal: http://splendapps.com

  (Utolsó frissítés: 2016. 12. 26.)


  természetes célállítás | Feladatkezelő | feladatlista | alkalmazások
Hozzászólások 0Találatok: 491  

2016.12.06 16:52:24
zoli


  Az 5 legjobb naptár alkalmazás

  Ahhoz, hogy a céljainkat át tudjuk vezetni a napi időbeosztásunkba, elengedhetetlenül szükséges egy jó naptár. A papír naptárak még mindig verik az elektromos megfelelőiket főleg használhatóság és navigáció terén de a naptár alkalmazások akár csak egy tulajdonságukkal is nyerők lehetnek: Mindig velünk vannak, mert mindig velünk van a telefonunk. Én is minden hátrányuk ellenére ezért tértem át az alkalmazásokra.
  A cél a legjobb alkalmazások megtalálása és a hátrányos, elektromos kivitelükből adódó tulajdonságaik háttérbe szorítása.
  Most összeszedtem a legjobb alkalmazásokat és rövid jellemzőiket.
Bármikor jól fog jönni de mint tudjuk az igazi naptár vásárlás/letöltés szezon az óév vége és az újév eleje. Ugyanezen apropóból egy jó naptár nagy segítség az újévi fogadalmakhoz is.  Google Calendar (Google Play 4.1 értékelés)

  Navigáció: Az idősíkok között a bal felső menüvel válthatunk. 

  Widget: Két widgetet kapunk az egyik a napot, a másik pedig a hónapot mutatja.

  Szinkronizáció: A Google azonosítónkkal ez az alkalmazás is tud szinkronizálni a Google ökoszisztémával, megnyithatjuk böngészőben, illetve Chrome böngészőben kiterjesztésként és alkalmazásként is.

  Összegzés: A Google Calendar nagy erőssége a szinkronizáció, ez sok esetben kiválthatatlanná teszi. Hiányosságai közé tartozik a gyenge navigáció, a kényelmi és speciális szolgáltatások hiánya és a kevés widget. Ugyanakkor ez a program etalon lett,
Hihetetlen paraszt módon pont a Google, ami kötelezővé tette a weboldal feltüntetését a Play-en, képtelen volt összeizzadni egy saját oldalt, helyette a szolgáltatás Google support oldalára jutunk.

  Letöltés: Google Play
  Weboldal: Google Support

  Wave Calendar (Google Play 4.1 értékelés)

  Navigáció: Az alkalmazásnak szép letisztult flat dizájnja van.
  A bal felső menüvel a funkciók között válthatunk. Az idősíkok váltására egy leugró menü van mellette. A szokásos nézetek mellett van 3 napos változat és lista is amiben adhatunk hozzá új feladatot és eseményt, sőt eseményt lehet duplikálni is.

  Widget: Három matricát kapunk. Az első egy alternatív indítóikon, ami mutatja a dátumot is. E mellett pedig van napi és heti bontás is. 

  Szinkronizáció: Az alap alkalmazásban nem találtam, szinkronizációs lehetőséget de a fizetős változatában van felhőszolgáltatás amiben talán lehet. E mellett a fizetősben van útvonaltervező és dokumentum csatolási lehetőség is. A beállításokban van időjárás jelző is ami alapból szintén zárolva van.

  Összegzés: A navigációba nem szerettem bele bár a felület szép. Nekem nehézkes volt a menüje és a beállítások is. Aki ezen felül tud emelkedni az kap egy kiváló mindenest, ami ráadásul van iOS-re is. Akik olyan munkakörnyezetben dolgoznak ahol robotos és almás telefonok is vannak, azoknak ez jó választás lehet.

  Letöltés: Google Play / App Store
  Weboldal: http://www.wavecalendarapp.com

  aCalendar (Google Play 4.4 értékelés)  Navigáció: Az alkalmazás az aktuális hetünket mutatja.
Ha a kívánt napra bökünk és eggyel jobbra húzzuk akkor megtekinthetjük az részletesen. Ha még egyszer jobbra húzzuk akkor pedig a havi bontásba jutunk. Ha még egyszer, akkor visszajutunk az aktuális héthez.
Ha balra húzzuk akkor a havi bontást látjuk, ha megint balra akkor a napit és megint balra visszaérkezünk az aktuális héthez.
Természetesen húzás helyett kattintással is meg tudjuk nyitni a különböző idősíkokat.
  Ez egy nagyon egyszerű és hatékony navigáció, talán az egyik legjobb amit láttam.

  Widget: Az alkalmazás négy különféle widgettel is rendelkezik.
  Az első egy alternatív ikon amivel elindíthatjuk az alkalmazást. 
  A második egy bar, amiben láthatjuk a programjainkat.
  A harmadik és a negyedik pedig az adott napot emeli ki részletesen illetve általánosan.

  Szinkronizáció: A naptár együttműködik más alkalmazásokkal de saját szinkronizációs felülete (böngésző, pc) nincsen.

  Összegzés: Szerintem ez a legjobb naptár alkalmazás, zseniális a navigációja, jól lehet használni és praktikusak a widgetek is. Az alkalmazás honlapja kimerítő használati útmutatót nyújt.
Talán az egyetlen hibája az önálló kiterjesztés hiánya.
  Az alkalmazásnak van egy fizetős változata is, ami 3 tizeddel magasabb értékelést kapott mint az ingyenes változata, ami elég jó. Ebben fel vannak tüntetve az ünnepnapok, rendelkezik üzleti szolgáltatásokkal, van benne feladatkezelő (task manager) és a Tapir Apps a bevétel 10%-át állatvédelemre, konkréten tapír védelemre fordítja, ami egy kedves dolog.

  Letöltés: Google Play /
  Weboldal: http://www.tapirapps.de

  DigiCal Calendar Agenda (Google Play 4.4 értékelés)

  Navigáció: Az idősíkok között a bal felső menüvel válthatunk. 

  Widget: Hát widgetből nincs hiány. Hat widgetnek kapjuk a különféle méretű változatait. Van általános nézet, napi, napi lista és két havi nézet is.

  Szinkronizáció: A naptár együttműködik más alkalmazásokkal de saját szinkronizációs felülete (böngésző, pc) nincsen.

  Összegzés: Ennek az alkalmazásnak is a navigáció a gyenge pontja de ezen túl eléggé jól fel van szerelve. Választhatunk különféle nézeteket a naptárhoz valamint témákat az alkalmazáshoz és a widgetekhez. Illetve ha bejelöljük, akkor a naptár mutatja az időjárást, ami elég frankó.
  Nekem a naptár túlzsúfoltnak és nehezen kezelhetőnek tűnt, pedig a fejlesztők nagyon igyekeztek de nem éreztem úgy, hogy ezekre a megoldásokra nekem szükségem lenne.

