Címlap Blog Címke: Képzés


Címke: Képzés

2016.02.18 20:46:41
zoli


  Az SMR rendszerrel először kerül ki olyan masszázs ökoszisztéma, ami otthon is végezhető és fejleszthető. Támogatott módon be lehet vonni gyógymasszőröket, egyéb eszközöket és mindenekfelett tematikus előadások segítik a felhasználókat.

  Az izompólya


  A fizikai testünk úgy épül fel mint egy épület.
A csontok és az ízületek biztosítják a stabilitást, az izmok és az inak pedig összekötik őket.
Ezt borítja be az izompólya, ami mindenféle kötőszövetből, a felső izomrétegből és *hártyákból áll. Az izompólya körbeveszi a vázizomrendszert, mint réteg összeköti a különféle csontokat, ízületeket, izmokat és inakat.
  Egyre több sport, megelőző és gyógyító rendszer kezeli a testet egy oszthatatlan egészként, amit természetesen funkcionálisan fel kell tudni osztani de egyben is kell tudnunk szemlélni.
  Az izompólya a legváltozatosabb módokon tud megsérülni, megvetemedhet a rossz tartás, kisebb vázizom rendszeri sérülés, baleset, műtét miatt.
A megvetemedése egyrészt önmagában is fájdalmas, másrészt elkezd húzni minden ízületet és csonthártyát amivel csak kapcsolatban van.

  Kisugárzó fájdalompont

  Így sokszor nem ott fáj, ahol a probléma van, hanem egy másik ponton, ez a kisugárzó fájdalompont.
Ez megbonyolítja a gyógyítást is, hiszen még az orvosok is sokszor rávetik magukat a kisugárzó fájdalompontokra és azokat kezelik.
  Az izompólya sérülése rombolja a komfort érzetünket, fájdalmas és idővel a legváltozatosabb betegségek melegágyául tud szolgálni.

  Trigger pont

  Hatására a kötőszövetben kis csomócskák, trigger pontok alakulnak ki, ezek feltérképezésével lehet megtalálni előbb a kisugárzó fájdalompontot majd a probléma valódi okát.

  A trigger pontokat a legkönnyebben három módszerrel lehet kezelni: önmasszázs eszközökkel (henger, rúd, labda) trigger pont masszázzsal és nagy teljesítményű orvosi lágy lézerrel.

  Akupunktúrás pont-e a trigger pont?


  Hát igen is meg nem is.
  A távol-keleti filozófiában a testfelületen számos energiapont található (marmapont -india, akupresszúra -kínai, shiatsu -japán) amik a bőr alatt futó kötőszövetbe vannak ágyazva. Ezekre finom-fizikai szervekként utalnak és a helyzetük statikus.
  A trigger pontok a nyugati orvoslás részét képezik, amik a kötőszövet csomóiból állnak. Ezek fizikai képződmények, a helyzetük dinamikus állandóan jönnek és szűnnek meg.
  Ugyanakkor sok trigger pont gyanúsan az akupunktúrás pontok környékén jelenik meg, ezért a két rendszer némileg átfedi egymást.

  Trigger Massage

  A makacsabb problémákhoz elképzelhető, hogy kell egy képzett gyógymasszőr, aki jól ismeri a trigger pontokat és azok kezelését. Ezeket a pontokat szét kell nyomni, ami nem megy fájdalom nélkül. Súlyosabb esetben a pontokat be kell jelölni és azokat napközben többször is kezelni kell.

  Safe Laser

  A lágy lézerek lehetővé teszik a trigger pontok otthoni, felügyelet nélküli, biztonságos kezelését, fájdalommentesen és mindenféle előképesítés nélkül.

  SMR henger  Az önmasszázs eszközök alkalmazása a legegyszerűbb, legmobilisebb. Ennek segítségével a legtöbb problémát fel lehet térképezni és meg lehet oldani. Legfőbb eszköze a masszázshenger.

  A hengeres gyakorlatok eleinte fájnak, aztán kellemetlenek, végül teljesen szétmasszírozzák az izompólya feszültségeit. Lassan ellazulnak az izmok, megszűnnek az ízületekre és a csonthártyákra kisugárzott fájdalmak. Nagyon jó hatással van azokra az izmokra amik előszeretettel préselik össze a csigolyákat, amik komoly gerinc, hát és fejfájáshoz tudnak vezetni. Javul a tartás és a koordináció.

