Címlap Blog Címke: gazdasági műveltség


Címke: gazdasági műveltség

2017.08.20 16:41:27
zoli


  Az előző részek tartalmából...

  (A OneLife-ban) Az európai hálózatépítés kelet-Európa kivételével gyakorlatilag leállt. Sok vezető honlapja nyomtalanul eltűnt, Facebook profilja pedig semlegesre váltott, mintha a OneLife a világon sem lenne.
  Néhány vezető átment a BitClub Network-be.
Igen, a Homálynegyedelő következő rovatát bizony a BCN-nek fogom szentelni.

  5 + 2 figyelmeztető jel amiért nem fektetek BCN-be  Honlap -1

  A BCN honlapján a fejlécen és a láblécen kívül semmi nem látható a kezdőlapon, középen teljesen üres.

  Chrome után ránéztem, Firefox és Opera segítségével is de ugyanaz lett az eredmény.
Ez nem túl megnyerő.

  A honlap minősége az első figyelmeztető jel, amiért nem fektetek BCN-be.

  Közösség -1

  A fejlécen látható linkek működnek.
Innen megtudhatjuk, hogy a BitClub nem egy személy vagy egy szervezet irányítása alatt áll, hanem egy közösséget alkot amiben hálózatépítők, programozók, szakemberek, szakértők és vállalkozók vesznek részt.

  A hálózatos cégek egyre inkább alapítványi, közösségi jogi formát választanak maguknak. Ennek mindig megvan a maga jellegzetes marketing története de valójában nem az ügyfelek, hanem a befektetők érdekeit szolgálja. Így nagyon nehéz jogilag fellépni a cég ellen, modulárisabb tud lenni a marketing is, mert a cég mindig más és más arcot tud ölteni. 

  A közösség jogi formája és arcai a második figyelmeztető jel, amiért nem fektetek BCN-be.

  Bányászat +1

  A Kriptovaluták digitális pénzek, melyeket egy titkosított adatfolyamból fejtenek (bányásznak) ki, erre a célra fejlesztett számítógép és program segítségével. Az első kriptovaluta a Bitcoin volt.
  Ez a közösség adja a világ Bitcoin bányászatának a 4%-át.

  Ez egy valós adat, bárki leellenőrizheti a Blogchan Info-n

  Felhőbányászat -1

  A bányászaton túl adnak bérbe szervereket felhőbányászatra.
Ez azt jelenti, hogy aki nem akar bányászgéppel szöszmötölni és nem akar érmét vásárolni, az választhat egy közbülső megoldást. Bányász csoportokba (mining pool) fektet, amik így a legújabb vasakkal tudnak dolgozni, a befektető pedig a költségek levonása után cserébe érmét kap, ami így olcsóbb mintha vásárolta volna. Amennyiben a bányászat éppen kifizetődő, ami az aktuális kriptovaluta árfolyamon múlik. 

  A felhőbányászat egyik nagy problémája jelenleg az, hogy teljesen átláthatatlan.
Itt a dilemma az, hogy valós bányászat van és az ügyfeleket ebből fizetik ki, vagy a kifizetéseket a befizetésekből finanszírozzák.
A piramis játékok szeretik magukat álcázni, sokszor befektetéseknek, hálózatoknak vagy újabban kriptovaluta lehetőségeknek. És itt mindhárom veszélyfaktor jelen van. 
  A másik nagy probléma, hogy a bányászat költséges dolog, ráadásul az idő előrehaladtával egyre nehezebb. Ahogy fogynak az érmék, úgy nő a bányászat nehézségi foka (difficulty), Így egyre hosszabb a bányászat megtérülési ideje. Ehhez jön még hozzá, hogy az adott kriptovaluta árfolyamának az ingása nem teszi lehetővé a folyamatos, nyereséges bányászatot csak bizonyos árfolyamsávokban. Még a legjobb bányász csoportok, mint a Genesis Mining sem tudnak folyamatos és nagy nyereséggel dolgozni. Itt megint felmerül, hogy a BCN miből gazdálkodik, ráadásul egyéb költségeket is ki kell tudni fizetni, amiről az alábbiakban lesz szó. 

  Felhőbányászat a harmadik figyelmeztető jel, amiért nem fektetek BCN-be.

  Hálózat -1

  A bányászatra szóló szerződéseket hálózatban (multi-level marketing: többszintű marketing, hálózatos piacszervezés) értékesítik.

  Az mlm és a kriptovaluták nászán átok ül.
  A OneCoint a legnagyobb piacain már betiltották vagy erősen megjósolható kimenetelű vizsgálat folyik ellene.
  A Capricoin sosem nőtt meg, a bányászata az értékesítéséhez képest folyamatosan veszteséges, ezért akik ide fektették a pénzüket, azoknak évek óta beállt mint az agyhalál.
  A Firstcoin grafikonja első ránézésre már jobban néz ki de sajnos csak azért mert a bányászatot a kibocsátó tartja a kezében és védi vele az árfolyamot, amivel viszont árt a decentralizáltságnak.

  Az átoknak egyrészt az az oka, hogy sok piramisjáték álcázza magát mlm-nek vagy kriptovaluta lehetőségnek, másrészt pedig az, hogy az mlm-es kriptovaluának nincs sok létjogosultsága.

  Az mlm egy viszonylag bonyolult dolog amit magyarázni kell, az általa közvetített termék viszont ismerős de valamely tulajdonsága miatt nem szerezhető meg máshogy. Tehát a vásárló a hálózatos beszerzéssel előnyhöz jut.
Itt viszont egy átlagember számára két bonyolult dolog van egybecsomagolva. Elmagyarázni valakinek az mlm-es bányászást nem egyszerű dolog.
Aki pedig csak egy minimális szinten ért a témához, nem hálózatból fog hozzájutni, hiszen számára van egyszerűbb és olcsóbb módja is, amivel szemben az mlm-es beszerzés semmilyen előnnyel nem jár. 

  A kriptovaluta és az mlm keresztezése a negyedik figyelmeztető jel, amiért nem fektetek BCN-be.

  Tagdíj -1

  A BCN csatlakozási díja a 99 USD.
Ez után lehet választani a csomagok (bányásztársulások) között.

  A tagdíjak felett már rég eljárt az idő.
Mindenki próbál tőle megszabadulni mert csak feleslegesen lassítja az üzletet. Persze a költségeket valamiből fizetni kell de ezt egyre inkább a nyereségből szokták megoldani és a tagdíjakat megtakarítják az ügyfeleknek.
  A tagdíjak a piramisjátékok egyik fő jellemzője, ami lehetővé teszi a kifizetések, befizetésekből való finanszírozását, amíg az ügyfelek nem kezdenek túl sok profitot realizálni. Az természetesen nem tudom megmondani, hogy a BCN piramisjáték-e de a tagdíj mindenképpen erős rizikófaktor.

  A tagdíj megléte az ötödik figyelmeztető jel, amiért nem fektetek BCN-be.

  Csomagok -0

  1. 500 USD:
-1000 bányászati napon keresztül fizet.
-A profit 50%-nak a napi kifizetése, a profit 50%-ból új részesedés vásárlása. 

  2. 1000 USD:
-1000 bányászati napon keresztül fizet.
-A profit 60%-nak a napi kifizetése, a profit 40%-ból új részesedés vásárlása. 

  2. 2000 USD:
-1000 bányászati napon keresztül fizet.
-A profit 70%-nak a napi kifizetése, a profit 30%-ból új részesedés vásárlása. 