  Letöltés: Google Play /
  Weboldal: http://digibites.nl

  SolCalendar (Google Play 4.5 értékelés)

  Navigáció: A nyitóképernyő tetején az időjárásjelző sáv fogad minket, ami nagyon praktikus.
Alatta található egy horizontális sáv, aminek a segítségével a különféle funkciók között lehet váltani: naptár havi sík, naptár napi sík, feladatok és beállítások. Ezek között húzással is lehet váltani. Ha nagy képernyőre ugrik a tartalom, akkor a bal felső gombbal vissza lehet kapni a horizontális sávokat. 

  Widget: Bár az alkalmazásban heti idősík nincs, widgetben van, ezen belül is különféle témák közül lehet választani. Ugyanígy van havi bontás, többféle méretben és formátumban. Van napi bontás többféle formátumban és feladatlista is. Valamint léteznek mindezek összesítve egy mindenes naptárban is. Kapunk egy nagyon szimpatikus horizontális bart ami jelzi az időjárást és rá lehet kattintani az adott hónapra, napra és feladatlistára. Végül pedig van visszaszámláló egy adott programhoz. 

  Szinkronizáció: A naptár együttműködik más alkalmazásokkal de saját szinkronizációs felülete (böngésző, pc) nincsen.

  Összegzés: Talán ez az egyik legjobb mindenes amit naptár köré építették fel. Nekem nem áll kézre a navigáció és túl intuitív a felület is de nagyon szimpatikus az alkalmazás és a widgetek is nagyon jól átgondoltak, praktikusak. ha valaki meg tud barátkozni a felülettel, akkor valószínűleg ez az app az egyik legprofibb a műfajban.
  A fejlesztők egyébként készítettek még a naptár mellé levelező alkalmazást is. Van külön YouTube csatornájuk is, ahol bemutatják az alkalmazásokat.

  Letöltés: Google Play /
  Weboldal: http://calendar.sol.daum.net/sol

  (Utolsó frissítés: 2016. 12. 09.)
   


  Naptár alkalmazások | természetes célállítás
Hozzászólások 0Találatok: 519  

2016.04.09 07:13:42
zoli


  Valószínűleg a televízió a legfeleslegesebb, legidőrablóbb és legkártékonyabb berendezési tárgyunk. Azért mondom, hogy berendezési tárgy mert hozzá tartozik a lakás képéhez. Mint minden dolog aminek nincsen funkciója, ez is státuszszimbólummá vált.
Külsődleges adatokkal terelik el a figyelmet a tartalom hiányáról: milyen nagy, milyen vékony, milyen típusú a képernyője, mekkora a felbontása.
Akit nem győzött volna meg az esztétika vagy a technika annak számára a televízió a nem létező tartalmával próbálja meg magát nélkülözhetetlenné tenni. Ehhez kötődik a legtöbb mítosz.

  4 mítosz a televízióval kapcsolatban

  A reklámok tájékoztatnak!(wall.alphacoders.com)

  A tévé eredetileg egy reklámplatform volt. Ugyanakkor akkoriban senki nem nézett volna folyamatosan reklámokat. Ma már eljutottunk odáig, hogy a reklámok annyira kiforrottak lettek, hogy komplett műsorok épülnek vicces reklámok bemutatására de ez a hőskorban még elképzelhetetlen lett volna. Így a gyártó és reklámozó cégek különféle tartalmakat készítettek, hogy az embereket a tévé előtt tartsák. A műsorok maguk is pofátlan reklámok voltak de ahogy fejlődött az iparág, a tartalomban egyre nehezebb volt észrevenni a bújtatott reklámot. A reklámok a műsorok közötti reklámblokkokra összpontosultak, addig kellett a nézőt a képernyő előtt tartani. 

  A televíziós reklámoknak sosem volt meg az az ártatlan kora, mint a televízió előtti reklámoknak.
  Kezdetben az áruk és szolgáltatások a minőségükkel adták el magukat, később a helység és személynevek jelentek meg az elnevezésekben, amik a különleges minőségre voltak hivatottak rámutatni. 
  A nyomtatás megjelenésével elkezdődött a szórólapok, plakátok majd az újsághirdetések kora. Itt kezdett el kialakulni az az egyenlőtlenség, hogy akinek több pénze volt és hamarabb értesült az új technológiai váltásokról az hatékonyabban tudott reklámozni.
  Míg a helyi lapokban még akár egy kis- és középvállalkozó is tudott hirdetni addig a nagy országos csatornákban már nem. Csakhamar a televízió lett a létező legdrágább reklámplatform, ahol csak a legnagyobb cégek tudtak megjelenni.

  Eleinte a reklámok tájékoztattak a meglévő termék kategóriákról és kiemeltek közülük egyet.

  Majd csakhamar egy sok esetben kitalált probléma mentén elkezdtek új igényeket kialakítani.
  Erre a legjobb példa a szájvíz reklámozása.
A szájvíz mindig is egy higiéniás, rétegtermék volt. Kevés ember használta. Ezért a piaci növekedéshez szükség volt egy problémára, egy vákuumra ami felhúzza a keresletet. Ez pedig a szájszag eladása volt. Természetesen a szájszag nem jó dolog de ennek elsősorban egészségügyi okai vannak, nem azért kell megszüntetni, mert büdös, hanem mert valami ott tenyészik vagy egyéb betegségre utal. A kor emberét egyébként nem nagyon foglalkoztatta a dolog. Egészen a marketing gépezet beindulásáig. 
A korabeli reklámok kihangsúlyozták, hogy a szájszag egy nagyon kellemetlen dolog mások számára, akik illendőségből sosem fognak szólni de le fogják nézni a szagok tulajdonosát. Az elképzelés egy természetes paranoiát nagyított fel: Mit fognak szólni az emberek? Persze semmit de lehet, hogy gondolják. Lehet, hogy szájszagom van de nem mondják el nekem, csak összesúgnak a hátam mögött. Ezért az emberek elkezdték szagolgatni a leheletüket és elrohantak a patikába szájvizet venni.
  Bár ez egy korai példa és nem az adott korszakra jellemző de előre vetette azt, ami hamarosan általános lett a televíziós reklámozásban, a tájékoztatás és az igényfelmérés helyett az igényfelkeltést. És ahogy az idő haladt előre az igényfelkeltés egyre értelmetlenebb és paranoidabb lett, egyre inkább a félelem lett a marketing mozgatórugója és ez nagyon mélyen befolyásolta és alakította át a kultúrát.  

  A legújabb reklámok meghaladták azt az elképzést is, hogy eladni akarnának.
  Mára a reklámok már nem akarnak eladni, hanem kondicionálni akarnak.
Ezért van az az érzésünk, hogy a reklámok egy kaptafára készülnek, bénák lettek, kínosan nevetgélünk rajtuk és nehezen tudjuk elképzelni, hogy ezek a reklámok bárkit is meg tudnának győzni. De nem is ezért készültek és nem is a kritikus tudatunknak szólnak.