  SMR henger és társai

  Én megnéztem szinte az összes hazánkban kapható masszázshengert.
  A legtöbbször egy egy darabból kivágott polifoam csőről van szó, aminek mindene van csak ellenállása nincs, finoman szólva nem látja el a feladatát. Ezek nagy része 6-8.0000 forintba kerül, ami a minőségét tekintve irreálisan drága.
Vannak kombinált erősített változatai is de túl könnyen nyomódnak be és vetemednek meg.
  Ritkább esetben strukturált a felületük, ami általában kemény fröccsöntött felületet jelent, aminek meg túl nagy az ellenállása, nagyon vág. Nagy részük 6-8.0000 forintba kerül, ami a használhatóságukat tekintve irreálisan drága. Egyszer láttam félhengert, aminél el is lehet felejteni a kétlábas gyakorlatokat 14.000 forintért ami önmagában vicc.
  A legjobbnak az SMR hengert találtam, ami széles, erős, van tartása, tettek bele anyagot, jó az ellenállása és finoman strukturált a felülete. A "drágább" hengerek közé tartozik a maga 10.500 forintjával de nem csak a legjobb volt amit láttam de az egyetlen igazán használható.

  Az SMR Systemnek nincs ajánlói rendszere.
Tehát ha valaki vesz egy jó hengert, amit erősen tudok javasolni, én nagyon fogok neki örülni de nem kapok érte semmit. Tehát a véleményem, hogy szerintem ez a legjobb masszázshenger bár csak egy vélemény, viszonylag objektív, anyagi motivációtól mentes.
Amiért ezeket a képzéseket ajánlom, annak főleg az az oka, hogy nekem megváltoztatták az életemet.

  SMR henger távol-keleti szemszögből

  Előre jelezném, hogy itt most az én személyes, magánvéleményem következik és nem tartozik a hivatalos anyaghoz.
  Szerintem az SMR henger legnagyobb előnye ugyanakkor a legneccesebb is. A materiális értékrendhez kötődő embereknek túl ezoterikus lesz, az ezoterikusoknak viszont túl konkrét.

  Mind az indiai yogában, mind a testvérrendszerében a kínai csikungban volt masszázshenger csak nem voltak szabványosítva és nyugaton sokáig nem is terjedtek el. Az egyik hatásuk megegyezik a nyugati alkalmazással, lazítja és erősíti a kötőszövetet. De van egy másik tapasztalható hatásuk is, ami ennél jóval finomabb.
  Az indiában fennmaradt védikus filozófiában a szervezet középvonalán halad a központi energiavezeték (szusumná a gerinc mentén). E körül köröz két finom-fizikai vezeték (nádi), valahányszor keresztezik egymást, ott létrejön egy energiaközpont (csakra). A csakrák láncolata egy burkot alkot nem sokkal a bőrfelület alatt, ami mint egy pajzs védi a szervezetet.
  A Kínában fennmaradt taoizmus szintén leírja az ember energiarendszerét de többet foglalkozik a bőr környéki energiavonalakkal. A legfontosabbak közülük az égi körök, amik közül a három legfőbb a felsőtestben, a lábakban és a kezekben kering. Ugyanakkor ezek a körök nem velünk született részei az energiarendszerünknek, hanem az optimális működésüket ki kel gyakorolni különféle gyakorlatokkal. Minden finom-fizikai és durva-fizikai, ezen belül főleg egybeállt izom, kezdetben akadályt jelent neki.

  Tehát az égi körök és a szervezetet védő különféle energiák az izompólyában keringenek, a sérült kötőszövetek pedig gyengítik őket. A masszázshengerrel ezt a rendszert tudjuk javítani. A bőr alatti finom-fizikai energiavonalak legkisebb javítása is látványos egészségügyi vagy életviteli javulást okoz. Megváltoztatja a tudatot és segítheti a lelki és a szellemi fejlődést.
  A yoga és a csikung kezdetben felügyeletet és előképzettséget igényel de a henger nem. Ez utóbbi az előzőekkel ellentétben egyszerű, érthető, bárkinek odaadható és filozófia mentes, a hatása tudományosan is igazolható.
  Nem véletlenül használták a yogában és a csikungban is. A csikung és a harci kung fu mozgáskészlete megegyezik, kölcsönösen egymásba alakítható. Én kung fu órán tanultam végtag önmasszázst, kötőszövet de különösen csonthártyaedzést, jobb híján sörösüveggel.
  A henger alkalmazásának egyik első eredménye, hogy a kötőszövet megtelik energiával (csí) aminek a hatására megszűnnek a fájdalmak de még a hétköznapi apró kellemetlenségek is, sőt maga a test különféle alkatrészeinek az érzékelése is. Az átmasszírozott részeket egyetlen energiatömbként érzékeljük.
  Minden távol-keleti filozófia egyetért abban, hogy a betegségeket a letapadt finom-energiák okozzák. Ezt a folyamatot az Áyurvéda írja le a legjobban. A szervezetet vezérlő három finom-energia (váta, kapha, pitta) összegyűlik egy adott szervbe és a pangása megbetegíti azt.
  Gondolom nem kell azt részleteznem, hogy milyen hatással jár az, ha ezeket a pangó energiákat állandó mozgásban tarjuk és a szervezet ki tudja üríteni őket.