  A kriptovaluta befektetéseknél bevett szokás a csomagok vásárlása, az alapok is ezt használják. Ez egy teljesen természetes és bevett szokás.

  Bináris kompenzációs terv -1

  A BCN kifizetési struktúrája bináris.
  A két legelterjedtebb kifizetés a unilevel és a bináris.
  A unilevel az egyik legrégebbi struktúra, a vezetőhöz csatlakozik az első mélység vagyis a frontvonal, az első mélységhez pedig a második és így tovább. Minél szélesebb a struktúra, annál stabilabb, minél mélyebb, annál nyereségesebb. Ezért a jól működő üzletek kissé téglalap vagy kocka rajzolatúak. Az előnye, hogy hosszútávú és stabil, a hátránya, hogy sok időt igényel kezdetben.
  A bináris rendszerben a vezetőhöz két partner csatlakozik és az építkezés ezen a két lábon folytatódik. A hálózatok igyekeznek kialakítani egy rendszerlábat, amit a vezetők építenek, a belső láb pedig a partneré. Ezért hívják ezt döntött piramisnak is, mert ferde, a belső láb értelemszerűen kisebb lesz. 
Ennek az lenne az értelme, hogy a partner lássa, hogy az üzlet működik, hiszen a nagyobbik lábára kapja az üzlettársakat, akik ugyan nem az övéi de jutalékot kaphat utánuk, a belső lába arányában. Így motiválva van az üzletépítésben.

  A bináris előnye, hogy gyors és motiváló, viszont ennek komoly ára van. A bináris struktúra igazságtalan, hiszen nem mindegy, hogy egy vezető melyik lábára kerülünk, mert ez befolyásolja a felvehető jutalékunkat. A rendszer instabil, nagyon gyorsan tud nőni de nem tud stagnálni, a növekedés puszta lassulása már veszélyezteti. Nem véletlen, hogy nagyon kevés régi bináris cég van, mivel nem érnek meg magas kort.

  A bináris kompenzációs terv a hatodik figyelmeztető jel, amiért nem fektetek BCN-be.

  Clubcoin -1

  A BCN kiadott egy saját márkás kriptovalutát Clubcoin néven.
  Ez Proof of Stake módon működik. Befektetés után lehetett kapni érméket (dropping) egy kezdeti promóció erejéig, ma már csak vásárolni lehet. Ez a rendszer jutalmazza a felhasználó által letöltött, használt és így üzemeltetett elosztott hálózatot.
A clubcoint elsősorban fizetésre, pénzküldésre és kereskedésre hozták létre.

  A különböző valós, nyílt és kereskedhető kriptovalutákat több megbízható oldal is listázza, ilyen a Coin Market Cap is.
Itt a Clubcoin másfél éves, szomorú grafikonját láthatjuk. Fénykorában 80 centen állt, most (2017. 08. 25.) pedig a felén.
A piaci kapitalizációját az oldal sem tudta belőni. Jelenlegi mozgása 21.000 USD. Ez alapvetően az új, fizetésben még nem aktív érmék volumene. 
Hát ez elég lelombozó.

  A Clubcoin a hetedik figyelmeztető jel, amiért nem fektetek BCN-be.

  Összegzés

  A BCN esetében 9 elemet vizsgáltam.
  Ebből egyre adtam +1-et, egyre 0-át, 7-re pedig -1-et. Ez erősen a nem ajánlott kategória. 

  Ez azt jelenti, hogy a BCN biztosan piramisjáték?
  Nem.
  Csak átláthatatlan és tele van aggasztó elemekkel, potenciális veszélyforrásokkal. Mindezt egy amúgy is kockázatos piacon, ahol ráadásul bőven találhatunk ennél jobb befektetéseket is.

  Mi van a másik oldalon?  A kriptovaluta lehetőségből többféleképpen tudunk részesedni.

  Bányászhatunk érméket, amihez kell némi számtech felkészültség és matekból is jónak kell lenni, mivel nem mindig nyereséges a bányászat, valamint kell hozzá egy jó adag kalandvágy. Ez nem az átlagember terepe.

  Vehetünk érméket Buy and hold alapon.
Valahányszor a legambiciózusabb érmék ára visszaesik egy jellemző támasz szintre az erőteljes vételi jelzés. Ilyenkor érdemes belőle bevásárolni, letölteni egy titkosított tárolóra és elfelejteni 3-5 évre. persze lehet portfóliót kezelni de alapvetően ez egy középtávú befektetés, ahol nem számít az éppen aktuális árfolyam.


  Kereskedhetünk érmékkel dedikált kriptovaluta tőzsdéken, ilyenkor az érmét is birtokoljuk.
A dedikált tőzsdék elég szabályozatlanok, veszélyesek de a Forexen jól bevált technikák itt is működnek csak nagy időtávon (swing trade). De azért el kell mondani, hogy dedikált tőzsdén annyi pénzt tartsunk, amennyi nem fájna ha elvesztenénk.

  Kereskedhetünk érme párokkal Forexen, ilyenkor az érmét nem birtokoljuk.
A Forex brókerek közül vannak megbízhatóak akik kínálnak kripto kereskedést (Admiral Markets, XM, xtb). A Forexen jól bevált technikák itt is működnek de jellemzően óriásiak a spreadek, így csak nagy időtávon (swing trade) érdemes belevágni a dologba. 

  Mindkét tőzsdei kereskedés egy szakma, ráadásul egy nagyon nehéz szakma, aminek elsajátítása évekbe telhet!

  Fektethetünk indexekbe (Bit20, Bitquence, Colombus Capital, Iconomi), ahol a felkutatják a legjobb kriptovaluta lehetőségeket, folyamatosan kezelik a portfóliót és több kosarat is összeállítanak, befektetési vérmérséklet szerint. Ezen belül lehet különböző nagyságú csomagokat vásárolni.

  Ennek előnye, hogy nem kell 20 oldalra regisztrálni, 20 walletet letölteni, 20 érmét megvásárolni és 20 különböző kriptovalutát biztonságosan tárolni, valamint követni az árfolyamaikat.
  Ugyanakkor egy-egy ilyen portfóliót vagy akár egy részét mi is lemásolhatunk magunknak és akkor árfolyammozgásból is részesedünk és az érme is a mié
nk.

  Az Iconomi portfóliója 78%-ban lefedi a piaci kapitalizációt.
Mindezt átláthatóan, megbízhatóan és beszervezés mentesen. Ez iszonyatos hozam, anélkül, hogy felállnánk a gépünk mellől vagy, hogy szólnánk róla bárkinek. És ha mégis megtesszük akkor nem adunk mellé affiliate linket, kezdőcsomagot, csak örülünk, hogy tudtunk segíteni másoknak is. Lehet mondani, hogy ez lúzerség mert így elveszítjük a jutalékot, csak hát közel 500%-os hozam mellett nehezen lehet sírni... 


  Ajánlott linkek

  Bitclub Network

Honlap - angol

YouTube csatorna - magyar 

- Clubcoin: http://www.clubcoin.co

  Kriptovaluta indexek

- Bit20: http://www.bittwenty.com

- Bitquence: https://www.bitquence.com

- Columbus Capital: https://www.columbuscapital.com

- Iconomi: https://www.iconomi.net

  Kriptovaluta figyelő oldalak

- Blogchan Info: https://blockchain.info

- Coin Market Cap: https://coinmarketcap.com

  Kriptovaluta Forex brókerek

- Admiral Markets: https://admiralmarkets.com

- XM: https://www.xm.com/hu

- xtb: https://www.xtb.com

  (Utolsó frissítés: 2017. 10. 19.)