  Össze akarnak kapcsolni egy életérzést, problémát egy termékkel és annak a marketing struktúrájával -szlogenével.
  Egyrészt amikor belekerülünk egy adott szituációba, találkozunk egy adott problémával akkor ezt a terméket akarjuk majd.
Itt az is elegendő, ha olyan szituációkba kerülünk amik csak hasonlítanak a reklámban felvázoltakra és máris beindul a reakció. A reklámok bepofátlankodtak az életünk minden területére, szerepeibe, legmeghittebb pillanataiba.
  Másrészt ha egy adott termék kategóriából válogatunk akkor a legmélyebbre ható reklám által bemutatott terméket választjuk majd. 

  Természetesen ez az árukapcsolás tudattalan. És ezt már nem lehet szépíteni, ez már az agymosás kategória. 
  A reklámipar felszívta a legprofibb és legerkölcstelenebb pszichológusokat, akik a leghatékonyabban tudnak minket manipulálni.

  A manipuláció egyik leglátványosabb  területe a gyermekreklámoké. A gyermekreklámokat a kicsik érzékelési struktúrájához igazították. A hangok jól elkülöníthetőek, a színek harsányak. Minden szereplő nagy vagy kicsi, nagy szemük van de kisebb orruk és szájuk, a fogak egyáltalán nem látszanak vagy elnagyoltak, beleolvadnak a mosolyba (nem félelmetesek), az arcuk karakter nélküli, lágy. Mintha angyalok és koboldok nyers klónjai lennének egy sci-fi mesefilmből. Minden szereplő magas hangon beszél, nagyon lassan vagy nagyon gyorsan.
És most jön a személyes kedvencem. Bizonyos korban a gyerekek figyelmét a lassú mozgás ragadja meg, ezért sok gyermekreklám slow motion (lassított felvétel) technikával készül. 
  Ezek a reklámok kicsi használati útmutatók a gyermekek számára: "Most menj és kérd ezt a játékot a szüleidtől, akik szeretnek téged, tehát megveszik neked. Ha nem veszik meg neked akkor nyilván nem szeretnek de nem baj mert azt is megmutatjuk, hogy mit kell tenned ilyenkor, hisztizz!" A reklámok konkrétan bemutatják azt, hogyan kell sikoltozni egy játékbolt padlóján egy jó játékért. 
Ez önmagában undorító de a gyerekek miatt különösen az.

  A manipuláció másik jellegzetes formája a filmek trailerei (bemutatói).
  A trailerek számára külön jeleneteket forgatnak le amik közül sok bele sem kerül a filmbe. Mivel ezt már a jogalkotók sem tudták tétlenül nézni, ezért a filmipar úgy kezdte kezelni a dolgot, hogy a kérdéses jelenetek belekerültek volna a filmbe de a végső vágásnál kikerültek belőle de majd a dvd kiadás extrái között ott lesznek.
  A trailerek számára külön zenét írnak vagy más meglévő filmzenéket használnak fel. Ezek természetesen sosem hangzanak el a filmben.
Meg lehet figyelni, hogy egy adott szezonban vagy filmkategóriában hasonló zenei effekteket használnak fel, "Ha ez tetszett, nézd meg ezt is!" alapon.
  A jeleneteket nem a filmmel megegyező kontextusban vágják össze. Tehát egy autós üldözéses trailer után akár drámát is kaphatunk amiben volt egy autós jelenet. 
  Mindezeket nehéz úgy értékelni, hogy a trailerek tájékoztatnak minket a filmről.
 
  A televízió tudósít!(lastdaysoftenyek.tumblr.com)

  Nem.
A televízió reklámoz.
A televízióban a hírek is reklámok.

  A gyártott tartalom egyik legfontosabb fajtája a hírtudósítás lett.
  Ugyanakkor a hírekben nem jelenhet meg minden.

  A hírek nem üthetik a reklámokat. Egy gyógyszerreklám után nem jöhet egy leleplező dokumentumfilm a gyógyszerlobbiról, hiszen ennek hatására kivonulnának a hirdetők.

  A híreknek érdekeseknek kell lenniük. Mivel a hír tömegtermék, ezért minden nézőben meg kell, hogy szólaltasson valamit.
Amik minden nézőben megvannak azok a gyökérösztönök. Ezért járatják csúcsra a tudósítások a dráma-faktort.
A legtöbb ember azonban frusztrált a saját ösztönvilágával kapcsolatban, sok hír ezt használja ki. Ezért olyan sikeresek a tabukkal kapcsolatos és erőszakos hírek: gyilkosság, nemi erőszak, rablás, csalás...

  Mivel a hirdetők általában a 30-35 éves, fehér, keresztény, középosztályból kerülnek ki, ezért a hírek is rájuk reflektálnak. Annak van hírértéke, ha egy sötét bőrű bevándorló, megöl egy fehér, középosztálybeli, keresztény családapát vagy megerőszakol/megöl egy szőke nőt/kislányt.  

  A hírnek ezekből kifolyólag könnyen emészthetőnek és sztereotipnak kell lennie. Nagyon zavaró ha egy fehér, középosztálybeli, keresztény férfi, elrabol, megkínoz, megerőszakol és megöl egy sötét bőrű kislányt.

  Mivel ilyen híreket nagyon nehéz találni ezért idővel beindult a valós hírek átnarrálása, amikor az adott hírt kicsit átgyúrnak, hogy emészthetővé váljon. Kell benne valami ami értelmezhetővé teszi. Ugyan egy fehér, középosztálybeli, keresztény férfi volt az elkövető de tagja volt a kommunista pártnak, egy szektába is járni kezdett, drogozott, rossz társaságba keveredett és ordas eszmékben kezdett hinni és egyébként is BANKÁR volt. Nagy stressz nehezedett rá az utóbbi időben, mindig is labilis természete volt, többször is kényszer gyógykezelték, nagy gyűjteménye volt gyermekpornóból.
  Ez vezetett át a hír gyártáshoz. Amikor nem tudósítják a hírt hanem gyártják. Ennek is valós hír az alapja de nem más narratívába helyezik, hanem szándékosan meghamisítják. Ez általában "kreatív" vágást és utólag leforgatott, beállított vágóképeket jelent.
  Mivel ezzel is sok munka van és nagy a lebukás veszélye, általában távoli hírtudósításnál fordul elő. A napi híreknél ezért alakult ki a infotainment iparág. Az infotainment az information (információ) és az entertainment (szórakoztatás) zabigyereke. Ez a középosztály életérzés reklámozása, drámai, vicces, érdekes álfelvilágosító reklámokkal.
Az infotainmentet idehaza az RTL és a TV2 járatta csúcsra.

  A televízió elgondolkoztat!(michaldziekan.blogspot.com)

  Nem!
A televízió még mindig reklámoz. 
A tartalom csak azért kell, hogy bújtatott reklámot jelenítsen meg és kihúzd a következő reklámblokkig. 

  De mivel van ilyen igény a televízió látszólagosan megpróbálja ezt kielégíteni.
Természetesen az elgondolkoztatás, ismeretterjesztés, oktatás nem lehet ellentétes a reklámokkal, nem szólhat a fogyasztás ellen, csal a gondolkodás illúzióját adja meg. 
-Elgondolkoztál? Hát ez nagyszerű! hagyd is abba, mert még megárt! Lazításként jöjjön egy kis reklám!