  SMR System képzések

  Időpontja: rendszeres időpont jelenleg tervezés alatt.
  Helyszín: rendszeres helyszín jelenleg tervezés alatt.
(A helyszín változhat ezért ezt mindig pontosítani kell a meghívóval.
Ez jelen esetben én vagyok, az elérhetőségeim pedig a cikk alján találhatóak.)

  Kapcsolat

  Telefon: 06/702-432-898

  Facebook: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
 
  Mail -személyes: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
 
  Mail -céges: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.        


  Tartalom | Képzés | SMR System
Hozzászólások 0Találatok: 710  

2015.12.03 10:40:29
zoli


  A Safe Laser egy biztonságosan (védőszemüveg nélkül) használható, orvosi, lágy-lézer.
  A lágy-lézereknek mindig három fő hatásuk van, minden más ezeknek a keveréke: fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő és biostimuláló (serkenti a test öngyógyító képességét).
  Ez nem polarizált játék lézer, hanem szemre veszélyes párhuzamos lézer, így képes kifejteni a hatását a bőrfelület alatt is, ezt látták el egy biztonságos szórófelülettel, ami így orvosi felügyelet és védőszemüveg nélkül is használható.
  Fontos, hogy itt a biztonságos szórófelület az előrelépés, az orvosi lágy-lézer nem új találmány, Magyarországon a hetvenes évek óta kutatják és elképesztő eredményeket értek el vele világviszonylatban is.
  Az egyik fejlesztő kezdettől fogva Rózsa Károly (az MTA doktora) volt, ő hozott először létre biztonságos fényszórású lágy-lézert és fiával Rózsa Tamással (villamosmérnök) együtt kezdték el tovább fejleszteni.(www.desktopwallpapers4.me)

  Safe Laser Alapképzés

-Alap információk a lézerfényről
-Safe Laser technológia - a szemre biztonságos lézer

  A lézer lehet polarizált, monokróm, koherens és párhuzamos.

  A polarizált lézer csak a testfelületen fejti ki a hatását.
  A monokróm lézer látható tartománya egyszínű, mi vörösnek látjuk.
Régen ezért tulajdonítottak gyógyhatást a sós tengervíznek naplementekor. A só fertőtlenített, a víz szórta a napsugarakat és ez a vörös tartomány képes volt kifejteni a hatását a bőrfelületen.
  A koherens lézer szabályos hullám-tulajdonságú, ez növeli meg a teljesítményét és képes a bőr alatti szövetekbe juttatni.
  A párhuzamos tulajdonságnak nincs élettani hatása és veszélyes a szemre, mert a párhuzamos nyalábokat a szemlencse fókuszálja. Ezt teszi biztonságossá a Safe Laser szórófelülete.


-Készülékek ismertetése

  A Safe Laser előtt kétféle választék volt.
  Orvosi lézer, ami nagy teljesítményű, veszélyes, hatékony és drága (~ 2 M+).
  Polarizált lézerek, kis teljesítményűek (1-5 mW), biztonságos, nem hatékonyak és drágák (~200-500e).
  A Safe Laser viszont, nagy teljesítményű (30-500 mW), biztonságos, hatékony de gazdaságos (189-390e).


-Indikációk - Lézerek orvosi felhasználása

  Széles körű felhasználás
-Allergia, asztma, szénanátha, légúti gyulladások
-Bőrproblémák
-Cukorbetegség
-Fáradtság, gyengeség, lábadozás
-Fülpanaszok
-Fogászati problémák
-Kozmetikai problémák
-Mozgásszervi betegségek
-Sportsérülések


-Kontraindikációk ellenjavallatok

-Orvosi tapasztalatok

  Safe Laser képzések

  Időpontja: rendszeres időpont jelenleg tervezés alatt.
  Helyszín: rendszeres helyszín jelenleg tervezés alatt.
(A helyszín változhat ezért ezt mindig pontosítani kell a meghívóval.
Ez jelen esetben én vagyok, az elérhetőségeim pedig a cikk alján találhatóak.)