  BitClub Network | gazdasági műveltség | Homálynegyedelő rovat
Hozzászólások 0Találatok: 445  

2017.05.25 13:55:24
zoli


  Magyarország az a hely, ahol mindenki mindenhez ért, csak mindenki, mindenkinél jobban.
Természetesen ez alól nem kivétel a pénzügyi terület sem. Tízmillió pénzügyi tanácsadó országa vagyunk. 
  Van aki úgy véli, hogy becsületes munkával nem lehet pénzt keresni, azt feltétlenül valaki mástól kell elvenni és aki erre nem hajlandó, az szegény marad. Van aki pedig úgy véli, hogy meg lehet találni és ki lehet tölteni a kiaknázatlan és profitábilis piaci réseket egy jól irányzott szakmával, vállalkozással vagy egyéb meghatározhatatlan munkatevékenységgel.
Erre természetesen mindenkinek rengeteg ötlete van.
  Ugyanakkor elméleteben sok tevékenységről vélelmezik az emberek, hogy azzal jól lehet keresni de a gyakorlatban sokszor ezt nem tapasztaljuk.
Minden szentnek maga felé hajlik a keze és akik nem szentek azoknak még jobban. Abban a pillanatban, hogy valakinek érdeke főződik hozzá (franchise, jutalék, mlm, affiliate), máris az ő tevékenységével lehet a legtöbbet keresni.
  Akinek van szeme hozzá az könnyen kiszúrhatja hol lóg ki a lóláb. Az öltöny ing alól kikandikáló foszló póló nyaka, a feltűnően főállás utáni tárgyalóidő, az életszerútlen és műanyag hozzáállás a sikerhez, a kínos kérdések ingerült visszautasítása egy főnök-beosztott viszonyhoz szokott embertől...
De a legbiztosabb amikor ismerjük ezeket az embereket és pontosan tudjuk hogyan szerezték a pénzüket, miből élnek valójában és mik a valódi életkörülmények a marketingmáz mögött. 
  Én magam pénzügyi területről jöttem, jól ismerem ezt a mechanizmust, láttam már számtalanszor működni, a fogaskerekeket már a kattogásukról felismerem, tudom melyik tárcsa van benn, melyik szöveg következik és hol van a trükk.
  Ezért összeszedtem azokat a tevékenységeket, amikből a gyakorlatban tapasztalható módon lehet jó pénzt keresni. Ez az én ismeretségi körömön alapul ezért felülreprezentáltak benne a pénzügyi területen dolgozó emberek de így is tanulságos lesz.

  Alkalmazás programozó  Egész Európa el van maradva programozó ügyileg. Innentől ha bármit is csinálunk akkor is hiány lesz belőlük míg az új generáció fel nem nő, nagyjából 2020-25-ig. De mivel a növekedés sem megfelelő erős gyanúm, hogy ez jóval tovább hiányszakma marad.
  Hogy mekkora is a hiány azt jól mutatja, hogy több képzés is van amelyik garantálja, hogy a nála végzett programozóknak munkát is talál. De ha csak a a papír kell vége-hossza nincs a különféle tanfolyamoknak.
  Ugyanakkor senki sem fog megtanulni programozni az iskolában és a tudása sem lesz sokáig aktuális. Ezért ez megtanulható auditakta formában is, ha valaki nem alkalmazotti üzemmódban szeretne tevékenykedni, akkor a megrendelőt egyáltalán nem fogja érdekelni, hogy kinek milyen papírja van vagy nincsen.

  Mire számíts? 

  A piacképes szaktudáshoz nagyjából 1 év intenzív tanulás szükséges akár auditakta akár intézményes formában. Az előbbihez elengedhetetlen az angoltudás, az utóbbihoz pedig ezen felül csak érettségi szükséges.
  A képzések ára nagy szórás mutat, pár százezertől pár millióig, ráadásul vannak olyan képzések is ahol év közben nem kell tandíjat fizetni, hanem lehet azt elhelyezkedés után a fizetésből törleszteni.
  Az ezután szerezhető havi jövedelem nagyjából 200- és 600.000 forint közé esik.

  Hová fordulj?

  -Codecool: https://codecool.hu

  -Green Fox Academy: https://www.greenfoxacademy.com

  Fundamenta személyi bankár

  A Fundi lakáskassza arra az egyszerű ötletre épül, hogy minden embernek van bankszámlája, kap rá banki kamatot és ezen belül próbál takarékoskodni többek között lakáscélúan is.
  A Fundi egy olyan dedikált lakáscélú számla amire ugyanúgy kamatot kap az ember mint egy bankszámlára, ráadásul évi 1%-ot ami elég jó. Aztán a tartam idejére kap 30% garantált állami támogatást ami viszont kolosszális.
Ezt lehet kiegészíteni hitellel. Elméletben ugyanolyan hitelelbíráláson kell átesni mint mindenkinek de a gyakorlat azt mutatja, hogy a bankok kapkodnak a Fundis ügyfelek után, hiszen már előtakarékoskodtak, ami egy banknak kiváló ajánlólevél az ügyfél fizetési, pénzügyi magatartásról. Itt fix forinthitelekről van szó, amik tartamtól függően 3,9 és 5,9% közé esnek de nem csak egy akciós kamatperiódusra, hanem az egész tartamra!
A Fundis hitelek nagyon jól teljesítettek a válság alatt, mivel a lakáskasszás ügyfeleknek a törlesztői nem emelkedtek az egekbe.

  Ez egy olyan ajánlat amit a legtöbben igénybe fognak venni, akik szeretnének lakáscélra takarékoskodni. Miközben természetesen ez is egy szakma, itt is dolgozni kell de egy hálás szakma mert valakinek vagy lesz pénze rá vagy nem de mindenki szeretne ilyet. Tehát ez azon ritka termékek vagy szolgáltatások közé tartozik, amik valós emberi igényt elégítenek ki és ezért piacképesek.

  Mire számíts?

  Érettségin és normális megjelenésen kívül nem lesz másra szükséged. Elméletben több körös kiválasztási folyamat van de ha valaki beajánl akkor ez elég gyorsan megy.
  A cég teljesen kiképez. A képzés egy pontján pénzügyi vizsgát is kell tenned -kivéve ha van szakirányú felsőfokú végzettséged vagy tudsz x év szakmai gyakorlatot felmutatni- de a cég erre is felkészít.
  Nehéz megmondani a várható jövedelmet de havi 4 kötéssel szerintem már megugrottad az átlagjövedelmet. A későbbiekben ehhez még hozzájönnek a függőügyek, a hitelek jutalékai és az egyéb kiegészítők.
Itt jön be a képbe a magyar üzletkötők óriási parája, hogy: Honnan lesz ennyi ügyfelem? 
Hát az a durva, hogy a Fundinak van saját adatbázisa és idővel azt is kapsz. Szóval itt nem működik a nagy magyar sorsdráma, lehetsz sikeres pusztán azzal, hogy szorgalmas vagy.
És természetesen van lehetőség az előrelépésre is.
Ezek fényében az első év után én olyan 3-600.000 forintot mondanék.

  Hová fordulj?

  -Fundamenta: https://www.fundamenta.hu

  -Hozzám: http://szemelyesintegracio.hu
  Nekem sok ismerősöm van a cégnél, ha szeretnéd beajánllak. Ennek két feltétele van csak:
-az egyik, hogy budapestinek kell lenned, mert csak az itteni hálózatban vannak ismerőseim.
-a másik, hogy egyszer teáznunk kell egyet, mert látatlanba nem tudlak beajánlani.  