  És is bűnben születtem mint minden ember és sokat tévéztem. 
Minden évben, karácsony előtt sok ismeretterjesztő filmet vetítettek Jézusról. Ugye a csávó nem kimondottan a centrális hatalom és a kereskedés apostola volt. Szóval necces róla filmet készíteni de mivel van rá igény meg kell próbálni. Kéne valami film Jézusról, ami olyan mintha elárulna valami érdekest de azért nem megy túl messzire.
  Íme az általános Jézusos dokumentumfilm szerkezete.
-Vajon Jézus valóban történelmi személy vagy csak kitaláció? Most bemutatjuk azokat a történelmi adatokat, amik alapján sokan azt gondolják, hogy Jézus történelmi személy volt. De sokan kételkednek benne, hogy ezek valóban Jézus létezését bizonyítják, mi van ha nem egy személyre, hanem egy titulusra utalnak a feljegyzések? Műsorunk végére értünk, a nézőre bízzuk, hogy mit gondol a világtörténelem legnagyobb rejtélyéről. Stábunk nevében szeretnénk boldog, békés, áldott szent karácsonyt kívánni kedves nézőinknek! 
-Hát nagyon köszi, ezzel most beljebb vagyok.

  A Pingvinek Vándorlása (
La marche de l'empereur) minden idők egyik legszebben fényképezett ismeretterjesztő filmje volt. Mint a címéből is sejthető, a pingvinek éves vándorlását örökíti meg a halászó és a keltető területek között.
  Ám a film csaknem nézhetetlen, jobban mondva hallgathatatlan. Ugyanis a két narrátor folyamatosan végig pofázza a filmet kizárólag szentimentális ostobaságokat beszélve. A film narrációja folyamatosan áthallást tartalmaz a keresztény erkölcsiséggel, arra alapozva, hogy a pingvinek egy életre választanak párt és együtt nevelik gyermekeiket, akikről együtt gondoskodnak. Így állandóan azt hallgathatja a kedves néző, hogy milyen csodálatos a szerelem a pingvinek között, a házasság szent kötelékében, Isten színe előtt. 
  Persze az szép dolog ha tanulunk valamit az állatoktól vagy példát veszünk róluk, ám a mi erkölcseink nem érvényesek rájuk, ahogy az ő ösztöneik sem adnak nekünk feloldozást semmi alól. 
  Egy pingvin nem lesz attól erkölcsös, hogy egy életre választ párt, ahogy egy farkas sem lesz erkölcstelen ha elejt egy nyulat, és a nyúl sem lesz ártatlan áldozat.  

  A televíziós ismeretterjesztés a természetéből adódóan nem működik. Ugye nem akarjuk, hogy az emberek felálljanak a tévé elől és kezdjenek valamit az életükkel. Azt se lenne jó ha megosztanánk a nézősereget valami konkrét állásfoglalással, ha összezavarnánk őket a tényekkel. Így marad az ál-ismeretterjesztés.

  A televízió szórakoztat!  "Az emberben az érzékek tárgyain elmélkedve ragaszkodás ébred azok iránt. E ragaszkodásból kéj támad, a kéj pedig dühöt szül.
  A dühből teljes illúzió ered, az illúzióból pedig emlékezetzavar. Ha zavart az emlékezet, elvész az értelem, s az értelem elvesztésével az ember ismét visszasüllyed az anyagi lét mocsarába."
  Bhagavad-gítá 02. fejezet, 62-63. vers.

  A televízió szórakoztatásával hasonló problémák vannak mint az ismeretterjesztésessel. Nem nagyon szeretnék a kedves hirdetők és befektetők, ha a kedves nézőnek lennének normális emberi kapcsolatai, felállna a tévé elől és valami valóban szórakoztató dolgot kezdene el csinálni.
Így marad az ál-szórakoztatás.
Persze közben reklámozunk is, meg vannak nyereményjátékok is, amiket a kedves szponzorok ajánlottak fel, a műsorblokkok között meg van némi reklám is.

  A televíziós szórakoztatás nagyon erősen a gyökérösztönökre alapoz.
Ennek több okai is van.

  A legegyszerűbben úgy lehet széles tömegekhez szólni, ha nem tesszük túl magasra tenni a mércét, mert akkor elveszítjük a nézők nagy részét, ezért a legkisebb közös többszörösre kell fókuszálni.
Ha például viccet mesél valaki a tévében és az egy jóféle absztrakt, intellektuális humor akkor azt nem sok mindenki fogja érteni de ha egyszerűbb akkor azt mindenki érti. Itt a tömeghatás az, ami ráveszi a többi embert is, hogy nevessen, a poént értette már csak a hangulat kell hozzá.     
Ezt úgy oldják meg, hogy egyrészt az előadás módján van a hangsúly, másrészt diszkréten beraknak egy kis tapsgépet, amivel jelzik, hogy most bizony itt lehet önfeledten hahotázni.

  A másik módszer a gyökérösztönök megpengetése.

  A közös büszkeség érzése jól össze tudja kovácsolni az embereket de ez túl pozitív érzelem, ezért a legritkábban és legfelületesebben használt média technika. 

  Érzékkielégítés pontosabban a médiában a vásárlás, illetve az azzal -és csak is azzal- elérhető élvezetek tárháza.
Ez leggyakrabban a szex témájában jelenik meg.
A szexuális utalások szintén nagyon erős motivációt jelentenek a vásárlásra. A férfiakat arról próbálják meggyőzni, hogy az adott termékkel ők lehetnek az alfa hímek akik viszik az alfa nőstényt. A nőket pedig arról, hogy megelőzhetik versenytársaikat és ők is lehetnek alfa nőstények. Mindegyik. Külön-külön. 
Ez a szép az illúzióban, mindenki lehet első!

  A félelem (bizonytalanság) a legjobb manipulációs technika, mivel ez mozgósítja a legjobban az embereket, ez az egyik legalapvetőbb motivációnk, ráadásul a félelem hatására jobban költekezünk, mert tudat alatt tartalékolni akarunk. 
  Mivel a félelem nem tartható fenn statikusan, rángatni kell:
-Jön a háború, mindenki meghal! - Már nincs háború de így meg recesszió van, mindenki meghal! 
-Gazdasági válság van, mind meghalunk! - Elmúlt a válság, csökkenek a kamatok, fogy a pénz, mind meghalunk!