  Kapcsolat

  Telefon: 06/702-432-898

  Facebook: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
 
  Mail -személyes: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
 
  Mail -céges: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.        


  Tartalom | Képzés | Safe Laser
Hozzászólások 0Találatok: 728  

2015.11.28 07:50:04
zoli


  Az egészség egy megbonthatatlan ökoszisztéma, ahol meghatározott számú elem van, amik bizonyos sorrendben, függőségben vannak egymástól. Általában egyik sem tölt be fontosabb szerepet mint a másik csak abban a konkrét esetben, amikor valakinek az egyik elem kritikusabb. De ez nem rendelkezik kényszerítő erővel másra nézve. Az ökoszisztéma továbbra is megbonthatatlan, csak aktuális esetben célszerű kihangsúlyozni egy elemét.(Cseresznye, az ízületek karbantartója.)

  A képzés tartalma

-Táplálkozás
-Táplálkozás kiegészítés
-Gyógynövények
-Emésztésjavítás
-Testmozgás

-Yoga
-Csikung
-Harcművészet
-Klasszikus energiagyógyászat
-Modern energiagyógyászat

-Egy betegség felépülése
-Az egészség a betegség, a betegség az egészség
-A betegség elmúlik anélkül, hogy észrevennénk
-A betegség mint öngyógyulás
-A betegség mint szövődmény

  További részletek az Integrációs egészség képzésen!

  További bejegyzések Integrációs egészség témában

  Névjegy

  Árak és kedvezmények


  energiagyógyászat | Harcművészet | csikung | yoga | Testmozgás | Emésztésjavítás | Gyógynövények | Táplálkozás kiegészítés | Táplálkozás | Tartalom | Képzés | Integrációs egészség
Hozzászólások 0Találatok: 759  

2015.09.10 13:18:38
zoli


  Az időtervezés nem egy teljesen önálló téma, mert ha nincs meghatározva a cél, nem lehet megtervezni az időt sem.
  A Védikus időtervezés az Indiában fennmaradt ősi tudásanyagra a védákra épül és azon belül is az asztrológiára, ami azt határozza meg, hogy mit mikor célszerű tenni.
  Itt az asztrológiának csak a statikus elemivel fogok foglalkozni, hogyan épül fel egy nap, az adott napok milyen profillal rendelkeznek stb.Szúrya a nap személyisége az idő előrehajtója

  A képzés tartalma

  Bevezetés

-Az idő természete
-A nap órás ciklusai
-A nap kétórás ciklusai

  Páncsángam (a védikus naptár öt eleme -attribútum, tulajdonság)

-A hét napjai (vára)
-A hold napok (tithi)
-A holdházak (naksatra)
-A nap és a hold helyzete (yoga)
-A fél hold napok (kárana)

  Nevezetes kombinációk

-Mrityu és Sziddha yoga

  További részletek a Védikus időtervezés képzésen!

  További bejegyzések Védikus időtervezés témában

  Névjegy

  Árak és kedvezmények


  Tartalom | Képzés | Védikus időtervezés
Hozzászólások 0Találatok: 956  

2014.09.21 07:51:11
zoli


  "Mindenki elérheti a tökélyt saját kötelessége végrehajtásával. Halld most Tőlem, miképpen lehetséges ez!" - Bhagavad-gítá 18.fejezet 45.vers  A képzés tartalma

-Az Indiában fennmaradt ősi irodalom
-A Bhagavad-gítá története
-A Bhagavad-gítá fordításai és kommentár tradíciói
-A Bhagavad-gítá 5 témája

-1. Fejezet: Arjuna-visada-yoga / Ardzsuna: A kétségbeesés útja
-2. Fejezet: Sankhya-yoga / A számvetés útja
-3. Fejezet: Karma-yoga / A tettek útja

  Az általam használt Bhagavad-gítá fordítások

  Bhagavad-gítá - Prózai fordítás
Fordító: Bakaja Zoltán
Online: http://bhagavad-gita.hu

  Bhagavad-Gíta - Az Édes Abszolút Rejtett Kincse
Fordító: Srídhara Deva Goswami
Kiadó: Harmónia Alapítvány

  Bhagavad-gítá - Úgy Ahogy Van - 1. kiadás
Fordító: Sríla Prabhupada
Kiadó: Bhaktivedanta Book Trust

  Bhagavad-gítá - Úgy Ahogy Van - 2. kiadás
Fordító: Sríla Prabhupada
Kiadó: Bhaktivedanta Book Trust


  Tartalom | Képzés | bhagavad-gítá | lelki erő
Hozzászólások 0Találatok: 1264