  Tőzsdei kereskedő

  A tőzsdei kereskedésnek nem a legjobb a megítélése Magyarországon és ennek nagyon érdekes okai vannak.
  Ez egy óriási iparág, ahol nagyjából mindenki a te pénzedre vadászik és bizony ez a szakma bővelkedik a trükkökben és az átverésekben.
Ugyanakkor a végső felelősség a kereskedőé, mivel a trükkök számosak és végesek így megtanulhatóak. Mindenki csak saját magát okolhatja ha egy hottentotta brókercéghez ment, amelyik a saját affiliate rendszerével döntötte be magát.
  A legfőbb problémát az jelenti, hogy a társadalomban szinte semmi nincs ami felkészít a tőzsdére, talán csak a harcművészetek számítanak kivételnek. A társadalmunk többé-kevésbé ügyeskedésre épül, egy egész életen át kényelmesen el lehet sunnyogni a háttérben de a tőzsdén nem működik az okoskodás. Ez elég nagy arculcsapása a magyaros, megoldjuk okosba mentalitásnak. Nekem az a meggyőződésem, hogy a tőzsde rossz megítélése abból származik, hogy a hétköznapi stikliknek itt nincsen létjogosultsága.

  Forex kereskedő  A Forex devizapár kereskedelmet jelent. Mindig egy devizát kereskedünk egy másik ellen, nagyjából úgy minta pénzt váltanánk. Ha bármelyik devizának megváltozik az értéke az árfolyam elmozdul. A kereskedés célja, hogy az árfolyam elmozduláson nyereséget érjünk el. Hasonlóan ahhoz, mintha dollárt váltanánk amikor az olcsóbb és eladnánk amikor az drágább, így több forintunk lenne az ügylet végén mint előtte.
  A kereskedés alapja az árfolyamszalag, ami a grafikonon látható.
Az árfolyamszalag mindig a kiegyenlítődés felé halad, ezért olyan pontra van rajta szükségünk, ahol valamilyen előnyt nyújt a számunkra, vagyis az ár túl- vagy alul értékelt, megnő a valószínűsége, hogy megfordul.
  Mindig azok a legjobb stratégiák, amik ökoszisztematikus felépítésűek, a grafikon legfontosabb adataira építenek, a megfelelő sorrendben. Ezek mindig völgy-csúcs, támasz-ellenállás és trend-korrekció elemzésre épülnek, többszörös idősíkon követve.
  Ez élesen szemben áll a hottentotta brókercégek és a bevonzás generációjából származó külső oktatók stratégiáival, amik közül a leggyakrabban, az általam indikátor kerekedésnek hívott jelenséggel lehet találkozni. Itt az egész stratégia indikátorokra van felépítve, a kereskedő sosem fogja megtanulni, hogy mit lát a grafikonon. Az ilyen stratégiák fél- egy évig működnek, ahogy a piac megváltozik, a stratégia nem működik többé és a kereskedő hirtelen azt érzi, mintha elfelejtett volna kereskedni, pedig soha nem is tudott.

  Mire számíts?

  A Forex egy szakma, ráadásul egy nehéz szakma, aminek elsajátítása évekbe telik. 
Én azt mondanám, hogy ha valaki szorgalmas és kap segítséget akkor 1-2 év után már hosszútávon is képes profitot termelni.
  Sok brókercég ad kiváló ingyenes oktatást, csak ezzel meg lehet tanulni kereskedni.
Felmerül, hogy miért teszik ezt?
Egyrészt mert nincs érdekük ellenünk kereskedni, másrészt mert a piacon egyre nagyobbak az elvárások, az szerez több ügyfelet, aki jobban oktat, másrészt ők is innen toborozzák maguknak az új generációt.
  Van olyan oktatási struktúra, ahol pl. ha valaki nyit egy 500 EUR vagy USD számlát akkor ingyen tud látogatni zárt képzéseket is.
  Mennyit lehet vele keresni?
  Ez a tőke méretétől és a kereskedési hatékonyságtól függ. Ideális esetben mindkettő magas, kevésbé ideális esetben csak az egyik de a legrosszabb esetben is ha jól tudsz kereskedni, megoldottad az életedet.
Miért?
Egyrészt tudod növelni a tőkédet kereskedéssel, oktatással. Ha ez nem elég előbb-utóbb állásajánlatot fogsz kapni valamelyik brókertől. 

  Biztonsági figyelmeztetés

  Hallgass webináriumokat 2-3 hónapig, hogy tisztába jöjj az alapfogalmakkal. Demózz 2-3 hónapig, hogy megtanuld kezelni a szoftvert. Ezután nyiss egy legkisebb számlát és kereskedj rajta micro lotokkal. Ez nagyobból demo környezetet biztosít számodra éles számlán is. A számládat sávosan növeld, mindig akkor lépj tovább ha már profitot termelsz. 1-3 havonta emelj 1000 EUR/USD-t. Szintén 1-3 havonta emelj 0,1 lotot.
  Miért?
Hallottál már olyat, hogy valaki 1000 EUR-t vesztett Forexen?
Akkor számoljunk!
Egy átlagos kereskedésen a tőke 5%-át kockáztatjuk. Ennyi a stoppunk. Ha hősünk 1000 EUR-t vesztett, az azt jelenti, hogy 20.000 EUR számlával rendelkezik.
Mi a valószínűbb: Béla 20k-s számlával nyomta vagy 1k-s számlával csak egyszerűen nem rakott stoppot?
Na ezeket a dolgokat kell demo vagy micro környezetben megtanulni, különben probléma lesz belőle.  

  Hová fordulj?

-Admiral Markets: https://admiralmarkets.hu

-XM: http://www.xm.com/hu

  Kriptovaluta kereskedő  A kriptovaluta egy digitális pénz.
  Valutát eddig nemzetállamok bocsátottak ki. A fizikai pénzt egyre inkább átvette az elektronikus pénz, mára a fizikai pénz a teljes pénzforgalom csupán 1%-át teszi ki. Ma már különféle közösségek és cégek bocsátanak ki kriptovalutát, ami egyre elismertebbé válik.
A kriptovalutákat egy titkosított adatfolyamból fejtik vissza, bányásszák ki számítógépek segítségével eleinte magánszemélyek, majd ahogy egyre nehezebb lesz csapatok, bányásztársaságok. 
A kriptovalutáknak egyre nő az elfogadottsága, van hozzá ATM automata és tőzsdén is kereskednek vele.   
  Előre meghatározott mennyiséget bocsájtanak ki belőle, így nem inflálódik, ezért hívják digitális aranynak is.
  A legelső kriptovaluta amit hivatalosan is elfogadtak a Bitcoin volt. Az árfolyama a 2009 és 2015 között gyakorlatilag a nulláról 1000 dollárra ment fel. Azóta újabb kriptovaluták születtek és hasonló utat kezdtek bejárni.
  A Bitcoint követték az un. altcoinok, amik közül a legsikeresebbek a vipcoin gyűjtőnév alá esnek.

  Lehetsz befektető és játszhatsz hosszú távú értékemelkedésre. 
  Lehetsz megtakarító is. Ha megtanultál alapszinten grafikont olvasni, akkor mindig ha visszaesik az árfolyam egy jelentős támasz szintre ott vehetsz a kriptovaluta párból egy kicsit.
  Kezelhetsz portfóliót. Valahányszor egy kereszt elkezd oldalazni vagy esni, kiléphetsz a kockázatból és átrámolhatod a pénzt egy másik keresztbe.
  Kereskedhetsz napon belül vagy napon túl.