  A gyűlöletkeltés is alapvető politikai és média technika. Minden ember más, ami más az idegen, az idegeneket meg ugye gyűlöljük:

  Az irigység is nagy kedvenc, nagyjából ez hajtja előre a bulvár médiát:
-Neki van, neked nincs. Miért nincs?
  A. Lehet, hogy neked nincs de te okosabb vagy. → Büszkeség
  B. Akarod, hogy neked is legyen ilyen? → Érzékkielégítés
  C. Pénzt csak pénzből lehet csinálni, szegényen fogsz megdögleni. → Félelem.
  D. Ellopta tőled. → Gyűlölet.
  E. Jobb volt mint te. → Irigység.
  F. Neked több lesz. → Kapzsiság
  G. Összeharácsolta, igazából bár gazdag de magányos. → Kárörvendés.
  H. Most megnyerheted (dolgozni nem kell). → Lustaság

  A kapzsiságot a médiában takarékosságnak, előnynek vagy ajándéknak hívják.
Egy gyártó ad neked valamit, ingyen és most.
De mint tudjuk ingyen ebéd nincs, tehát ezt valahol, valaki kifizeti. vagy a gyártó fizeti amit a fogyasztóra hárít rejtett költségben vagy közvetlenül a fogyasztó. Tehát ha valami ingyen van, mindig az a legdrágább, legsunyibb dolog.

  A kárörvendés hajtja a televíziós show-kat, ahol egy szegény, szerencsétlen, média analfabétát, aki azt sem tudja hol van, jól megszívatnak a közönség pedig örül, hogy nem ő szív.

  A lustaság fontos filozófia, különösen a filmekben, ahol a szorgalmas emberek a lúzerek, a nyertesek pedig a szerencsés lusták. Ez egy fontos biztonsági modul, hogy az emberek ne kezdjenek semmi értelmeset az életükkel.

  Ezek nem véletlenül a judeo-keresztény kultúra főbűnei, kiegészítve a félelemmel.
A médiában az a leggusztustalanabb, hogy a gyengeségeinkre épít és azt erősíti.

  Összegzés

  Az egyik legnagyobb változást az életben, a televízió készülék felhasogatásával és meggyújtásával lehet elérni. Közben lehet körben énekelni dalokat.
  Örök igazság, hogy célszerű megnézni mit csinál a tömeg és azt nem csinálni.

  Érdemes televízió nézés helyett könyveket nézni. Ebben fehér lapon, fekete betűk vannak és mi magunk lehetünk a rendező, a zeneszerző és a szereplők is. 

  A hírek zöme teljesen felesleges és így elhagyható. Azt a keveset amit pedig érdemes tudni, azt jobb több, egymástól független forrásból, internetes hírportálokról és fórumokról beszerezni.

  Ajánlott oldalak 

  Last Days Of Tények: lastdaysoftenyek.tumblr.com


  természetes célállítás | Életmódváltás lomtalanítással | Dobd ki a tévédet
Hozzászólások 0Találatok: 835  

2016.04.06 20:25:10
zoli


  A szék a Sátán találmánya! A szék: "ez a világ mindent felemésztő, bűnös ellensége"!
  A széken ülés az egyik legveszélyesebb népszokás!
  A székkel tönkretesszük a magunk és mások életét! Aki széken ül az méltán nevezhető ön- és közveszélyesnek!

  Na most akkor higgadjunk le egy kicsit és kezdjük a történet elején!

  A szék az ősi kultúrában(http://wallpapercave.com)

A Trónok Harca sorozat híres vastrónja, ami kardokból lett készítve, nem lehet rajta kényelmesen ülni, mert valamelyik penge mindig megvágja az embert.


  Az ősi kultúrában minden normális ember a földön ült.
Eleve a bútorok alacsonyak voltak, ritkán voltak 30 cm-nél magasabbak. Alacsonyak voltak az asztalok, a polcok és így tovább.
Mi a helyzet a ruhásszekrénnyel? A legtöbb ruha lapruha volt, amik összehajtva lapultak egy ruhás ládában. A ruhásszekrények majd csak a bonyolult varrott ruhákkal jelennek meg.
A padok és a székek nagyon ritkák voltak főleg idős, beteg embereknek tartották őket.

  A székeket legtöbbször az arisztokrácia használta.
  Egyrészt az etikett miatt az elöljáróknak magasabban kellett ülnie.
  Másrészt a harcosok mellvértben nehezebben tudtak leülni és felállni. Ilyenkor a plusz súly mind az ízületekre nehezedett.
Az egyik legelterjedtebb és legkönnyebben bontható ülés a sarokülés volt, ezt könnyítették meg döntött paddal (seiza pad), ahol a lábak a pad alá de az ülep a padra került.
A székek ülőlapja is ezért volt egy vonalban a combcsonttal a térd magasságában, hogy páncélban ne kelljen a térd alá hajolni.

  A papi osztály a földön ült csak áldozatokhoz használtak emelt ülést, a gazdálkodók is a földön ültek csak protokolláris eseményekhez használtak székeket.

  A széken ülés elterjedése

  A közemberek viszont, mivel nem értették a kultúráját közvetlenül lemásolták az arisztokratákról ezt a szokást, ami eleinte a tehetősebbek divatja volt, aztán szép lassan mindenhová beette magát.
  A terjedését a divaton kívül két dolog különösen megkönnyítette.
  Az egyik a háború volt a másik pedig az időjárás.

  Távol-keleten egészen a nyugati gyarmatosításig (16. századtól) nem voltak elterjedtek a székek, kivéve Kínában, ahol a militáns kultúra nagyban segítette azt.
Az 1. században jelent meg a "barbár ágy" ami a magas lába miatt könnyen cipelhető volt és egyfajta hordozóként is szolgált.  Főleg vadászatokon és háborúkban használták.
Az 5. század táján jelentek meg a magas lábú székek. Ezeket eleinte a papság használta áldozatok és tanítások közben, hogy magasabban üljenek, valamint a katonák életét könnyítette meg.

  Az időjárás különösen Észak-Európában vezetett a hosszú lábú bútorok elterjedéséhez, mivel így a hideg föld kevésbé vont el hőt a bútortól, amiket még így is sokszor fűteni kellett.
  Végül a székek a 16. században kezdtek szabványosodni és terjedni. Ekkor borult sötétség az emberiségre.  

  A szék egy illúzió

  A szék egy illúzió, ami elfedi a kapcsolatunkat a szervezetünkkel és annak jelzéseivel.
  Vegyünk egy átlagosnál tudatosabb embert. Rendben van a táplálkozása, jó étrend kiegészítőket szed, jól bánik a gyógynövényekkel, rendben van az emésztése és még sportol is.   

  Most vegyük el tőle a székét, hogy a földön kelljen ülnie. Bármilyen erős és egészséges ember, ha nem gyakorolta a földön ülést, teljesen szét fog esni.
Fájni fog mindene, egy idő után végig fogja próbálni az összes lehetséges ülést, erre dől, arra dől, ide teszi a lábát, oda teszi a lábát, ráül, kinyújtja, behajlítja és már mindenhogyan fájni fog. Aztán a vázizomzat többi része is. Fájni fog a csípője. a dereka a háta, a válla és a feje is. Úgy fog aludni menni, mint akit agyonvertek és másnap izomláza lesz.

  Komolyan azt gondolja valaki, hogy egy ilyen ember valóban egészséges?
Eddig sem volt egészséges csak a széken ülés enyhítette a tüneteket. Mert kényelmes, így lett kialakítva.

  Kék vagy piros pirula?  (www.reddit.com)

"Ha a kéket veszed be, a játéknak vége. Felébredsz az ágyadban, azt hiszed amit hinni akarsz.
De ha a pirosat, maradsz Csodaországban, és én megmutatom, hogy milyen mély a nyúl ürege."
Matrix
Morpheus


  Miután valaki kipróbálta a földön ülést és megrendült azt illúziója az egészségéről kialakított hamis képet illetően, mindennél jobban szeretne visszaülni a székre.
Miért maradna mégis a földön?

  A szervezetünk egy ruha, nem csak a bőrünk, hanem az egész vázizomrendszer. Ez a rendszer folyamatosan egyensúlyoz, húzza, nyújtja, csavarja az egész testet. Amikor az egyensúly elbillen akkor a súly a különféle ízületekre, csont- és izomhártyákra összpontosul, amik bizony rohadtul tudnak fájni. Ez a ruha így tud kicsavarodni, visszanyerni az egyensúlyát. Közben pedig fáj mint az állat.
  Viszont ha kitekeredik, akkor elmúlik a fájdalom. Nem csak a földön üléstől való fájdalom, hanem a létezéssel együtt járó fájdalmak és kellemetlen testérzetek zöme is megszűnik. Ugye ezekre szokták azt mondani a széken ülő emberek (Homo Cathedra), hogy ezek a fájdalmak teljesen normálisak és ahogy idősebb lesz az ember egyre több lesz belőlük.  

  Kis kitérő futóknak(www.wallpaper4me.com)

"Sírj az edzőteremben, hogy a csatatéren ez ellenfél szemébe nevethess!"
Ősi szamuráj mondás


  A földön ülés eleinte meglehetősen fájdalmas, miután az embernek már mindene fáj, arra gondol, hogy ha ezt még edzéssel megterheli, biztosan vége van. De éppen az ellenkezője történik. Miután feláll, pár perc alatt elmúlik minden fájdalom.

  "Sírni kell a földön, hogy nevethess az edzésen!"
  Ősi földön ülő mondás

  Amikor a vázizomrendszer kitekeredik akkor jelentősen megnő a teljesítőképessége.
A tipikus futósérülések mind az ízületek és a csonthártyák mentén találhatóak.
  A talpfájdalmak zöme a túl merev vagy laza talpmozgás és a vádli izom megrövidülése miatt alakul ki. Ez az oka az alsó lábszári fájdalmaknak is amik közül a legnehezebben gyógyuló és legfájdalmasabb a csonthártya gyulladás.
  A bokaficam a túl laza izmok és inak eredménye.
  Achilles-ín bántalom az ín merevsége, gyengesége miatt alakul ki. 
  A híres futótérd a combfeszítő izmok gyengesége és a túl laza talpizmok miatt alakul ki.

  Ezek mindegyike zseniálisan megelőzhető földön üléssel.
  (Természetesen itt most nem tértem ki a felszerelés és a biodinamika okozta problémákra.)

  Nálam a leggyakrabban az alsó lábszári fájdalmak jelentkeztek.
Ezeken sokat tudtam javítani megfelelő biodinamikával (középtalpas talajfogás), keresztedzéssel (kettlebell), nyújtással (yoga, csikung) de egy bizonyos terhelés után mindig visszatértek.
De mióta kivágtam minden széket, teljesen elmúltak.

  Dobjuk ki a székeket!(www.flickr.com)

A szék egyetlen hasznos felhasználása: remek tüzelő lesz belőle!


  Sajnos itt nem működnek a félmegoldások csak a teljes absztinencia segít, mivel a széken ülés súlyosan addiktív!  Nem lehet egy picit leszállni róla, teljesen ki kell dobni az összeset.
Beleértve minden lócát, padot, pamlagot, ülő garnitúrát...
És ha rám hallgatsz levágod az összes asztal lábát is!
 
  Erre bárki mondhatja, hogy de az egy csomó pénz! Nekem nagyon drága székeim vannak!
  Hát ha nagyon drága székeid vannak, akkor az teljesen más!
Akkor szedd össze mind, vidd ki az erdőbe, keress egy tűzrakó helyet és rituálisan égesd el. Közben a barátaiddal járjátok körbe a tüzet és énekeljetek.

  Are you kitten me?

  Kidobnád az összes széket ha adnák neked egy millió forintot?
  Elképzelhető.
  Igazából milliókat fogsz hamarosan költeni olyan gyógyszerekre, kezelésekre, betegségekre amik a széken ülés miatt fognak kialakulni: lúdtalpbetét, visszérkrém és műtét, térdműtét, kompressziós alsó lábszári segédeszközök, csípőprotézis, gerinc menti porckorongműtét, mellkasi fájdalom, felső végtag- és vállfájdalom, befagyott váll szindróma, fejfájás, látáskárosodás. Valamint ficamok, gyulladások, izomszakladások, meszesedések.
Ha természetesen ezeknek valamelyike előfordult már a családodban, akkor mondanom sem kell, hogy nagy valószínűséggel te is veszélyeztetve vagy.
  Most úgy nézz a székeidre, hogy ezt fogják okozni neked, a családodnak, a gyermekeidnek. Szóval el kell döntened, hogy szeretnéd-e tönkretenni a családod egészségét a szép székekért?

  Alacsony bútor barát enteriőr

  Európában a görög-római kultúra volt az utolsó földön ücsörgős csapat.
  A közel-keleten is bőven találunk alacsony bútorokra szabott lakberendezési stílust.
  De a föld közeli bútorok Mekkája nem a közel-keleten, hanem a távol-keleten van. Lehet tobzódni az indiai, kínai, koreai, tajvani és a japán stílusban.
  Halkan jegyezném meg, hogy eleink sem azok a székes csávók voltak, mivel elég körülményes volt lóháton vinni a cuccost, így az ősmagyar enteriőr is elbírja az alacsony bútorokat.

  Itt azért eléggé ki szokott derülni, hogy ki az aki igazán buddhistásos, meg jógás, meg mély-magyar, aki valóban hajlandó megszabadulni a barbár bútoroktól.

  Jó de akkor mire és hogyan üljünk?


  A legjobb az ülőpárna, ezekből vannak teljesen kör- és félhold alakúak is. Ezeket lehet külön és kombinálva is használni.
  A japánok nagy találmánya a seiza pad, ami egy döntött felületű ülőalkalmatosság, ahol a lábak a pad alatt vannak, ami így leveszi róluk a terhelést.

  Ülőpárnát minden valamire való yoga bolt árul. De megfelelnek a teljesen kör alakú lapos, tömött és egyenletesen terülő párnák is. Az OBI-ban van virág alakú is, ha valaki a virágos lelkéhez választaná.
  Seiza padot hivatalosan nem árulnak az országban de sok szabásminta van róla a neten és egyszerű elkészíteni. A Google a barátod, a Wiki a barátnőd, ingerszó: seiza bench.