  Mire számíts?

  A kriptovaluta kereskedés egy szakma, ráadásul egy nehéz szakma, aminek elsajátítása évekbe telik. 
  Mivel ez még a Forexnél is szabályozatlanabb piac, kifejezetten óvatosan kell bánni a brókercégekkel.
  Ez a szakma nagyon fiatal még, ezért nincs kitől tanulni, kriptovaluta tőzsdén leghatékonyabban Forex stratégiákkal lehet kereskedni.
  A kriptovaluták világában, rövid- és középtávon nem ritka az 5-10-szeres emelkedés sem. Hosszútávon pedig még nagyobb hozamokkal lehet számolni.
Ez csak az egyszerű árfolyamnövekedés. Még nincs benne a tőzsdei kereskedés.

  Biztonsági figyelmeztetés

  Sose vegyél vagy kereskedj összevissza, pillanatnyi érzelmek hatására. Minden tranzakciót gondos mérlegelés előzzön meg.
  Ha befektető vagy, akkor vegyél valamilyen dedikált biztonsági mentőeszközt, amit kimondottan kriptovaluták tárolására hoztak létre.
  Ne tárolj pénzt vagy kriptovalutát hosszú távon tőzsdén, mivel azok néha elérhetetlenné válhatnak és ki is szokták őket rabolni.
A legjobb ha a kereskedésre szánt pénzedet Tether-be (USDT) tartod és a gépeden tárolod. Az USDT értéke a dollárhoz van rögzítve így nincs árfolyam kockázata. Innen utald ki mindig tőzsdére, majd utald vissza.
  Ne kereskedj nem listázott, zárt, mlm-es vagy túl új, előzmény nélküli coinokkal.

  Hová fordulj?

  Ez a szakma nagyon fiatal még, ezért nincs kitől tanulni, kriptovaluta tőzsdén leghatékonyabban Forex stratégiákkal lehet kereskedni, tehát a Forex kereskedést kell jól megtanulni.

  (Utolsó frissítés: 2017. 05. 29.)


  gazdasági műveltség | Keress pénzt!
Hozzászólások 0Találatok: 362  

2017.04.11 09:56:10
zoli


  Sokan keresnek meg befektetési és hálózatos ajánlatokkal, főleg az ismeretségi köröm és az online tevékenységem miatt.
  Ezért és a pénzügyi közvetítői, elemzői múltamat illetően felfigyeltem bizonyos ismétlődő mintákra, mind a megbízható, mind a megbízhatatlan ajánlatokat illetően. 
  A Homálynegyedelő rovatban ez utóbbiakról lesz szó. Általában éves bontásban, egy cikken belül csak címszavakban. De nyílván egy-egy komolyabb ajánlatról külön cikkben is megemlékezek.
  Ennek nem az a célja, hogy okoskodjak, hanem az, hogy rámutassak ezekre a baljós mintákra, hátha másnak is javára válik.

  OneCoin  OneCoin 1.0 (2014. 08.)

  Az OneCoin volt az első hálózatos kriptovaluta.

  A hálózatos piacszervezés egy többszintű kereskedési forma, a törvényi szabályozásának a mintája az Amway volt.

  A kriptovaluták digitális pénzek, amiket egy titkosított adatfolyamból fejtenek vissza, szakszóval bányásznak ki.

  Az első kriptovaluta a Bitcoin volt, az első mlm változat pedig a OneCoin.

  A OneCoin oktatási csomagokat árul, melyhez ajándék token jár, ami gyakorlatilag bányászjogosultságot jelent. Ennek fejében lehet bányászni érméket. Hogy a számítógépes géppark ne legyen kizáró ok, a bányászat felhőben történik, a cég szerverein. A bányászat előrehaladtával egyre csökken az egy tokenre kibányászható érme aránya, ezzel ellentétesen pedig nő az érmék értéke.

  Mivel a OneCoin nincs jelen a tőzsdén, ezért az érme értékét nem a kereslet-kínálat alapján számolják, hanem a piaci érték alapján, vagyis mennyi forgalom áramlik a céghez és mennyi az erre eső kibányászott érmék száma. 

  A Bitcoinnal ellentétben a OneCoin zárt forrásúnak indult és a mai napig is az. Árfolyamvédelem alatt állt, így nem lehetett csak részletekben eladni/kivenni. Nem lehetett vele kereskedni, vásárolni és nem jegyezték a kriptovaluta tőzsdék sem.
A terv az volt, hogy egy bizonyos mennyiségű érme kibányászása után a rendszer nyílttá válik és ez pedig megnyitja az utat a vásárlás és a kriptovaluta tőzsdei kereskedés előtt.   

  Ez egy jól kommunikált ajánlat volt, ha valaki a OneCoint befektetésnek tekintette pár évig el kellett felejtenie a tőkekivonást. Azonban ez a blockchain újraírásával és az eladási lehetőség megszüntetésével megváltozott.
  Tehát a OneCoint jelenleg nem lehet eladni, nem lehet vele önmagában vásárolni és nem lehet vele kereskedni sem.


  Aurum Gold Coin (2015. 01.)

  Az Aurum Gold Coin az első arany fedezetű kriptovaluta lett volna.
Ezt promócióban lehetett ajándékba kapni a vásárolt oktatási csomag mellé, illetve egy időben önállóan is vásárolni lehetett. 
  A blocklánc újraírásakor a project nyomtalanul eltűnt.

  OneCoin - Coin Vegas (2015. 09.)

  A OneCoin felvásárolta a bedőlt Conligus hálózatot, ami hibrid aukcióval foglalkozott. A tervben lévő termékek között volt szerencse- és egyéb játék platform is. Ennek nyomán született a Coin Vegas.
  A project érdeklődés hiányában megszűnt.

  OneCoin - Xcoinx (2016. 11.)

  Az Xcoinx egy induló fázisban lévő független kriptovaluta tőzsdei oldalként mutatkozott be. Az oldalon a OneCoin folyamatosan jött fel, végül elfoglalta a második helyet a Bitcoin mögött.
  Ám az oldalon nem voltak működő menüpontok, a különféle kriptovaluták sem voltak kattinthatóak, ezért felmerült, hogy ez egy promo oldal, ami a OneCoin értéknövekedését hivatott jelezni. Ma az oldal fejlesztés alatt áll.

  OneLife  OneLife - OneTablet (2016. 07.)

  A OneTablet volt a OneLife első fizikai terméke, ami azonban több részből áll.
  A tablet négy magos processzort, 1 GB RAM-ot, 16 GB beépített tárhelyet, valamint egy frontoldali 0,3 és egy hátoldali 1,3 MP-es kamerát tartalmaz. 
  A gépen egy OneLife módosított Android fut, saját alkalmazásokkal oktatáshoz, bányászathoz és kereskedéshez.
  A tablethez kötődnek hálózati értékek is. Az 550 eurós ár tartalmaz 550 BV (üzleti forgalmat) aminek természetesen van jutalék tartalma is és 500 tokent (bányászengedélyt).

  A tablet megjelenésekor ez a konfiguráció, a hazai piacon, minőségtől függően olyan 20- és 40.000 forint közé esett. A OneTablet valószínűleg a MaPan MX96 átmárkázott változata volt, ez Kínából a mai napig 15.000 forint körül rendelhető.
  Bár a teblet még most is elérhető a OneLife honlapján, saját márkás alkalmazásokról és semmilyen hozzáadott értékről nem lehet tudni. Így pedig ez egy durván túlárazott és értelmetlen termék.