  Természetesen megfelelőek a nyugati gyógytorna talaj menti testtartásai.
  A távol-keleti stabil testhelyzetek (ászanák) kimondottan erre a probléma körre lettek kidolgozva. Legjobbak a padmászana (fél- és teljes lótuszülés), sziddhászana (tökéletes ülés), szukhászana (laza törökülés), vadzsrászana (sarokülés).

  Ugyanakkor kerüljük a hosszú távú és egyoldalú testhelyzeteket, mivel a fészkelődés lenne a földön ülés lényege. 

  Érdemes elcsattogni egy yoga, csikung vagy kiko tanfolyamra és megtanulni néhány egyszerű testtartást profi gyógytornásztól vagy oktatól.

  Tisztában vagyok a realitásokkal(http://www.anothertraveler.com)

A szék legyen inkább a macskáé!


  A legtöbb ember nem fog megszabadulni a székektől mert nagyon ragaszkodik a már kialakított Baumax-mediterrán enteriőrhöz és nem szeretné megbontani a harmóniát. Értem én, a járókeret sokkal jobban fog mutatni a szekrénysor előtt.
A legrosszabbul azok járnak, akik konformisták és a lakásuk már ki van alakítva, legjobban pedig azok akik nyitottak és lakberendezésezés vagy lakásfelújítás előtt állnak.

-Szóval mit tegyél ha nem akarod kidobálni a bútoraidat? Mindennap égess el egy széket!
 
  Bár itt a köztes megoldások nem működnek de nyilván lehet csökkenteni a széken üléstől bekövetkező sérülések és illúzió mértékét.

  • Ha tehetjük inkább álljunk mint üljünk, minden házimunkát állva végezzünk.
  • Szerezzünk be egy állatható magasságú asztalt és a számítógépet is inkább állva használjuk.
A Google a barátod, a Wiki a barátnőd, ingerszó: standing workstation.
  • Tévézzünk inkább a földről. De ami még jobb, dobjuk ki a tévét is!
  • Étkezzünk inkább a földön görög vagy római stílusban. Ez összehozza a családot, a gyerekeknek és egyéb kisemlősöknek is bejön.
  • Tartogassuk a túlélő székeket, amik megmenekültek a máglyától a vendégeknek.
  • Adjuk a székeket inkább a macskáknak.

  ~ "A kockázatokról olvasson el egy anatómia atlaszt, vagy kérdezze meg jógatanárát!".


  természetes célállítás | Életmódváltás lomtalanítással | Dobd ki a székeket
Hozzászólások 0Találatok: 840  

2015.10.07 13:59:18
zoli


  A legtöbb problémánk az életben attól függetlenül, hogy milyen területen alakul ki, közvetve vagy közvetlenül visszavezethető valamilyen problémánkra a célunkkal kapcsolatban.

  Másodlagos terápia: Találd meg a célod!Mit szeretnél, merre menjen tovább az életed?

  Ha valamilyen probléma van a célunkkal kapcsolatban az általában két probléma körre vezethető vissza.
  Az elsőbe olyan dolgok tartoznak, mint a cél hiánya, súlyosabb esetben a cél szükségességének tagadása. Ha valamilyen divatos, nemes de minket egyáltalán nem motiváló célt tűzünk ki.
  A második körbe olyan dolgok tartoznak, mint a célok szükségességének relativizálása vagy túlmisztifikálása. Túlzott erőfeszítés megtétele egy adott cél érdekében, ami már egyre nyilvánvalóbban nem vesz figyelembe valamilyen problémát vagy már nem is a célra tart. A túl sok vagy a túl kevés célkitűzés megléte, ami elhibázza a megfelelő célt, nehezen kategorizálható, nehezen megfogalmazható, nem tiszta és zavaros.
  Ahogy elkezdünk valamit csinálni, ezek a hibák azonnal kibuknak.
  Az első körből származó probléma esetén szinte bármit is csinálunk, nem leszünk lelkesek és motiváltak. Ez indokolatlan fáradtsághoz, lehangoltsághoz, kábultsághoz és depresszióhoz vezet.
  A második körből származó probléma egyik eredménye a hangulatingadozás, a másik pedig a zavarodottság.
A hangulatingadozás a szélsőséges értékrend, az abból fakkadó munkavégzés és az össze-vissza érkező eredmények miatt alakul ki.
A zavarodottság oka pedig a zavaros célkitűzés, amikor nem világos, hogy elértük-e a célt vagy az, hogy minek is kéne történnie.

  A nem megfelelően kitűzött cél nem állja ki az idő próbáját, hosszú távon nem tartható fenn, a gyakorlatba átültetve előbb vagy utóbb de összeomlik.
A megfelelő célra nem kell motiválni magunkat, a megfelelő cél motivál, kiállja az idő próbáját, jól teljesít a gyakorlatban.
A hatására lelkesek, motiváltak leszünk, irreálisan megnő a teherbírásunk és a teljesítőképességünk, nehezebben merülünk ki, inkább kellemesen elfáradunk. Kiegyensúlyozott értelmet és érzelmet eredményez.
  Tehát ha összeírtuk azokat a dolgokat amiket szeretnénk csinálni, amiről azt gondoljuk, hogy a természetes érdeklődési körünkbe tartoznak, azok közül gyakorlati próbával ki tudjuk válogatni a valós elemeket, minden különösebb elemzés nélkül. Amíg az előbbihez csak némi idő és szorgalom szükségeltetik, addig az utóbbihoz szükség van némi tapasztalatra is.

  Elsődleges terápia: Háríts el minden akadályt!Minden ajtó egy akadály de mindig egy lehetőség van mögötte!

  Az életben első ránézésre sajnos de valójában hálaistennek cselekednünk kell.
Megpróbáljuk azokat a dolgokat választani, ami szerintünk jók és elkerülni azokat a dolgokat, amik szerintünk rosszak nekünk.
Ezzel általában a "szerintünk" faktor szokott a probléma lenni. Ugyanis ezzel a gyakorlattal hatékonyan el lehet kerülni a fejlődés puszta lehetőségét is.
Miért tennénk meg valamit ami szerintünk rossz vagy kellemetlen tapasztalataink fűződnek hozzá?
Hát azért mert van egy célunk ami a kényelmi viselkedési mintázatunkra merőleges és miatta meg kell tennünk olyan dolgokat is, amiket amúgy nagy ívben elkerülnénk.
  Tehát a célunkkal képesek vagyunk kifinomítani magunkat és eltávolítani mindent ami nem hozzánk tartozik, ahogy a fémeket finomítják és távolítják el belőlük a szennyeződéseket.
A cél rávesz minket arra, hogy a segítségével kifinomítsuk magunkból a rossz szokásokat, beidegződéseket, érzelmi sérülések okozta kényszerpályákat.
  Mindenképpen meg kell tennünk dolgokat, az élet cselekvésre, döntésre ösztönöz minket.
Ha nincs célunk, ha nem a természetünknek megfelelő tevékenységet végezzük akkor mindig a kényelem alapján döntünk. Ha ettől el kell térnünk akkor szenvedünk.
Ha van célunk és az összhangban van a természetünkkel, akkor is meg kell tennünk kényelmes dolgokat. De ha ettől el kell térnünk, azért mert egy örömteli folyamatba van ágyazva, a kellemetlen dolgokat is örömmel tesszük meg. Minél motiválóbb az amit csinálunk annál kevésbé vesszük észre vagy érezzük kellemetlennek a problémákat. Ez az eufória egészen odáig fokozódhat, hogy kifejezetten várjuk a problémákat, kihívásnak érezzük őket és szeretnénk őket megoldani.
  Ezért mondom mindig, hogy a cél a legjobb pszichoterápia.

  A terápia konkrét eszközei

  Minden csak ránk jellemző, egyedi érdeklődési terület egy eszköz önmagunk fejlesztéséhez. Ugyanakkor ezek annyira személyes és egyedi dolgok, hogy nem lehet őket tipizálni.

  A terápia általános eszközei

  A legtöbb ember általánosan ismétlődő érdeklődési területei alkotják a kultúra gerincét. Ezek szinte mindenkinél előfordulnak, mindenki számára érthetőek, így könnyen megoszthatóak és taníthatóak.

  Az öt legjobb terápiaReggeli futás a ködben.

  A természetes terápiák olyan tevékenységek, amiket szeretünk, ezért rendszeresen végezzük őket és így szembe tudunk nézni rajtuk keresztül a problémáinkkal amik ezen tevékenységek közben is az utunkban állnak. De ezen kívül vannak még egyedi jellemzői is.

  1. Lelki, szellemi gyakorlatok

  A lelki és szellemi gyakorlatok nagyon vonzóak mert tartalmazzák a megfelelő kultúrát, tudást, gyakorlatot és hozzáállást. Éppen úgy értékelhetőek lelki, szellemi vagy anyagi szempontból is. Hiszen a meditáció (ima, ikonikus és nem ikonikus forma meditáció) komoly lelki erőt ad, a hozzá vezető relaxáció (gyertyaláng szemlélés, yoga alvás) önmagában is kiegyensúlyozottá tesz és ezek önállóan is hozzájárulnak a jó egészséghez úgy is, hogy a lelki és a szellemi gyakorlatokhoz csatolt fizikai gyakorlatokat (yoga, csikung, kiko) még nem is említettem.
  Ezeknek önmagukban is van pszichoterápiás hatásuk.
A lelki és a szellemi gyakorlatoknál használt stabil testhelyzetek (amiből a yoga termelt be leginkább ászana néven) bemutatják a lélek és a tudat feltételekhez kötöttségének egy bizonyos stációját. Így a fizikai test mellett a tudatot is egy bizonyos formába kényszerítik. Az így létrejött tudatállapot képes kivetni magából mindent ami nem hozzá tartozik. Így a tudat "anyagcseréje" felgyorsul, rengeteg sérülés távozik el attól függetlenül is, hogy tudatosul-e vagy nem.
A relaxáció ellenőrzött körülmények között szabályozza, hogy a tudattalanból a feldolgozandó elemek a tudat felé kezdjenek el mozogni, tudatosuljanak és feldolgozódjanak a pillanatnyi realitás szintjén.
A meditáció fokozatosan visszaállítja a lélek és a tudat eredeti állapotát, amiben nincsenek ettől való eltérések, sérülések vagy problémák.

  2. Harcművészet, sport

  A harcművészetek kiválóan tudatosítják a modorosságainkat, a rossz beidegződéseinket, az ismétlődő tipikus hibáinkat. Hiszen ezek miatt nem nézünk oda (szembe) valahová, nem lépünk el valahonnan (leragadunk valahol) valahová (elkerülünk valamit). Nem támadunk (cselekvésképtelenség) vagy éppen nem védekezünk. Ez az egyik legmeglepőbb mellékhatása a harcművészeteknek, amikor rájövünk, hogy bizonyos helyzetekben, a konfrontálódás hatására képtelenek vagyunk védekezni.
  A sport nagyon jól szembesít minket a saját jellemünkkel, amikor megígérjük magunknak, hogy fel fogunk kelni és edzeni fogunk aztán reggel a másik oldalunkra fordulunk és alszunk tovább. Nagyon jól szembesít minket az elme illúzió teremtő erejével. Az egyik pillanatban azt érezzük, hogy ki tudnánk futni a világból, a másikban pedig azt, hogy egy lépést sem tudunk tenni. Nyilván egyik sem valós, előbb vagy utóbb úgy is elfáradunk de olyan sincs, hogy egy átlagos edzésen nem vagyunk képesek még egy lépést megtenni.
Ahogy szépen lassan rájövünk, hogy ver át minket az elménk, mik a tipikus módszerei, egyre kevésbé dőlünk be neki. Ami jelentős önismeretet és önfegyelmet eredményez.

  3. Gazdálkodás

  Az emberiség egyik legalapvetőbb tevékenysége a mezőgazdálkodás és az ehhez tartozó együttműködés a környezettel és az állatokkal.
A természetnek önmagában terápiás hatása van, hiszen megszabadít minket a felesleges agyalástól, amit eufemisztikusan gondolkodásnak nevezünk. Amikor felkel a nap akkor felkelünk mi is. Amikor felkelnek az állatok akkor elkezdjük gondozni őket, ők is esznek, mi is eszünk. Délre időzítjük a főétkezést amikor a legerősebb a nap (az emésztés) heve. Amikor lenyugszik a nap, nyugovóra térünk mi is. A természetnek megvan a maga ritmusa és mi is ennek a ritmusnak vagyunk a részei. Ezért ez a ritmus egészségessé és kiegyensúlyozottá tesz minket.
  Az állatok terápiás szerepét nem nagyon kell hangsúlyozni, ez nagyon komolyan kutatott terület és rendkívül jó eredményeket értek el vele az élet minden területén.

  4. Művészetek

  A művészetek önmagában terápiák mivel megfelelnek a főbb kívánalmainak.
Olyan tevékenységeket finomítunk, emelünk művészi szintre, amiket szeretünk, ezért rendszeresen végezzük őket és így rajtuk keresztül szembe tudunk nézni a problémáinkkal amik ezen tevékenységek közben is az utunkban állnak.
  Az egyik legalapvetőbb művészet az éneklés, aminek egyik érdekes tulajdonsága, hogy olyan komplikált közben félni, hogy ez nem is sikerül senkinek. Az ének rendelkezik a relaxáció és a meditáció összes előnyös tulajdonságával, nem véletlen, hogy a lelki gyakorlatoknak is a részét képezi.


  természetes célállítás | A cél mint pszichoterápia
Hozzászólások 0Találatok: 6593  

1. oldal / 3
<< Első < Előző 1 2 3 Következő > Utolsó >>