  OneLife - OneCoin 2.0 (2016. 09.)

  A OneCoin 1.0-át leállították a webirodákat pedig lezárták, mert a cég kommunikációja szerint akkora sikere lett a OneCoinnak, hogy újra kellett írni a blockchaint, amiből a tokenekkel az érméket lehet bányászni, illetve ami a vásárlásokat rögzíteni fogja. Egy új és nagyobb teljesítményű blockláncra volt szükség. Ennek keretében névváltásra is sor került. Az anyacég neve OneLife lett a OneCoin pedig ezen belül csak egy termék a sok közül.

  Azonban a vásárlásokhoz nem kell fejlettebb blocklánc. A Bitcoinnak mára kifejezetten elavult blocklánca van mégis a legtöbb tranzakciót bonyolítja egy külső, decentralizált hálózat, a Lightning Network segítségével. Ez egyébként elterjedt megoldás a kriptovaluták világában, az Ethereum sem terheli a blockláncot pénzügyi tranzakciókkal.

  Az első figyelmzetető jel, hogy valami baj lehet a hálózatban a blockchain felesleges átírása volt. Ez ugyanis értelmezhető egy lábon kihordott bedőlésnek is.
  Egy második figyelmeztető jel, hogy egy nagyon fontos változás történt a webirodákban, eltűnt a OneCoin eladási (Exchange) lehetőség. Így a OneCoinnal nem csak vásárolni és kereskedni sem lehet de eladni sem. 


  OneLife - MAB: Mobile Application Builder (2016. 10.)

   A OneCoin felvásárolta a bedőlt Conligus hálózatot, ami hibrid aukcióval foglalkozott. A Conligus vezetői nem akarták elveszíteni a már felépült hálózatot, ezért anyavállalat után néztek. Ekkor merült fel az ExApp neve is de a fúzió végül nem jött össze de az elképzelés megmaradt. Ez öltött testet a MAB-ban.

  Az elképzelés az volt, hogy bárki képes legyen magának mobil applikációt készíteni, előzetes programozó tudás nélkül, a piaci ár alatt. Az elkészült appot ki lehessen tenni a netre vagy a Google Playre és a App Store-ba. Így a vállalkozások könnyebben el tudnak jutni a fogyasztókhoz. Az előzetes beszámolók kiemelték a push up üzenetek küldését is.

  A MAB-al viszonylag egyszerűen lehet applikációt készíteni ám grafikai képességei nem korszerűek. Ráadásul a push up üzenetek alapból nem működnek, azt némi programozói tudással kell módosítani a forráskódban.

  Ha elkészült az app, akkor ki lehet generálni azt apk vagy ipa fájlban, az előbbi az Android, az utóbbi pedig az iOS formátuma, valamint forráskódban is. A generálás időtartama nagy szórást mutat, akár napokba is beletelhet.

  Az így kapott Android apk-t már lehet telepíteni de az iOS ipa fájlt csak jailbreak-kelt készülékre lehet eljuttatni. A jailbreak egy módosítás az iOS rendszereken, ami többek között lehetővé teszi alkalmazás fogadását harmadik féltől.

  A kigenerált appokat nem lehet feltölteni egyik áruházba sem, mivel azoknak a forráskódját alá kell írni a fejlesztői környezetben. Az Android esetében az Android SDK-ban, az iOS esetében pedig az Xcodeban. Mindkét esetben fejlesztőnek kell lenni.

  A Google esetében telepíteni kell az SDK-t. Ezután jelentkezni kell fejlesztőnek, amit egy egyszerű regisztrációval és 25 USD átutalásával meg lehet tenni. A program aláírásához és feltöltéséhez elegendő mennyiségű oktató anyag áll rendelkezésre.

  Az igazi gondok az Apple fejlesztéssel kezdődnek. Itt ugyanis nemcsak az Xcode programra van szükség, hanem Mac gépparkra is. A jelentkezéskor meg kell indokolni miért szeretnénk fejleszteni, fel is hívnak minket, nagyjából mintha egy állásra pályáznánk. Mivel nem minden alkalmazást engedik az App Store-ba ezért az alkalmazást tesztelik és javaslatokat tesznek a módosításokra. Itt a programozói ismeretek és a tárgyalóképes angol elengedhetetlen.

  Hát ezeket a lépéseket egy hétköznapi ember nem tudja és nem is akarja megtenni. Ő abban a hiszemben veszi meg az 1.100-5.700 eurós programot, hogy ezzel minden előképzettség nélkül lehet majd alkalmazást készíteni. De nem. Ez sok szempontból nem a MAB hibája, hanem a kommunikációjáé. 

  Ezért jelen pillanatban a OneLife hálózatán belül lehet támogatást vásárolni a MAB-hoz, amiben programozók vagy ahhoz jobban értők, elvégzik a szükséges lépéseket. Ez világossá teszi, hogy a MAB önmagában használhatatlan.

  OneLife - OneForex (2016. 12.)

  A OneForex ha úgy tetszik az Xcoinx reinkarnációja volt. De itt már minden kriptovalutát csak OneCoin ellenében lehetett volna kereskedni. Az oldalon először előregisztrációz volt, most ingyenes tesztidőszak van de már az indulás időpontja sincs kitűzve.

  OneLife - OFC (2017. 01.)

  Az OFC egy OneLife részvény opció.
OneCoinokért lehet venni, voltaképpen a cég részvényeseivé válhatunk.

  Aki ismeri az új típusú hálózatos cégeket, annak ismerős lehet, hogy a részvény kibocsátás általában az adott cég haláltusájának a kezdete.

  A harmadik fontos jel, hogy a OneLife folyamatosan megpróbál készpénz beáramlást generálni különféle termékekkel, aminek a részvénykibocsátás a csúcsa. Sajnos ezek a jelek mind arra utalnak, hogy valami gond van a hálózatban a pénzáramlással és szükség van új bevételekre a kifizetésekhez. Ez az adott hálózat elpiramisodosának az egyik baljós jele. 

  OneLife - DealShaker (2017. 02.)

   A OneCoin felvásárolta a bedőlt Site Talk hálózatot, ami kommunikációs platformmal, internetes kereskedelemmel és részvény kibocsátással is foglalkozott. Az ő áruházmotorjukra alapult a DealShaker.
  Ez egy webáruház ahol különféle termékeket és szolgáltatásokat lehet venni OneCoinért. Ha a vevő tisztán coinért vásárol akkor az eladó nem kap jutalékot. ha az ár 25-50% euró akkor annak van jutalék vonzata.

  Itt rögtön észrevehetjük, hogy megint van egy termék amiben nem lehet a OneCoint tisztán használni, a cég nem bízik a saját valutájában és a jutalékjogosult forgalmat euróban méri. Tehát a DealShaker általam vélelmezett célja a készpénz beáramlás, nem pedig az érme használata.
  A vevők számára is bonyolult, hogy coint kell szerezniük a vásárláshoz. Egyelőre elkötelezett hálózati résztvevők kereskednek egymás között.

  A hálózat  A Titok és a Bevonzás

  A titok valószínűleg az egyik legnagyobb kárt okozó mű a kultúránkban, felér egy szellemi atombombával.
  Ugyanakkor önmagában nem értékelhető. Ez egy tendenciának a része. Ez a tendencia az ezotériából öröklődött át az üzleti életbe és a távol-keleti tanítások félreértésén alapul. 

  Az egyik legfélreértettebb tanítás a gondolkozással kapcsolatos.
A nyugati ezotéria rájött arra, hogy nem lehet mindent gondolkodással megérteni és átesett a ló túlsó oldalára, ahol a gondolkodás, a tudás démonizálva lett. Ehelyett az akarat került előtérbe: Bármire képes vagy, az lehetsz aki akarsz és így tovább.

  Ezzel ellentétben a távol-keleti tanítások nem erről szólnak. hanem arról, hogy az emberi energiarendszerben három nagy központ található. A fejben lévő felelős a gondolkodásért. A szívben lévő az akaraté és az érzelmeké. Az alhasban lévő pedig az ösztönöké.

  Ezt a rendszert kétféleképpen lehet használni, sorrendben ha valaminek az elsajátításáról van szó és funkcionálisan.
  Sorrendben akkor használhatjuk amikor meg kell tanulnunk valamit. Először meg kell értenünk, majd be kell gyakorolnunk és végül ösztönössé válik.
  Funkcionálisan a feladatnak megfelelően használhatjuk. Például étkezéskor ösztönösen élvezzük az ételt, művészetek közben az érzelmeknek adjuk át magunkat, tanuláskor pedig megértjük az információt és elgondolkodunk rajta.

  Tehát a nem gondolkodás nem megoldása semminek.

  Az üzleti életben a nem gondolkodással a tudás hiányát és a kínos kérdéseket szokták akarva-akaratlanul elleplezni. Ahogy a dogmatikus vallásokban egy jó kérdés a sátán kérdése, úgy a modern üzleti életben egy jó kérdés a túlagyalás eredménye. 

  Pedig racionális kérdésekre racionális választ kell kapnunk, nem pedig érzelmieket.
Arra a kérdésre, hogyan jutunk a pénzünkhöz nem releváns válasz az, hogy gondolkozzunk nagyban és bízzunk az erőben, a bevonzásban és a titokban.

  Ez sajnos annyira általános lett az üzleti életben, hogy nem is értékelem önálló baljós jelnek.  

  Mellékesek és főállások

  Sok pénzügyi és hálózati lehetőségnél megfigyelhető, hogy a kommunikáció olyan képet fest fel nekünk, hogy ömlik a pénz. A vezetők minden reggel felkelnek és a húsz ezreseket egy vasvillával átforgatják a szoba egy sarkából a másikba, nehogy bepenészedjenek. 
  
  Ugyanakkor sokszor megfigyelhetjük, hogy a hálózati vezetők elkezdnek más hálózatokat is, egyéb pénzügyi lehetőségekbe vágnak, vállalkozásokat alapítanak és így tovább. Ezt szokták eufemisztikusan több lábon állásnak hívni. Amikor ez járványos méreteket ölt akkor az biztos jele annak, hogy gond van.

  A negyedik fontos jel, hogy egyre több százezreket és milliókat kereső vezetőnek van főállása, mellékállása, új vállalkozást indít, más hálózatot kezd el építeni. Láthatólag máshová kerül a fókuszpont, máshová megy a figyelem és máshonnan jön a pénz.

  A média  A OneLife média megjelenései

  A OneLife médiamegjelenései meglehetősen balszerencsésre sikeredtek, főleg a kommunikációban. Erre most két tipikus példát hoztam.

  Az egyik első nagy média megjelenés a Bolgár Forbes különkiadásában, a BrandVoice-ban volt, ami egy fizetett média kiadvány. De elcsúszott a kommunikáció és a Forbes főkiadását sugallta és ebből lett némi feszültség.

  A Financial IT februári számában Dr. Ruja Ignatova címlapsztorit kapott. Egy kétoldalas cikkben ismerteti meg az olvasókat a OneCoin víziójával. 
  A Financial IT egy rangos szakmai lap, amit a világ bankjainak nagyjából a 80%-a rendszeresen járat. 
  Ugyanakkor ez megint egy fizetett, időközi különkiadás volt, aminek ehhez képest szintén elcsúszott a kommunikációja.

  Negatív cikkek

  A OneCoin/OneLife rengeteg negatív cikket kapott gazdasági vagy szaklapoktól ugyanakkor ezeknek a nagy része nehezen értékelhető, mert meglehetősen pontatlanok. 

  Felügyeletek jelentései

  A legaggasztóbbak a különböző pénzügyi felügyeletek jelentései.
Ezeket egy adott cégen belül könnyű kimagyarázni, hiszen olyan csodálatos, különleges és egyedi lehetőséggel rendelkeznek ami sérti a Nagyokat és ez az oka a támadásoknak. Ez nagyon jól hangzik és működni is szokott de sajnos nem igaz. Nem ismerek egy történetet sem ami jól végződött volna ha az MNB vagy más felügyelet beszállt volna a buliba.

  Az MNB először 2015. 06. 10.-én említette meg a OneCoint, majd másodjára 2016. 12. 20.-án.

  Az ötödik fontos jel, ha az MNB vagy egyéb mértékadó felügyelet konkrét kritikát fogalmaz meg az adott cég ellen. 

  Frissítés: 2017. április

  Tavasszal a felügyeleti figyelmeztetések elszaporodtak, a német BaFin pedig gyakorlatilag betiltotta a cég működését. De a OneLife-nak nagyon fontos távol-keleti piac is elkezdett durvulni.
  Márciusban az indiai rendőrség feljelentést tett a OneLife és személyesen Ruja Ignatova ellen is, gazdasági bűncselekmény gyanújával és letartóztattak 23 hálózatépítőt.
  Áprilisban a német BaFin megtiltotta a OneCoin értékesítését és elrendelte a OneLife kereskedési rendszer működésének a megszüntetését.

  Új trend lett, hogy a felügyelet nem csak az anyacégeket és leányvállalataikat, hanem vezető termékforgalmazókat is elkezdtek büntetni.
  Az európai hálózatépítés kelet-Európa kivételével gyakorlatilag leállt. Sok vezető honlapja nyomtalanul eltűnt, Facebook profilja pedig semlegesre váltott, mintha a OneLife a világon sem lenne.
  Néhány vezető átment a BitClub Network-be.
Igen, a Homálynegyedelő következő rovatát bizony a BCN-nek fogom szentelni.

  Frissítés: 2017. augusztus

  Az olasz felügyelet tavaly decemberben ideiglenesen, februárban pedig véglegesen betiltotta a OneLife működését. Augusztusban pedig 2.59 millió eurós büntetést osztott szét a működtető cégek között.   

  Frissítés: 2018. január

  Német feljelentésre a rendőrség razziát tartott a OneLife bolgár székhelyén, ahol szervereket és dokumentumokat foglalt le.
  Úgy tűnik a cég elkezdett készülődni a nagy fináléra és közleményben tudatta, hogy a média támadása nagy károkat okozott és akár csődbe is juttathatja a vállalatot.

  (Utolsó frissítés: 2018. 01. 24.)
  


  gazdasági műveltség | Homálynegyedelő rovat | OneCoin
Hozzászólások 0Találatok: 469  

2016.01.21 12:51:08
zoli


  Vannak alap kulturális hiedelmeink, amiket nem kérdőjelezünk meg.
Ezek nem a fizikai világban gyökeredznek, hanem ezek elképzelések a világról.
Igazából csak a mi fejünkben léteznek, az teszi őket látszólagosan valóságossá, hogy mások is hisznek benne.
Minden beidegződés a valóságot hivatott kezelhetőbbé tenni.
Ezért a jó beidegződésekkel általában nincs semmi bajunk, bár a tudat hátterében futó, erősen általánosító programokról van szó.
Az igazi problémákat azok a hiedelmek okozzák, amik nem tudatos programok és még ráadásul akadályoznak is minket.
Némelyikük rossz beidegződés, némelyiküknek valaha volt létjogosultsága de eljárt felette az idő.
Mivel ezek a programok nem tudatosak, ezért sokszor akkor érjük őket tetten, amikor rácsodálkozunk a kulturális különbségekre. Amikor azt látjuk, hogy valamilyen hiedelem más kultúrát, társadalmat, gazdaságot hozott létre.

  Ebben a sorozatban ilyen negatív hiedelmekről lesz szó, most éppen a pénzről és ezen belül is arról, hogy gondolkozunk a pénz megszerzéséről.

  Mennyit keresel?(www.theromantic.com)

  A magyar nyelvben ha valakinek a jövedelméről érdeklődünk akkor általában azt szoktuk kérdezni, hogy mennyi pénzt keresel?
A keresés kifejezés nagyon beszédes ebben a környezetben.
  A magyar kollektív tudattalanban a pénzt megkeressük. Felkerekedünk és megkeressük. Mint egy aranyásó az aranyat. Itt a pénzt keresgélő személy ügyessége nem abban áll, hogy mennyire jól dolgozik hanem, hogy a szabadidejében mennyire hatékonyan tudja keresgélni a pénzt, aminek jól láthatóan nincs sok kapcsolata a főállásbéli tevékenységével.
  A pénz nagy erőkkel történő keresésének az egyik oldala, hogy ezt nem munkából képzeljük el, a másik oldala, hogy a találat terén nyilván óriási szerepe van a szerencsének is. Hiszen bármennyire is jól keres valaki még nem biztos, hogy talál, jó helyen kell keresni. Ebben pedig elengedhetetlenül fontos a szerencse.
A szerencse ugyanakkor porlasztja a felelősséget is. Azért nem találtam pénzt, pedig felástam érte a mezőt mert nem volt szerencsém.
Természetesen a szerencse egy fontos összetevő de itt aránytalanul nagy szerep jut neki.
  Ez a motívum úgy is megjelenik, hogy nem szerencse kell a pénz megtalálásához, hanem tudni kell hová van elásva. Tehát megint nem a munka játssza a fő szerepet, hanem az okosság faktor.

  Mindezekből egy olyan kép rajzolódik ki, mintha a magyar társadalom a pénz megszerzéséről való elképzeléseiket egy aranyásó és kincskereső kalandregényeken nevelkedett 8-10 éves gyerektől szerezte volna.
  Nézzük meg, hogy mit gondolnak erről mások?

  How much do you earn? - Mennyi pénzt érdemelsz?(michaldziekan.blogspot.com)

  Az angol-szász nyelvekben elterjedt mondat valakinek a jövedelmének a kiderítésére, hogy mennyi pénzt érdemelsz?
  Az earn kifejezés jelentése: elnyer, érdemel, gyűjt, megérdemel.
  Azért ez elég szigorú. Ez olyan mintha a főnök a nap végén megkérdezne minket, hogy a mai napi tevékenységed után szerinted mennyi pénzt érdemelsz?
Ez elég világos kapcsolatot teremt az elvégzett munka minősége és a jövedelem mértéke között.

  How much money you make? - Mennyi pénzt csinálsz?(michaldziekan.blogspot.com)

  Egy szinttel magasabb ligában azt kérdezik, hogy mennyi pénzt csinálsz?
Itt rosszabb esetben arra vonatkozik a kérdés, hogy Bill mennyi pénzt fénymásol magának de jobb esetben ez egy vállalkozói szempontból feltett, áttételes kérdés: Mennyi pénzt -értéket- csinálsz -állítasz elő, a munkád által?

  Mennyi kriptovalutát bányászol?(www.triay.com)

  Persze itt nem lehet elsiklani a felett, hogy az államok és a központi bankok úgy nyomják a pénzt, hogy annak a valós értéke, amennyibe a fém, a papír vagy az elektronikus jel került, nincs köszönőviszonyban sem a névértékével azzal, hogy mit írtak rá.
  Nyilván sok üzletember gondolkozik úgy, hogy a pénzt nem keressük, hanem csináljuk. Ez különböző pénzügyi tevékenységek esetén majdnem így is van. Például a pénz hitelre való kikölcsönzése újabb pénz kibocsátását eredményezi, hiszen a kamat miatt mindig több pénzt kell visszafizetni, mint amennyi forgalomban van.
  Ez a nemzeti (állami, banki) hitelpénz kibocsátás nem fenntartható. Ennek alternatívájára jött létre a kamatmentes közpénz elmélete, amit legjobban Silvio Gesell dolgozott ki a Természetes Gazdasái Rend című művében.
Ez néhány helyi pénztől eltekintve szinte sehol nem tudott megvalósulni, pláne elterjedni, mert mielőtt megnőtt volna a helyi központi bank mindig betiltotta.

  Ehhez az elképzeléshez jelenleg a kriptovaluták állnak a legközelebb. Mivel az interneten, eleinte törvényi szabályozás nélkül, decentralizáltan és nemzetközi szinten terjedtek el már csak a szabályozásukra volt lehetőség, a megállításukra már nem. Sőt a kriptovaluták által létrehozott blockchain annyira hatékonyan követi a tranzakciókat, hogy bankok is érdeklődnek a technológia iránt.
  Ebben az esetben az állam után az egyénnek is van lehetősége közösségi szinten pénzt gyártani. Természetesen itt sem fénymásolóval. A kriptovaluták egyik típusához jelentős számtech tudás, a másikhoz pedig jelenős befektetői hozzáállás vagy közösségépítési ambíció szükséges.

  Összegzés

  Végül a szavak ahogy
George R. R. Martin is mondja csak levegő. De mivel szavakban gondolkozunk, ezért kevés olyan dolog van ami annyira meghatározza a gondolkodásunkat és ezen keresztül az értékrendünket.
Ezért célszerű odafigyelni arra, hogyan gondolkozunk a pénzről. Nem kell feltétlenül átírni a szókincset, ez valószínűleg ellehetetlenítené a hétköznapi kommunikációt is de legalább mi magunk legyünk vele tisztában, hogy mi van az elménkben. Hogyan került oda, szükségünk van-e rá és hogyan gondolkozunk róla.

  Ajánlott oldalak

  További bejegyzések a Gazdasági műveltség témában


  gazdasági műveltség | Hiedelmek hatása a gazdaságra
Hozzászólások 0Találatok: 835  

2014.07.26 07:25:26
zoli


  Ha valaki ismeri a gazdaság természetét, képes természetes gazdasági vállalkozást létrehozni és megvédeni, valamint profitálni a mesterséges gazdaságból.  A képzés tartalma

- Állam-, társadalmi - és gazdasági forma
- Templomvárosok
- Városvédők
- Mező-, árú- és pénzgazdaság

- Természetes érdeklődésen alapuló vállalkozás
- Ipari vállalkozások
- Vállalatok
- Közösségi vállalkozások

- Nemesfém pénz
- Nemesfémmel fedezett Papírpénz
- Hitel- és elektronikus pénz
- Szabad pénz, Kriptovaluta


  személyíes integráció | egyéni elemek | társadalmi erő | gazdasági műveltség
Hozzászólások 0Találatok: 1310  

1. oldal / 2
<< Első < Előző 1 2 Következő > Utolsó >>